pühapäev, 6. aprill 2014

Kas deemonid on päriselt olemas?

        “Olen oma praktikas näinud nii mõndagi kummalist”, ütles 24. jaanuaril USA raadiosaatele “Coast to Coast AM” http://en.wikipedia.org/wiki/Coast_to_Coast_AM antud intervjuus rahvusvaheliselt tuntud hüpnoterapeut, nõustaja ja kirjanik Rick Collingwood http://www.rickcollingwood.com/ . Alates 1995. aastast on Collingwood, kes on Austraalia hüpnoosiakadeemia ning hüpnoosiga tegeleva asutuse Mind Motivations http://www.mindmotivations.com/ asutaja, abistanud tuhandeid inimesi, kasutades oma ainulaadset hüpnoositehnikat. Tema klientideks on stressi, nikotiini- ja narkosõltuvuse, unetuse, motivatsioonipuuduse ja paljude muude probleemide käes kannatavad inimesed.
 
___________________________
 
Mis on hüpnoos ja mesmerism?
 
Saksa astroloog arst Franz Anton Mesmer http://et.wikipedia.org/wiki/Franz_Mesmer oli mesmerismi http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_magnetism looja, sellest omakorda arenes välja ka hüpnoos ravimeetodina. Hüpnoos on unetaoline teadvuseseisund, mida iseloomustab kõrge vastuvõtlikkus sisendusele. Mesmer ei rääkinud kunagi patsiendi hüpnoosi viimiseks, vaid tegi seda hääletult, vaadates hüpnotiseeritavale sügavalt silma.
 
Šoti kirurg James Braid http://en.wikipedia.org/wiki/James_Braid_%28surgeon%29 oli esimene hüpnoterapeut, kuigi enne teooria omaksvõtmist kahtles ta selles, püüdes diskrediteerida animaalse magnetismi teooriaid praktiseerivat Charles Lafontaine’i http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Lafontaine . Too näitas Braidile mitmeid magnetismi tehnikaid, aga Braidi oli esialgu raske veenda sarnaste praktikate tõsiseltvõetavuses, sest ametlik arstiteadus neid ei tunnistanud. Mesmerism aga levis 19. sajandil jõudsalt - näiteks East India Companys töötav kirurg James Esdaile http://en.wikipedia.org/wiki/James_Esdaile tegi India haiglates Mesmeri meetoditega 117 dokumenteeritud amputatsiooni, minimeerides patsientidel valutunde ja verejooksu ja olles väga edukas vaid 5%-lise suremusega - keskmine suremus amputeerimisel oli tol ajal 50%.
 
Kummalised ja deemonlikud juhtumid
 
Collingwood on spetsialiseerunud ka juhtumitele, mil inimesed arvavad, et on kurjast vaimust vaevatud. Ta meenutab esimest sellist juhtumit. “Ma olin kuus kuud praktiseerinud ja kasutasin Ericksoni http://en.wikipedia.org/wiki/Milton_H._Erickson (Ameerika psühhiaater julges möödunud sajandi viiekümnendatel välja öelda, et alateadvus on võimsam ravim, kui arvata oskame) hüpnoosi,“ räägib ta. “Üks iirlasest ema ja tema väike tütar tulid visiidile ja naine kurtis, et kuri vaim viskab teda pidevalt voodist põrandale ja kasutab teda seksuaalselt ära. Küsisin, kui kaua ta pole amfetamiini kasutanud ja seepeale vaatas tüdruk emale otsa ja ütles, et tema pole mulle midagi rääkinud. Otsustasin hüpnoosi abil välja uurida, kas tegu pole amfetamiinipsühhoosiga. Hakkasin kümnest tagasi lugema ja number nelja juures kuulsin jämedat häält, mis ütles: “Ma olen nii sügaval, et mind sa välja ei saa.” Mõne aja pärast kuulsin urina moodi häält ja nägin udukogu, mis imbus ventilatsiooni. Saatsin naise spirituaalsele seansile ja tõenäoliselt sai ta sealt lõplikku abi,“ räägib Collingwood.
 
Teise sarnase juhtumina toob ta välja ühe neljakuuse lapse ema loo, kellel olid pikemat aega krambid. Naine rääkis, et ta pani lapse magama ja läks võileiba tegema, kuid laps hakkas nutma ning vajas rahustamist. Kööki tagasi minnes tekkisid tal ootamatult krambid, mis kordusid mitu korda nädalas. “Naine sai mitmesugust ravi nii minult kui ka teistelt arstidelt, kuid edutult. Lugesin Brian Weissi http://www.brianweiss.com/ raamatut eelmiste elude regressioonidest “Many Lives, Many Masters” (Palju elusid, palju õpetajaid), pakkudes talle välja uudset teraapiat ja ta oli sellega nõus. Hüpnoosi all leidis ta end kerjusena Vana-Roomast ja ma palusin tal minna selle elu viimasesse päeva. Äkitselt ta karjatas ja ütles, et kukkus kaljult alla, sest kurjategijad ajasid teda taga. Pärast seda seanssi polnud naisel enam krampe. Selle loo juures tasub märkimist ka asjaolu, et naisel oli suurt kasvu ja tugev mees, kes ütles, et ei suutnud krampide ajal naist üldse liigutada ega tõsta. Mina arvan, et maailmas on olemas salapärased jõud või energia, mis mis võib inimesi nii füüsiliselt, vaimselt kui ka emotsionaalselt mõjutada,“ arvab Collingwood.
 
Collingwoodi kolmas lugu on seotud aga Mesmeri endaga. “Käin üsna tihti tööasjus Euroopas, ükskord Šveitsis hotellis ööbides juhtus minuga väga veider lugu. Olime sel päeval koos ameeriklasest kolleegiga külastanud Mesmeri hauda Saksamaal ning öösel ärkasin kell kaks korraga üles. Nägin musta mantliga tumedat kuju, kes naeratas mulle. Mõtlesin sel hetkel, et see on küll veider uni, aga see tundus nii tõeline, et otsustasin kontrollida, kas see ikka on uni ja panin lambi põlema. Hommikul kell kaheksa, kui ärkasin, oli lamp öökapil külili. Aeg-ajalt tuleb ka minul seletamatuid juhtumeid ette,“ tõdeb Collingwood.
 
Milliseid inimesi ründavad kurjad vaimud?
 
Harilikult on need inimesed, kellel on olnud lapsepõlves traumasid või kes tarbivad narkootikume. Tundub, et sünteetilised narkootikumid avavad inimestes kanaleid, mille kaudu tumedad jõud võtavad neis võimust. Olen viinud inimese hüpnoosi ja selle sügavas staadiumis temalt küsinud, kas keegi on veel seal peale tema ja tihti saan vastuseks “jah“. Huvitav on see, et need olendid on küllaltki kergelt nõus oma ohvrist lahkuma, pärast mida võib näha inimeses väga suuri muudatusi.
 
Inimestega sidunud vaimud ei pruugi kõik kurjad olla ja olen kindel, et meile nähtamatus maailmas toimub midagi ning sellesse tuleks suhtuda avatud meeltega. Ma ei ole paranormaalsuse ekspert, kuid olen oma hüpnotisöörikarjääri ajal nii mõndagi näinud. Kontoris märkan üsna tihti sessiooni ajal patsiendist eemale hõljuvat valgust. Tavaliselt eralduvad erinevad energiad patsiendist siis, kui ta neid tunnetab ka julgeb neile vastu hakata.
 
Milliseid muudatusi saab inimestes hüpnoosiga teha?
 
Alateadvus on nagu kõvaketas, mis kontrollib meid, kuid teadvus on nagu arvutiekraan, millel olev pilt tuleb kõvakettalt. Hüpnoosi all saab panna kõvakettale programme, mis teatud vallas inimese potentsiaali suurendavad. Olen tegelenud omajagu võidusõitjatega, sest ma saan nende võimeid arendada, et nad kiiremini sõidaksid. Harilikult käiakse aga sooviga jätta suitsetamine maha, muuta söömisharjumusi, tavalised mured on stress ja paanikahood, soovitakse kurbusest vabaneda jne. Hüpnoosiga saab inimesed tagasi tuua häirele eelnenud seisundisse, ilma et nad peaksid võtma ravimeid või käima kuude kaupa nõustaja juures.
 
Kõige tõsisemad juhtumid on seotud skisofreenikutega, kelle elu segavad hääled, mida nad oma peas kuulevad. Minu ülesanne on neid hääli vaigistada. Alles hiljuti oli mu patsiendiks noormees, kellel oli kurnav obsessiiv-kompulsiivne häire ja ta ei tahtnud kodust välja minna, käitus emaga ebaviisakalt ja märatses. Viiel kohtumisel kasutasin temaga alateadvuse mõjutamise teraapiat, mida kasutan traumajärgse stressiga sõduritel ning ta sai terveks.
 
Kas sa oled ka lastel hüpnoosi kasutanud?
 
Jah, 7-8 aastasi lapsi saab väga edukalt hüpnotiseerida, kuna neil on suurepärane kujutlusvõime ja nad on vastuvõtlikud infole. Lapsed on kummalistest asjadest rääkimisel täiesti avatud. Mul on seitsmeaastane poeg, kes vahel üksinda mängides räägib omaette. Ühel korral oli jälle kuulda jutustamist, pärast mida tuli poiss alla tuppa, läks ema juurde ja küsis, kes on Laurie. Elukaaslane päris poisilt juhtunu kohta ja sai vastuseks, et sellise nimega naisterahvas käib tal külas mängimas. Meid šokeeris see, sest mu elukaaslase 15 aastat tagasi lahkunud ema nimi oli Laurie.
 
Pöördudes tagasi küsimuse juurde, kas ma hüpnotiseerin ka lapsi, siis peamiselt aitan käitumishäiretega lapsi, kuid olen ka voodimärgamise probleeme lahendanud. Tunnen muret laste üle, kel on üks vanematest või mõlemad vanemad lahkunud ja laps tunneb end üksi ning hüljatuna. Talle kirjutatakse raviks välja antidepressante, kuid see ei ole parim lahendus ja seetõttu olen teinud neile hüpnoositeraapiat, mis on saanud väga positiivset vastukaja.
 
Kas okultismis kasutatakse hüpnotiseerimist?
 
Mesmerit uurides sain teada, et ta suhtles okultisti Giuseppe Balsamo ja Saint Germaniniga. Teatavasti on Mesmeril kolmetahuline hauakivi: ühel küljel on igavene tuli, teisel kõikenägev silm ja kolmandal Päikesesüsteem. Mesmeril on väga suur mõju inimestele ja oma raamatut 27 ettepanekuga magnetismis alustas ta koostöös Prantsusmaa Societies of Harmony ühingutega, mis eksisteerivad ka tänapäeval.
 
Seega, hüpnoositeraapiaid kasutatakse erinevates rituaalides ja eksortsismis ning asitõendid näitavad, et energeetilised ülekanded ja kurjuse rünnakud on tõelisus. Ka kristlusest on tuntud hüpnoosivõte, kus lüüakse inimese ravimiseks talle vastu otsaesist. Siiski arvan, et nn deemonlikud jõud on üsna haruldane nähtus, mis seostub tänapäeval peamiselt sünteetiliste narkootikumide või alkoholi tarbimisega.
 
Energeetilisi ülekandeid ja sisevõitlusi seletatakse lahti erinevate energiatega. Need voolavad meist pidevalt läbi ja me oleme nagu vastuvõtjad, kes suudavad end väljaspool olevate jõudude sagedusele häälestada. Tähtis on ennast hoida negatiivsete energiate ja mõtete eest, sest maailmas on ka palju sellist, mida me ei tunne ja millega tegelemine võib inimese vaimu sügavalt kahjustada.
 
____________________
 
FRANZ ANTON MESMER
 
Franz Anton Mesmer (23.05.1734 - 5.03.1815) oli saksa astroloog ja arst, kes sai tuntuks animaalmagnetismi leiutamisega. See ja muud tema leiutatud vaimsed tegevused on saanud koos nimetuse mesmerism. Mesmeri ideede ja nende praktiseerimiste areng viis Šoti kirurgi James Braidi hüpnoosi arendamisele 1842.
 
Mesmer oli kuulnud, et magnet omab ravitoimet. Ta kinnitas 3 erinevat magnetit keha külge, eesmärgiga tõrjuda "kurjad" jõud kehast välja (1773). 1774. aastal taipas Mesmer, et lisaks magnetile on veel mingi teine jõud, mis toimet avaldab - "loomne magnetism," mis koguneb inimese enda kehasse.
 
Hüpnotismi ravimeetodi neli põhimõtet: 
 
      1. Maailm on täidetud peene fluidumiga, mis ühendab inimest planeetidega ja samuti inimesi omavahel;
      2. Haigused tekivad sellest, et fluidum ei jagune organismis ühtlaselt; tervis saab taastuda siis, kui jaotuse osakaal taastub;
      3. Teatud võtete abil on võimalik fluidumi "kanaliseerida" ja suunata ühest kohast teise, kanda üle ühelt inimeselt teisele;
      4. Fluidumi ülekandmisega võib esile kutsuda "kriisi," mille tulemusel patsient paraneb.
 
Kuigi Mesmer võis olla eksiteele sattunud ekstsentrik, avas tema töö ukse teistele. Tema saavutused julgustasid teisi uurima vaimu ja lõppkokkuvõttes hüpnoosi.
 
Mesmer uskus, et paranemistele on olemas füüsikaline seletus, mida ta võis esile kutsuda magnetite ja raudvarrastega. Ta arvas, et on olemas universaalne magnetiline vedelik ja et midagi sarnast on olemas ka meie kehas. Haigused olid tema arvates tingitud takistustest selles magnetilises voolus. Mõjustades seda magnetilist vedelikku ja saades üle takistustes, võib ravida erinevaid häireid, kaasa arvatud närvihaigusi. Mesmer väitis veel, et protsessi aitab mõjutada tema enda võimas animaalne magnetism ning et tema annab seda edasi patsiendile. Tema eesmärk oli rajada "magnetiline polaarsus" tervendaja ja patsiendi vahel.
 
Mesmeri raviseansid olid sageli avalikud üritused. Ta tegi nii grupiteraapiat kui ka individuaalseid raviseansse. Tema patsiendid paigutati vanni ümber, mis oli täidetud rauapuru ja veega. See aitas Mesmeri sõnul luua mesmerilist tervenduskeskkonda. Kui patsient oli "kriisi" läbinud, sai ta terveks.
 
Mesmeri patsiendid elasid ravisessioonide ajal sageli läbi krampe ja vapustusi. Huvitav on seejuures see, et Mesmer uskus vankumatult, et tervenemise põhjus on füüsiline, mitte psühholoogiline. Ta arvas, et magnetism on see, mis aitas patsienti. Tema ravis on vähe tähtsust patsiendi mõistuse või kujutlusvõime roll, mis on nüüdisaja hüpnoosi nurgakiviks.
 
Allikas: Vikipeedia
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.