reede, 18. aprill 2014

Tšakrate harmoonia ja disharmoonia

JUURTŠAKRA
 
Iga: 1.-7. eluaasta, YANG energia
Põhimõte: ELUJÕU KESKUS, MINA ELAN, MINA KUULUN, MINA TEEN füüsilise olemise tahe, tahe elada ja tegutseda inimesena Maa Peal, elujanu
Elujõu keskus, füüsilise olemise tahe, tahe elada, elujanu
Asukoht: genitaalide ja päraku vahel
Värvus: kirgas punane
Element: seotud Maaga
Värvus: oranž
Värvus: oranž
Aisting: haistmine
Tegevus ja tajuorgan: anus ja nina
Seostuvad (seos) organid: jämesool, pärasool, selgroog, luustik, hambad, küüned, eesnääre, veri ja rakuehitus
Näärmed: neerupealised
 
Neerupealised toodavad adrenaliini ja noradrenaliini, mille ülesanne on kohandada vereringet meie vajadustega, reguleerides vere jaotumist. Nii on meie keha võimeline erinevatele vajadustele kohe reageerima. Veel enam, neerupealistel on otsustav mõju kehatemperatuuri tasakaalule.
 
Ülesanne: ühendada inimene füüsilise maailmaga. Ürgne eluenergia, usaldus elu vastu. Suhe hõimu e. juurtega, maaga ja materiaalse maailmaga. 
 
Aspektid: eluenergia ehk vitaalsus, kuuluvustunne, stabiilsus, saavutusvõime, teotahe, ambitsioonid, järjepidevus, ihad, soovid, turvatunne ning ellujäämine.
 
Harmoonia: Teie elu toetab vankumatu ürgne usaldus - Maa on turvaline paik - alati on olemas hoolitsus, toit, peavari ja turvalisus. Sügav ühendus eluga ja selle tõusude ja mõõnadega, usaldus elu vastu.
 
Disharmoonia: võimetus usaldada elu, fookus materiaalsel ja selle omamisel, turvatunde kompenseerimine väliste asjadega. Pidev kaitse- ja rünnakuvajadus. Tunne, et pead tõestama oma olemasolu ja vajadust. Hirm kaotada midagi, mis loob turvalisust ja heaolutunnet.
 
Negatiivsed mõttemustrid: hirm, kas saan hakkama, turvatunde puudus ja otsimine, toetumine teistele, ei ole usku enda jõusse, ahnus, ihnus. Raev, viha ja vägivald on kaitsemehhanismid. Eksitused, nõrk, abitu, ei ole juurtega maas, juurtetuse tunne, mure, ebakindlus, maandamatus, võimetus oma unistusi ellu viia, ebastabiilsus, ei ole kohal, igatsus kergema elu järele, elu on koormav, rahuldatakse ainult oma isiklikke vajadusi, teiste omasid ei panda tähele. Oma keha vajaduste ignoreerimine - puhas toit, liikumine, puhkus on vähetähtsad. Oma tahte ja põhimõtete vägivaldne pealesurumine. Teine inimene on ohtlik, kelle eest tuleb end kaitsta.
 
Blokeerunud juurtšakra haigused: nt hemorroidid, jäme- ja peensoole ehk soolestiku haigused, kõhukinnisus, ülekaalulisus, foobiad ja psüühilised haigused, nõrk selgroog ehk tugisüsteem, seljavaevused.
 
SEKSUAALTŠAKRA
 
Iga: 8.-14. eluaasta, YIN energia
Põhimõte: MINA TUNNEN, MINA LOON, olemise loov reprodutseerimine, TUNNETE, NAUDINGU, SEKSUAALSUSE ja LOOVUSE KESKUS
Asukoht: ühe käelaba laiuselt nabast allpool
Värvus: oranž
Element: seotud veega
Aisting: maitsmine
Tegevus ja tajuorgan: genitaalid ja keel
Seostuvad (seos) organid: põis, neerud, suguorganid, vaagnaluu. Kõik kehamahlad nagu veri, lümf, maomahl, sperma
Näärmed: sugunäärmed - munasarjad, eesnääre, munandid 
 
Sugunäärmete ülesanne on mehelike ja naiselike seksuaaltunnuste avaldumine ja ka menstruaaltsükli reguleerimine.
 
Ülesanne: seksuaalenergia keskus, loomingulised, puhtad ja ehtsad tunded. Siin kombineerub mehelik seksuaalsus naiseliku seksuaalsusega. Naiselik ja mehelik pool on isikus harmooniliselt tasakaalus - anima/animus. Tunded ja emotsioonid voolavad vabalt, reguleerides suhteid nii armastuse kui ka sõpruse aspektist. Tasakaalustab tunnete ja emotsioonide vabalt andmist ja vastuvõtmist. Ürgsed tunded, mis voolavad koos eluga. Läbi sakraaltšakra käib naudingu, rõõmu ja õnne kogemine.
 
Harmoonilised aspektid: avatud, sõbralik ja lahke inimene, kellel ei ole probleeme oma tunnete ja emotsioonide jagamisega ja väljanäitamisega. Eluga õnnelikult kooskõlas. Sensuaalsus, erootilisus, intiimsus, loovus, loomisrõõm, austus ja vaimustus elu suhtes, head suhted raha ja inimestega, läbisaamine teistega - enda avamine teistele eriti vastassugupoolele, tunded on ehtsad ja moonutamata, teod on loovad ja loomingulised, lähedussuhte julgus ja loomulikkus, enesekindlus, selge mõistus, omakasupüüdmatus, heatahtlikkus. Elujõu edendamine. Kui tšakra toimib harmooniliselt tunned, kuidas loov eluenergia sinu kehast, hingest ja vaimust läbi voogab. Tunned end koduselt oma kehas.
 
Disharmoonia: ebakindel ja ebastabiilne seksuaalsetes ja emotsionaalsetes ehk tunneteküsimustes. Ei suuda tundeid väljendada. Loomulike vajaduste mahasurumine. Lähedusekartus, kinnine ja suletud teistele, intiimsuse ja seksuaalsuse pärsitus, külmus, eitus ja tõrjumine - vastikus või liigne huvi seksi suhtes, materiaalsus ja pinnapealsus - mõnu, peod, seks, puhkus, ropendamine, madal enesehinnang, kriitilisus nii enda kui teiste suhtes, truudusetus, ei suuda elu imetleda, loomuliku energiavahetuse puudus mehe ja naise vahel - julge silmside, naeratamise, kallistamise, hea sõna, intiimsuse, läheduse andmise ja vastuvõtmise kartus.
 
Nt ei julge vabalt ja loovalt keha liigutades tantsida st füüsilise (kehalise), emotsionaalse (tunnete), seksuaalse (mehelikkuse või naiselikkuse) ja loomingulise (loovuse) eneseväljenduse kartus ja mahasurumine, seks on lihtsalt eneserahuldamise vahend mitte läheduse ja armastuse jagamine, ülemäärased seksuaalsed fantaasiad, pornograafia… (seotud kõritšakraga, mis on suure tõenäosusega lukus, kuna sealt tuleb kõige väljendus sõnas, hääles, vormis ja liigutustes; ka südametšakra suletus).
 
Haigused: urogenitaalse süsteemi ja suguelundite haigused, raseduse katkemised, äärmuslik seisund - sünnivad haiged või surnud lapsed.
 
Seksuaaltšakra läbi tunneme oma tundeid
 
Kas tunned oma tundeid ja oskad neid teistele väljendada? 80% meestest ei ole kontaktis oma tunnetega ja ei oska oma tundeid kirjeldada.
 
Negatiivsed tunded: murelik, vihane, hirmunud, kuri, õnnetu, raevunud, ängistuses, ärev, närviline, kurb, nukker, süüdi tundev, armukade, solvunud, pettunud, rahutu, üksildane, ebaoluline, kõrvalejäetud, allasurutud.
 
Vajadused, mis on rahuldamata ja millest tekivad negatiivsed tunded: puudus toetusest, puudutusest, turvalisusest, mõistmisest, lähedusest, intiimsusest, usaldusest, austusest, ühtekuuluvustundest, tasakaalust, uute asjade õppimisest e. enesearengust, tunnustusest.
 
Positiivsed tunded: lõbus, rahulik, rõõmus, õnnelik, lootusrikas, armunud, rahulolev, uudishimulik, energiline.
 
Vajadused, mis on täidetud ja millest tekivad positiivsed tunded: puhkus, mäng, kodusoojus, õhk, toit, loovus, liikumine, lähedus, intiimsus, toetus, abi, armastus, valikuvabadus, vajatud olemine, eneseteostus, väärtustatud.
 
Seksuaaltšakra mees-ja naisaspekt- anima/animus, YIN/YANG
 
Igas inimeses on esindatud nii mees- (päike - nähtav, parem, tahteaspekt) kui ka naisaspekt (kuu - nähtamatu, sügav, pime, vasak, emotsionaalaspekt), mis tuleb endas tasakaalustada. 
 
Mehelikeks ehk Yang energiateks võiks lugeda tegutsemisele, tugevusele, edasipürgimisele, võitlemisele, sundimisele, alistamisele, agressiivsusele, individuaalsusele, aktiivsusele orienteeritud mõtted ja strateegiad. Enesekindlus, otsustavus, vaprus, viha, raev, jäikus, kangekaelus jne. VÄLJAPOOLE SUUNATUS.
 
Naiselikeks ehk Yin energiateks võib lugeda olemist vastandina tegutsemisele, järeleandlikkust, osavõtlikkust, kannatlikkust. Naisenergia on loov ja säilitav. Naiselikkusele on omased järgmised tunded: hellus, õrnus, kurbus, igatsus, hoolitsevus, hoolivus, koostöö, enesehaletsus, kartlikkus, ebakindlus, oskamatus, süütunne, häbi jne. SISSEPOOLE SUUNATUS.
 
Mehelik mõtlemine: reaalne, ratsionaalne, analüütiline, kontrolliv, kritiseeriv, hindav ehk mõõdetav.
 
Naiselik mõtlemine: müstiline, intuitiivne, irratsionaalne, kaootiline, ettearvamatu, spontaanne, loominguline, kaldub kinni jääma kogetavasse.
 
Sündides mehena on elu põhiülesandeks õppida igapäevaelus kasutama oma sisemise naise kogemusi ja energiaid, jäädes samal ajal meheks.
 
Sündides naisena on elu põhiülesandeks õppida igapäevaelus kasutama otsustavust, ratsionaalsust, oma tahte suunamist ja realiseerimist säilitades kõik oma naiselikud omadused.
 
NB! Nii meeste kui naiste üheks põhiülesandeks on viia igapäevaelu tingimustes enda mees- ja naisenergiad sisemisse tasakaalu, saada tervikuks ja sündida psühholoogiliselt täiskasvanuks, st võtta vastutus oma elu eest, oma suhete, oma tunnete ja oma käitumise eest. Elu pakub meile nii kaua õppetunde, kuni õppetükk on õpitud, tarkus saadud.
 
PÄIKESEPÕIMIK
 
Iga: 15.-21. eluaasta, YANG energia, sisemise tule keskus, ka EGO
Põhimõte: MINA TAHAN, olemise/isiksuse kujundamine, VÄEKESKUS
Asukoht: ühe käelaba laiuselt nabast ülespoole
Värvus: kollane (päike)
Element: seotud tulega
Aisting: nägemine
Tegevus ja tajuorgan: jalad ja silmad
Seostuvad (seos) organid: alaselg, kõht, seedesüsteem, magu, maks, pankreas, põrn, sapipõis, autonoomne närvisüsteem
Näärmed: pankreas (maks)
 
Pankreas ehk kõhunääre etendab tähtsat osa toidu seedimisel. See eritab hormooni insuliin, mis reguleerib veresuhkru hulka organismis, samuti süsivesikute ainevahetust. Ensüümid, mida pankreas eritab, on tähtsad rasvade ja valkude tasakaaluks.
 
Ülesanne: päikesepõimikus on spirituaalsete (ülemiste tšakrate ehk kõrgete väärtuste) ja maiste asjade “sulatusahi”. Madalamate tšakrate ihad (instinktid - loomalikkus), soovid ja tunded muundatakse kõrgemate väärtustega (inimlikkuse) mustriteks, milles kujuneb meie olemus. Oma tunnete, soovide, ootuste, ihade ja kogemuste loomulik omaksvõtt ja sulandumine. Isiksuse avanemine ja vormimine, so sisemise tule ehk väe keskus, kus ilmnevad inimese sisemise valguse, soojuse, rõõmu, energia ja aktiivsuse hulk. Siin leiame oma sotsiaalse identiteedi (suhted teistega) ja otsime sellele kinnitust, kas isikliku maksmapanemise, saavutusvajaduse, võimule pürgimise või ühiskondlike mudelitega kohanemise kaudu.
 
PÄIKESEPÕIMIKUS TOIMUB KÕIKIDE KOGEMUSTE JA TUNNETE SEEDIMINE!
 
Harmoonilised aspektid: Valguse hulk meie sees määrab meie nägemise selguse ja nähtu kvaliteedi, tarkus kasvab kogemustega, terviklikkuse tunne, sisemine rahu ja rõõm, enese ja teiste tunnete ja iseloomujoonte aktsepteerimine ja väärtustamine, spirituaalse ja materiaalse maailma tasakaal, enesekehtestamine, tahe, tahtejõud, seedimine (sh nii toidu kui ka tunnete, kogemuste jne seedimine), tugevus, tegusus, aktiivsus, otsustavus, läbilöögivõime, jõud, vägi, võim, sisemise kiirgava, magnetiseeriva, inspireeriva, mõjutava sära hulk, mõjuvõim (vastand pealesuruvale võimule, domineerimisele, kontrollivusele), karismaatilisus, eneseväärtustamine, küllusmentaliteet, eneseusaldus, vabadus, päikselisus.
 
Disharmoonia: ei usalda loomulikku eluvoolu ega aktsepteeri seda, mida elu pakub, morn, tasakaalutu, soov domineerida või liialt alistuv, tunnustuse ja heakskiidu vajadus, hüljatuse ja kartlikkuse tunne, väärtusetuse tunne, rõhk materiaalsel elul ja suur vajadus materiaalse kindlustatuse järele, tahe manipuleerida kõike oma soovide kohaselt, võimu kuritarvitamine, kärsitus, rahulolematus, ei suuda aktsepteerida ei ennast ega teisi, madal enesehinnang, kontrollivajadus, raske asjadest lahti lasta, raske lõdvestuda, ärevus, närvilisus, paanika, rahutus, kontrollimatud vihapursked, vähene talitsetus, otsustusvõimetus, abitus, ohvrimentaliteet, sõltuvus- ja kaassõltuvussuhted, kontrollifriigid, armukadedus, vägivald, tapmine, inimene, keda huvitab ainult positsioon, võim ja kasu.
 
Haigused: suhkruhaigus ehk diabeet, mao-sooletrakti haigused, magu, maks, sapipõis, närvisüsteemihaigused.
 
SÜDAMETŠAKRA
 
Iga: 22.-28. eluaasta, YIN energia,
Põhimõte: MINA ARMASTAN, tingimusteta armastus, ARMASTUSE KESKUS
Asukoht: rinnaku keskel
Värvus: roheline, roosa
Element: seotud õhuga
Aisting: kompimine, puudutamine
Tegevus ja tajuorgan: käed ja nahk
Seostuvad (seos) organid: süda, ülaselg, rindkere ja selle õõnsused, kopsude alaosa, nahk, immuunsüsteem, uitnärv, vereringeelundid, käed
Näärmed: harknääre ehk tüümus, funktsioon teaduslikult veel tõestamata
 
Ülesanne: Südametšakras asub tšakrasüsteemi kese. Siin toimub esteetiliste impulsside (muusika, kunsti) tõlgendamine tunneteks ja emotsioonideks. Võime armastada vabalt ja ilma hirmudeta. Negatiivsed tunded neutraliseeritakse. Tervenemine saavutatakse läbi iseenda vastuvõtmise sellisena nagu oled. Enese siiras armastamine ja aktsepteerimine. Seda tšakrat iseloomustab südame, armastuse, kaastunde, siira osavõtlikkuse, isetuse, pühendumise ja tervenemise arenemine.
 
Harmoonilised aspektid: tingimusteta armastus, harmoonia, tervenemine, kaastunne, empaatiavõime, halastus, arusaamine, elutarkus, vastutab armastuse ja pereõnne eest, õrnus, soojus, hoolivus, paindlikkus, siin tajume ilu looduses. Südames muudetakse kunst, muusika, luule, kujundid, sõnad, helid tunneteks. Igatsus sügava, intiimse kontakti, üksolemise, kooskõla ja armastuse järele, terviklikkuse energia kiirgamine, elu, suhete, kogemuste tolereerimine armastuseprisma läbi, andmisrõõm, ülendatuse ja üksolemise tunne, avatus.
 
LOOMULIKU SOOJUSE, SIIRUSE JA ÕNNE KIIRGAMINE. ARMASTUSE ENERGIA TERVENDAB NII ENNAST KUI TEISI.
 
Disharmoonia: Väljendatud armastus ei ole siiras, kuna andmise eest oodatakse vastutasu - seda nimetatakse tingimustega armastuseks. Ülemäärane sõbralikkus ja abivalmidus ehk armastuse teenimine. Ei suuda anda või vastu võtta armastust, õrnus ja pehmus tekitavad kohmetust, tõrjumisest tulenev haavumine, ei julge end teistele avada, sellest tulenev kesta pugemine, kurbus ja õnnetu olemine, tahe jagada oma armastust, aga hirm tõrjumise ja valu ees teeb võimatuks sobiva viisi leidmise. Tulemuseks on suletus, ülbus, teesklus, ahnus, kõrkus, ükskõiksus, külmus, südametus.
 
Haigused: frigiidsus - ei talu puudutusi, allergiad, astma, probleemid nahaga, südame- ja kopsuhaigused, laienenud rindkere, mis viitab sisemisele soomusrüüle ja kaitsele rünnakute ja valu vastu, depressioonid.
 
KÕRITŠAKRA
 
Iga: 29.-35. eluaasta, Yang energia
Põhimõte: MINA KÕNELEN, olemise väljendamine, KÕNEKESKUS
Asukoht: sisemiste rangluude vahel
Värvus: helesinine
Element: seotud eetriga
Aisting: kuulmine
Tegevus ja tajuorgan: hääl ja kõrvad
Seostuvad (seos) organid: kael, kõri ja lõug, kõrvad, hääl, trahhea, bronhid, kopsude ülaosa, söögitoru
Näärmed: kilpnääre, kõrvalkilpnäärmed
 
Kilpnääre mängib tähtsat rolli skeleti ja siseorganite kasvamises. See valitseb tasakaalu füüsilise ja vaimse kasvamise vahel ning reguleerib ainevahetuse kaudu toidu energiaks muundamise viisi ja kiirust, samuti sellest saadava energia kasutamist. Veel kontrollib kilpnääre joodi ainevahetust ja kaltsiumi tasakaalu veres ja kudedes.
 
Ülesanne: Kõnekeskus on seotud heliga - nii füüsilisel kui ka metafüüsilisel tasandil. Kõritšakra moodustab tähtsa ühenduslüli alumiste tšakrate ja kroontšakra vahel. See on sild meie mõtete ja tunnete, meie impulsside ja reaktsioonide vahel, edastades kõikide tšakrate sisu välismaailmale. Kõritšakra kaudu väljendame kõike meie sees, siin töödeldakse tunded nagu naer, nutt, armastuse- ja õnnetunne, ärevus ja agressiivsus, mälestused, soovid, ideed, teadmised, sisemise maailma tajumised eneseväljenduseks. Meie siseelu kommunikatsioon leiab aset eelkõige kõneldud sõnade kaudu, samuti žestide ja loovate väljendusvormide kaudu, nagu muusika, visuaalne ja etendav kunst, tantsimine jne. Kõritšakras ühineb seksuaaltšakra loovus teiste tšakrate energiatega ja eeter annab neile vormi e. väljenduse, milles nad edastatakse välismaailma.
 
Mida arenenum see keskus on, seda edukamalt suudame oma tunded ja emotsioonid eraldada mõtetest ja saada vaatlejaks. Siin hakkame tajuma ja kuulama oma sisehäält, astume kontakti oma sisemise vaimuga ja saame inspiratsiooni. Arendame vankumatut usaldust oma isikliku kõrgema juhendaja vastu, saame teadlikuks oma tõelisest missioonist elus, oma dharmast ning oleme suutelised omastama ja edastama informatsiooni peenematest sfääridest, ka ühendus akašaga. Kirjutamis- ja eneseväljendusoskuse paranemine, kõne, elueesmärk.
 
Harmooniline toimimine: tasakaal eneseväljenduse, vaikuse ja kõne vahel, voolav pingutuseta suhtlemine ja kõne, tõe väljendamise (oma mõtete, tunnete ja sisemiste tõekspidamiste väljendamise) julgus, sisemine ausus nii enda kui teiste vastu, originaalne eneseväljendus, loomevõime, eneseteostus, tahtejõud, teotahe, sisemine vabadus, avardunud, piiritu ja avatud olek, sõltumatus, inspiratsioon, julgus näidata nii oma nõrkusi kui tugevusi, võime teisi kuulata ja mõista, julgus öelda “ei”, teiste arvamus teid ei kõiguta, teid ei ole võimalik manipuleerida, sellest tulenev sõltumatus, vabadus ja otsustavus, kontaktis olemine oma sisehääle ja vaimuga, terviklikkuse tunne.
 
Disharmooniline toimimine: üleaktiveeritud: vaatamata jutukusele suutmatus end väljendada-mõttetu lobisemine, kartus vaikuse ees ja olla hukka mõistetud, raske mõtiskleda oma tunnete üle, samuti kartus oma mõtteid, tundeid ja vajadusi väljendada, kõne on kas lame ja räme või jahe ja asjalik, hirmud ei lase teie tõelisel loomusel välja tulla, manipuleeriv kõne, ligipääs peentasanditele suletud. Alaaktiveeritud: uje, vaikne ja endassetõmbunud, ei julge end näidata ja avaldada, ebakindluse tunne teiste vastu, kokutamine, klomp kurgus, kartus hukkamõistu ees, potentsiaal ei saa ilmneda, puudub side hingesõnumitega ja ei usalda oma sisemisi jõude.
 
Haigused: kokutamine, angiinid, rinnahaigused, sõim, kurgu ja kilpnäärme haigused, kurtus, kaitsehoiakust tulenevalt on õlad üles tõstud ja pea õlgade vahel.
 
KOLMAS SILM
 
Iga: 36.-42. eluaasta, Yin energia
Põhimõte: MINA NÄEN, teadmine olemisest, SELGELTNÄGEMISE, TUNDMISE ja KUULMISE KESKUS
Asukoht: silmade keskelt 2,5 cm ülespoole
Värvus: indigo
Element: kõik elemendid - maa, vesi, tuli, õhk, eeter
Aisting: -
Tegevus ja tajuorgan: -
Seostuvad (seos) organid: aju, silmad, kõrvad, nina
Näärmed: ajuripats ehk hüpofüüs
 
Ajuripatsit nimetatakse mõnikord valitsevaks näärmeks, sest selle eritusaktiivsus juhib teiste näärmete talitlust. Nii nagu dirigent juhatab orkestrit, korraldab ajuripats teiste näärmete vastastikust toimimist.
 
Ülesanne: Kolmanda silma tšakra võimaldab meil tunnustada Olemust. See ühendab meid selle osaga Looja loomingust, mis jääb kõrgemale füüsilisest ja teaduslikust manifestatsioonist. Läbi selle tšakra edastatakse inimesele spirituaalseid teadmisi nn kanaldamise võime. Siin saab ilmutada mateeriat esimese vibratsioonimustrina st luua uusi reaalsusi füüsilisel tasandil ja lahustada vanu. Aga kuna me üldiselt ei kontrolli ei juhi teadlikult oma mõtteid ja tundeid, on raske luua uusi puhtaid reaalsusi vaid loome aina uusi negatiivseid mustreid või aina uuesti oma vanu reaalsusi. Oma elu selgelt nägemine, põhjus-tagajärg seose nägemine.
 
Harmooniline toimimine: ühendus Universumiga, teadlikkus oma spirituaalsest olemisest. Avab intuitsiooni ja toob sisemist teadlikkust igapäevaellu. Ekstrasensoorne taju - selgeltnägemine, -kuulmine või -tajumine. Kel on see tšakra täielikult avanenud, sellel on teadvuse arenenud seisund, aga seda on väga vähestel inimestel. Filosoofiliste tõdede äratundmine - osaliselt avanenud või harmooniliselt toimiva tšakra korral. Võime visualiseerida ja tajuda paljut intuitiivselt. Meel on rahulik ja avatud müstilistele tõdedele. Mõtete kiire manifesteerumine. Illusoorsuseloorid on langenud. Energiate tajumine ja nende juhtimine. Peentasandite nägemisvõime. Nt võime luua soovitavat ilma või tahetud olukordi. Tuul kannab informatsiooni, päike ilmutab end õigete mõtete korral, loodus näitab sulle paralleelselt sinu lahendamist vajavat olukorda, märkad märke ja sümboleid.
 
Disharmooniline toimimine: spirituaalsusele vastuseis, fookus intellektil ja teadusel. Kartus kasutada intuitsiooni, asjade nägemine ainult pealispindselt st võimetus näha probleemide põhjusi nn suurt pilti, võimetus näha elu tervikuna, manipuleerimine, vaimse info valestitõlgendamine. Ei väärtusta vaimseid väärtusi.
 
KROONTŠAKRA
 
Iga: 43.-49. eluaasta, Yang energia
Põhimõte: MINA OLEN, puhas olemine, UNIVERSUM
Asukoht: pea peal keskel
Värvus: violetne, valge, kuldne
Element: kõik elemendid
Aisting: -
Tegevus ja tajuorgan: -
Seostuvad (seos) organid: aju
Näärmed: käbinääre
 
Käbinäärme mõju pole “teadus” veel lõplikult selgitanud. Kõige tõenäolisemalt mõjutab see kogu organismi. Selle näärme väärtalituse tulemus on enneaegne seksuaalne küpsus. Käbinääre mängib väga suurt rolli valgustumisel. Hetkel on see inimestel käbinääre herne suurune, kuid valgustumisel hakkab see kasvama.
 
Ülesanne: kroontšakra kaudu ühendub inimene Universumiga. Inimene, kelle kõik tšakrad on omavahel ühenduses ja kes seeläbi tervikuks muutub, usaldab end Universumi Jumalike vägede hoolde. See inimene kogeb teadmisi, mida pole sõnades võimalik edasi anda, või mõtlemisvõimet, mis ühendub kosmiliste energiate ja puhta teadvusega. Vahemikus 43-49 eluaastat, mil areneb kroontšakra, tuleks end hiljemalt avada vaimsetele tõdedele nt klammerdumise seadus, sarnane tõmbab sarnast.
 
Harmooniline toimimine: elamine ühtsuses, teadmine, et oleme Jumalikkuse peegeldus, ego lahtilaskmine jumalikkuse vastuvõtmiseks ja universaalseks olendiks saamiseks. Rahus elamine teades, et oleme Üks Jumalikkusega. Hirmudest vaba.
 
Disharmooniline toimimine: ei suuda lahti lasta hirmust ja ängistusest, saamatus integreeruda Ühtsusesse, depressioon ja rahulolematus, ebakindlus ja eesmärgi puudumine, elu mõttetus, hirm surma ees. Eraldatuse kogemine. Üleaktiveeritud - liigne mõttetegevus ja analüüsimine.
 
Haigused: peavalud, närvilisus, närvisüsteemi haigused, psüühilised haigused, Alzheimer, seniilsus jne.
 
___________________
 
Kasutatud kirjandus:
 
Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski “Tšakrate käsiraamat” http://www.apollo.ee/tsakrate-kasiraamat.html
 
Martin Brofman “Kõik on ravitav” http://www.apollo.ee/koik-on-ravitav.html
 
Debbie Shapiro “Sinu keha räägib sinuga” http://www.apollo.ee/sinu-keha-raagib-sinuga.html
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.