teisipäev, 24. aprill 2012

mida räägivad sinu organid

        Varasemad teooriad nägid inimest lõhestununa, eristades keha ja hinge/vaimu. Selline jaotus on olnud käibel aastasadu, alates Platoni-päevist kuni nüüdisajani.

Üksnes areneva loomisidee kandjad nägid inimeses tervikut ümbritseva looduse ja teda mõjutava kõiksuse keskel, nende arusaam oli terviklik.

Inimese lõimitus looduse ja kosmosega võimaldab tal eriliselt esile tõusta ja annab samas võimaluse käsitleda inimelu ja olemist hoopis teises võtmes. Nii omandavad inimese vabadus ja arusaamine vastutusest hoopis uue mõõtme. Neist võivad saada kosmilise korra edasiandjad, kuid neist võivad kujuneda ka loomisidee takistajad.

Prantsuse füüsik ja filosoof Jean Émile Charon http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Emile_Charon (1920-1998) väidab põhjendatult seda, mida kinnitavad ka tänapäeva loodusteadused, nimelt peitub ka kõige väiksemas osakeses täielikult kogu loodu. Samal ajal omab iga osake võimalust arendada edasi ja tõusta kõrgemale tasemele, täpselt samuti, nagu teeb seda inimkond evolutsiooni käigus, mille suunda me suudame vaid aimata ja mille lõpp-punkti me veel ei tea.

Seega on iga organi ülesandeks anda edasi kosmilist korda ning sisemisi kindlaid otsustus- ja käitumismustreid - täpselt nagu päikesekiiri koondav tuleklaas. Selles organite läätses peegeldub seos kosmiliste põhistruktuuride ja inimese individuaalse käitumise vahel.

Antud kontekstis mõistetakse keele all inimlikku suhtlemisvahendit ning ühendusliini kosmose ja üksikindiviidi vahel. Näiteks aitavad iga raku, osakese ja organi teated teha meil olulisi järeldusi meie enda kohta. 

See, kes mõistab universaalsete loodusseaduste keelt, ei pea enam pidama haigusi möödapääsmatuteks saatuselöökideks, vaid suudab nende abil teha järeldusi, mis võimaldavad tal tervise täielikult taastada.


Professor dr Hermann Loddenkemper

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.