esmaspäev, 3. oktoober 2011

naudingust

          Loomise eesmärk on loodud olenditele rõõmu ja naudingut pakkuda. Naudingusoov (anum või hing) täitub vastavalt oma suurusele.

Seega on kõik, mis on eri maailmades loodud, vaid muutuv naudinguiha ning Looja rahuldab seda. See soov saada naudingut ongi kogu loomise, nii vaimase kui füüsilise, alus. See hõlmab olemasolevat ja ilmneb ka tulevikus.

Mateeria mitmesugused ilmingud (mineraalid, taimed, inimene, värvid, helid jms) on eri suurusega naudingusoovid. Loojast lähtuv valgus elustab mateeriat ja täidab selle. Algselt olid soov naudingut saada (anum) ja soov naudingut pakkuda (valgus) ühesuurused. See tähendab, et anum (naudingusoov) võttis vastu maksimaalse koguse naudingut.

Soovi vähenedes kahanesid mõlemad, nii anum kui valgus, mis seda täitis, järk-järgult ja eemaldusid Loojast, kuni jõudsid madalaimale tasemele, kus naudinguiha materialiseerus.

Ainus vahe kõrgemate maailmade ja meie maailma vahel on see, et meie maailmas esineb anum (soov naudingut saada) kõige madalamal tasemel, mida nimetatakse materiaalseks kehaks.

Enne lõplikku materialiseerumist läbib anum neli seisundit, mis omakorda jagunevad kümneks tasandiks (Sefirot). Need tasandid kujutavad endast filtreid, mis peavad kinni valgust, mida Looja loodud olenditele kiirgab. Nende filtrite ülesanne on nõrgendada valgust sellisel määral, et meie maailma asukad suudaksid seda tajuda.

Need tasandid moodustavad kogu maailma, ja maailma, mille viimane aste on meie universum. Seda maailma tajuvad need, kes seal elavad. Anumat ehk naudinguiha kutsutakse siin kehaks. Valgust ehk naudingut tajutakse elujõuna.

Ehkki kehas asuv valgus on niivõrd vähendatud, et me ei tunne selle allikat, võime kindlaid Looja kehtestatud reegleid järgides puhastuda ja järk järgult läbi kõikide maailmade tagasi valgusallika juurde tõusta.

Kõrgematele vaimsetele tasemele jõudes kogeme aina suuremaid valguse koguseid, kuni saavutame taseme, kus võime osa saada kogu valgusest (absoluutsest, lõpmatust naudingust), mis on meile loomise algusest saati ette määratud.

Iga hinge ümbritseb vaimne kiirgus. Algaja õppija ei taipa veel, mida ta autentsetest allikatest teada saab, kuid jõuline soov seda mõista äratab kõrgema jõu, mis teda ümbritseb, ning selle mõju puhastab ja ülendab teda.

Iga inimene jõuab käesolevas või mõnes järgnevas elus selleni, et on vaja õppida, et Loojast teadmisi saada. Valgus ümbritseb inimhinge väljapoolt, kuni inimene saavutab niisuguse vaimse taseme, kus ta valgusest läbi imbub. Valguse pääsemine hinge sisemusse sõltub vaid inimese enda soovist ja valmidusest ning tema hinge puhtusest.

Õppides nimetab inimene eri tasandite ehk maailmade nimesid ja vaimseid tegevusi, mis on seotud tema hingega. Nõnda võtab hing väljapoolt vastu mikrokogustes valgust, mis hinge puhastab ja vaimse energia naudingu vastuvõtmiseks ette valmistab.

Kehas asuv valgus on niivõrd vähendatud, et me ei tunne selle allikat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.