esmaspäev, 11. november 2013

Esoteeriline õpetus hinge kaksikutest

        Kõigist inimloomuse uurimustest on hästi teada, et mõningad inimesed justkui sobiksid teineteisega paremini, sattudes kokku nad justkui läheksid õitsele ja omandavad võimaluse saavutada kõrgem arengutase, kui seda igaüks üksinda. Koos sellega nad justkui kiirgaksid teineteisele rõõmu ja lõbusust.
 
Hetkeks lahkudes nad juba igatsevad teineteise järele ja mitte ükski nendes hingedest ei saavuta üksinda täielikku arengut. Ei ole ilmselt erilist kurbust, kuid ka uued objektid ei ahvatle, kogu ülejäänud elatud elu kogetakse kui normist allpool olevat.
 
Sellised isikud võivad ette kujutada, et nad ei olegi iseseisvad isiksused vaid ühe terviku kaks poolt. Lähedane sümpaatia ja täielik harmoonia kahe inimese vahel viivad selleni, et iga tuju muutus kohe on teises tunda, ühe mure muutub mõlema kurbuseks ja ka rõõmu jagatakse.
 
Sellised situatsioonid on üldlevinud ja lootus millegi sellise leidmiseks on peidus igas südames. Kuigi tõenäosus on väga väike, kuid lootus igakord on olemas. See on haruldane ühinemine ja selleks peab inimene ise endast täielikult loobuma, kuid hingi kes selleks valmis oleksid ei ole palju.
 
Head sõbralikud suhted - see on see parim, millele saavad loota enamus naisi ja mehi, kui kustub kire leek, mis muutunud harjumuseks ja kustub füüsiline ilu. Kuigi sellised sõbralikud suhted on üks ilusamaid asju maailmas ei ole selles pühalikku lähedust, millest meie räägime.
 
Selliseid partnereid kutsutakse hingesugulasteks, nende seosed on palju kaugemad, nendest seostest, mida me nimetame abielusidemeteks, "abikaasade vaheliseks armastuseks". Selline armastus, mis on hingesugulaste vahel, on juba sündides küpse, sellel armastusel ei ole kasvuprotsessi, samuti kaovad kõik teised seosed.
 
Selline tugev side, mis ilmub juba küpsena, on pigem vana kire reikarnatsioon. Teadlik mõistus on teadmatuses, kui alateadlik mõistus kõike mäletab ja püüdleb teise poole lähedusse.
 
Sellise armastuse ilmumine füüsilisel olendil on suhteliselt harv, kus banaalset kirge ja ootamatut emotsionaalset sümpaatiat ülehinnatakse ja seda võetakse nälginud hingede poolt millegi kõrgemana, kui see tegelikult on.
 
Indiviidid, kes on küllalt madalala evolutsiooni staadiumiga, nad on rohkem aldid ootamatute kire puhangute suhtes, nad on liiga egotsentrilised, liialt seotud isiklike soovidega, et olla võimeline pikaajaliseks ja harmooniliseks liiduks mingi inimesega. Veel vähem on nad võimelised taipama täieliku enesesalgamise ja teenimise printsiipi.
 
Suur hulk inimesi on võimelised kogema täielikku täiuslikkust ja harmooniat liidust, mille esindajad on ühest tasandist.
 
Ükskõik millal me ka ei leiaks oma tasandi esindajat, otsekohe tekib sügava harmoonia tunne, sest evolutsiooni liin ja vaimsed omadused jäävad ikka samaks, olgu need omadused arendatud kõrgelt või on nad arenemata seisus. Just nimelt harmooniale võib ehitada pikaajalise ja rahuldust toova liidu.
 
On täiesti kasutu loota, et edaspidi side laabub, kui areng läheb erinevat teed pidi.
 
Iga inimene, kes on piisavalt arenenud, et tajuda oma ideaali elus ja püüelda selle poole, peaks arvestama oma tasandit (pühendama end ühele või teisele ideaalile) partneri valikul.
 
Esoteeriline teadus tunnistab sugulashingede olemasolu, kuid ei leia, et iga ootamatu ja tormiline kirepuhang oleks see liit. Ta saab olla kirg ja ei muud mitte midagi, mis sureb niisama kiiresti kui oli tekkinud ja tekib uue sobiva objekti olemasolu korral niikuinii.
 
Inimelu pole midagi muud kui hinge üks etapp arengu rajal.
 
SEOSED HINGEDE VAHEL: KARMILISED SEOSED
 
Esoteeriline teadus eristab kahte liiki seoseid, mis hingi kokku toovad ja ühendavad ühiseks saatuseks. Tuleb eristada seoseid mis saavad alguse vaimsetes tasandites ja seoseid mis tekivad füüsiliste aistingute tagajärjel.
 
Kõige levinum seos on tuntud Karmalise seosena. Karma tähistab eelmistes eludes vallapäästetud jõudusid, nii häid kui halbu.
 
Karmaline seos hingede vahel tähistab on külgetõmme, mida nad kogesid eelmistes eludes. Külgetõmme võib tekkida ükskõik millisel tasandil kuuest ja peab olema sellele tasandile iseloomulik. Külgetõmbele, mis tekib esimesel, füüsilisel tasandil, seda uurib füüsika. Gravitatsioon, kapillaarne külgetõmme toimuvad materiaalse maailma peenemates sfäärides.
 
Emotsionaalne kiindumus tekib mitte allpool teist tasandit. Siin ta tekitab instinktide ärkamist, mitte ükski seos ei teki ainult füüsilise läheduse toimel, enne kui tekiks ükskõik milline side, seos, peab toimuma emotsionaalne toime ja vastav vastureaktsioon.
 
Just nimelt reaktsioon on igasuguse seose olemuseks. See et üks inimene tunneb teise suhtes mingeid emotsioone, ei tekita see veel seost. See tekib, kui emotsioonide objekt reageerib neile, kuna sellises juhul ta võtab oma loomusesse jõu, mis tuleb teisest ja nii tekib substantsi katkematus, olgugi, et eetertasandi oma.
 
Kui üks inimene armastab teist ja armastus on vastastikune, siis tekib side. Kui üks inimene armastab teist, kuid sellele vastatakse vihkamise, põlguse, ärapöördumisega või ükskõik millise halva ilminguga, ka sellisel juhul tekib side ja kuni selle inkarnatsiooni lõpuni see suhe mõjutab elu. Vastavalt kogetud emotsiooni jõule.
 
Ainult täielik ükskõiksus hoiab ära seose tekkimise. Igasugune emotsionaalne reaktsioon tekitab seose. Tegevust ja vastutegevus igal tasandil tekitab seose, sõltumata sellest, kas tekivad instinktid teisel või emotsioonid kolmandal tasandil, on see õpilase või õpetaja suhe või vaimuliku ja üksikuskuja suhe.
 
Ükskõik millisel tasandil ei toimuks tegevus ja reaktsioon sellel, igal juhul tekib side kahe olendi vahel.
 
See side võib anda tõuke lähedasemateks suheteks, kuid see võib jääda ka hetkekontaktiks, mille osalejad peagi unustavad, niikaua kui säilib emotsionaalne mälu säilib seos.
 
Kui sellised tunded ei kustu surma momendiga, siis need emotsioonid kuhjuvad niikaua, kuni leivad oma väljenduse järgmises inkarnatsioonis.
 
Just need mittekatkenud emotsioonid loovad karmalise seose. Ja oodata tuleb sadu aastaid, kuni Maa pöörlemine loeb ära tähtaja, kuid siis tekkides, need emotsioonid reageerivad sama jõuga samadele objektidele, mis erutasid teda enne, ükskõik kuna nad ka siis ei tekiks.
 
Siit ka ootamatud nn armumised esimesest silmapilgust ja mõistmise ja läheduse tunne, mida kogevad lähedased hinged.
 
Igakord kui uueneb karmaline side ja kasvab tema jõud ja kuigi see võib tekkida kui lihtne lihalik kiindumus, vastavalt sellel kuidas evolutsiooni käigus hakkab funktsioneerima üks keha teise järel, see seos läheb ühest kehast teise, kuni ei toimu suur vaimne ühinemine.
 
Kuid kui ühe paari kehad ei saa areneda sünkroonselt, siis võimas side eksisteerib ainult madalamatel tasanditel, kõrgem olend rohkem arenenud indiviidil, kes ei oma partnerit jääb rahuldamata. Pole ka võimatu, et ta hakkab vihkama oma madalamat poolt oma nõrkusehetkede pärast, kui ta annab järele kirele.
 
Selline kirgede möll omab tohutut võimsust. Kuid sellise võimsuse omandab karmaline side ainult siis kui inimnatuuri jõud on keskendunud ühele objektile tohutu sügavate tunnetega, kuid seda juhtub väga harva. Kõikehaarav kirg magab tavaliselt oma sügavat und, kuid kui välised olukorrad või ootamatu armunute surm tekitab takistusi, siis väljendamatu armastus jääb seose näol Kolmandasse tasandisse.
 
Kui lahkumise põhjuseks on surm, ja kui ellujäänu kas või unes või telepaatilise kontakti teel tajub Kolmanda tasandi puudujääki, siis säilinud side viib uuesti hinged kokku..
 
Kolmas tasand on see olemise tasand, mida vaimses kirjanduses kutsutakse "Taevaks". Kuid enne kui lahkuv hing saavutab selle seisundi, peab ta läbi käima Teise tasandi, mis on tuntud kui puhastav tasand, kus läbi kannatuste toimub kurjuse eest maksmine.
 
Nagu keha vabaneb füüsilisest kehast surma käigus, nii kõik peened jõud muutuvad palju tuntavamateks ja nii ei ole hingel jõudu väljuda oma Tasandi olmest, niikaua kui ei ole makstud kõik võlad. Hing, kes on oma arengus ees, võib telepaatilise seose abil abistada ja lohutada teist sellel raskel surma teel.
 
Kuid nagu saabunud hing läbib puhastustule, ta jõuab "Taevasse! Ja satub samale tasandile kus on tema partner. Mingeid takistusi enam pole, armastus omandab täie jõu ja see viib neid kokku. Nad veedavad aja kuni järgmise inkarnatsioonini koos.
 
Nende vahel olevad seosed viivad selleni, et uus inkarnatsioon toimub ühel ja samal ajal ja kohtudes ärkab ellu alateadlik mälu.
 
Kui sellised kaks hinge tõmbuvad elust elusse ja igas elus armastavad ja aitavad teineteist, mitte reageerides kõrvalistele teguritele, siis selline side omandab tohutu jõu. Kuid seda juhtub väga harva. Inimkond omas algusaegades oli sellisel tasemel, et enamus liite ei ulatunud kaugemale Teisest tasandist.
 
On hästi teada, et madalama tasandi liidud tekkivad ja lagunevad kergelt, hingel võib ühe inkarnatsiooni jooksul olla mitu seost, eriti nendes tsivilisatsioonides, kus on mitmenaisepidamine. Iga selline liit võib tekitada tõmmet sellel tasandil kus see toimus.
 
Hing elab kord mehe kord naise kehas. Inimkonna algaegadel toimus liit instinktide kutsel. Liidus osales esimene ja teine tasand.
 
Füüsilise tasandi ühinemine võib toimuda iga vastassoo esindajaga, eks on jõudnud teatud vanusesse, kuid liit mis on ilma igasugustest tunnetest, ei jäta mingit jälge.
 
Teise tasandi liidud tekivad ühises kires ja sellised kogemused kujundavad hinge ja nii ollakse valmis uueks kirepuhanguks kohtudes uuesti inimesega kellega on kogetud ühist kirge.
 
Kuigi Teise tasandi suhe võib olla täis ülivõimsaid kirepurskeid, mille allasurumiseks võib minna tohutu tahtejõud, ei ole kired pikaajalised. Alles kolmandal tasandil kujuneb välja side, mis väljub tundeorganite alt ja on võimeline toimima inimese iseloomule. Kuid isegi siin on võimalik ühe inkarnatsiooni jooksul mitu liitu.
 
Esoteeriline teadus ei väida, et hinged luuakse paaridena, vaid õpetab, et sellised liidud luuakse paljude inkarnatsioonide jooksul. Kuid instinktide pinnalt loodud liidud ei oma pikaajalist iseloomu. "hingesugulus" luuakse läbi paljude elude truuduse.
 
Kui kaks hinge on teineteisega nii tihedalt seotud, et teine kaitseb teist, siis on tasapisi astuvad liitu ka Kõrgemad Tasandid ja tekib lõpuks see imeline liit täis harmooniat ja teineteisemõistmist.
 
Kui paari tekitavad indiviidid, kes kuuluvad erinevate vaimsete tüüpide juurde, siis on tragöödia möödapääsmatu, nende ideaalid ei kattu.
 
Kerglaselt loodud suhteid on kerge sõlmida, kuid neid on raske purustada ja nad hakkavad tekitama lõkse hingele järgnevates eludes.
 
KOSMILISED SEOSED
 
Eksisteerib veel üks aspekt seksuaalseid suhteid, millest saadakse veel vähem aru, kui eelmises peatükis. Side hingede vahel mida esoteerikud nimetavad Kosmiliseks seoseks, on üks sügavamaid ja võimsamaid, samas ka üks ilusamaid saladusi.
 
Euroopa esoteerilised traditsioonid räägivad, et hinged kes kehastunud naisesse omandavad teatud õppetundi, kuid neil on ka teatud võimed.
 
Mõnedes ordudes hoitakse mehe ja naiste osakaalu teatud proportsioonides. Mees keha on positiivne, naiskeha on negatiivne. Teatud tööde jaoks on vaja koostoimimist, sest ainult nii tekib ahel ja on võimalik välja kutsuda kosmiliste jõudude voogu.
 
Kui indiviid on piisavalt arenenud selleks et funktsioneerida oma Individuaalsuse tasandil, siis ta võib välja kutsuda kosmiliste jõudude keerise oma organismi piires ja nii omandada valgustatus.
 
Näiteks vaimsed ideaalid ja eesmärgid, samuti printsiipidest abstraktne arusaamine kuuluvad Viiendasse ja Kuuendasse tasandisse ja neid saab kasutada kõikide Isiksuste inspireerimiseks ja valgustamiseks.
 
Teisest küljest, selleks et kasutada neid kõrgemaid jõude ja vallata kõrgema okultismi võtteid, on vajalik paar, kes tegutseb polaarsuste järgi. Ainult nii on võimalik tohutut kosmilist pinget edasi anda ohutu "maanduse" korral.
 
Paar kes töötab sellisel kujul, avab Jumalike jõu kanali, mis voolab neist läbi vapustava võimsusega ja magnetiseerib nii neid kui vahetut ümbrust. Tänu sellel jõule nende endi oma mitmekordselt kasvab, kogu nende loomus elavneb ja avaldub oma kõrgeimas võimaluses.
 
Kuid tihti juhtub, et suurepärane õpetaja ja initsiaator jätab ootamatult kõik maha temale täiesti mittesobiva naise pärast. Selline suhe tõmbab ta alla nendelt kõrgustelt, kuhu ta oli kutsutud.
 
Nendest kehas asuvates jõududest (milleks üks on seksuaaljõud) õige arusaamine ja kasutamine on täiesti ohutu. Aga selleks on vaja väga võimsat kontsentratsiooni, et hoida neid  jõudusid ohjes. See on kui auto juhtimine, kaob tähelepanu, kaob ka võime juhtida. Võimsa okultse jõu kasutamine on kui väga võimsa auto juhtimine väga suurel kiirusel. Inimestel, kellel ei ole piisavalt enesevalitsemist on ohutum minna jala.
 
Paljud okultistid teavad, et parem on hoiduda mõningatest tegevustest, kui ei suudeta luua suletud ahelat kosmilistele jõududele.
 
"Ainult see, kes on õigesti astunud paari, on võimeline tõusma väga kõrgele tasandile". Kõige tähtsam töö toimub paaris, mitte üksikult. Üksik toimimine tekitab ebastabiilsust. Sellise töö jaoks on vaja tihedat ja harmoonilist kõrgema alge koostoimimist, kuid meie ühiskond talub sellist lähedust ainult abielus olevate inimeste vahel.
 
Liit füüsilisel tasandil ei ole kohustuslik, ja ka mitte vajalik, niikaua kui elujõudu kasutatakse teistel tasanditel. Kui seda kasutamist ei toimu, siis elujõul on omadus voolata oma loomulikus kanalis, kui kanal kinni, siis on häda tulemas. On ka oluline, et kui mingi praktilise maagia osa ei olnud edukas, siis on kasulik kasutamata jõud maandada läbi füüsilise suhte.
 
Mees ja naine võivad kogu elu töötada koos, ilma et tuleks kasutada Füüsilise tasandi abi, kuid ainult kõrgeltarenenud ja distsiplineeritud natuurid on võimelised selliseks vaoshoituseks. Kuid inimesed, kes astuvad suhetesse, mis ei saa vajaduse korral muutuda seaduslikuks abieluks, peavad teadvustama, et asetavad enda ette mitte just kerge ülesande.
 
Võib tunduda ebaõiglasena väide, kellegi vaimne areng võib pidurduda sellepärast, et puudub sobiv partner, kui okultismi seisukohas on see nii.
 
Kui õpilane on oma arengus jõudnud oma tegevuseni, mida kirjeldatud eelnevalt, temast saab pühitsetu ja Isiksusest saab Individuaalsus. Säilitades mälu eelmistest inkarnatsioonidest, ta teadvustab, et kõik see on tema arengufaasid ja "mina" tunnetus ületab, et elu ja surma piirid. Ta taipab et selle elu asjaolud sõltuvad eelmistest eludest, vanadus sõltub noores põlves tehtud tegudest.
 
Inimene näeb ka et tulevik sõltub temast. Ta taipab millistest tegudest tuleks hoiduda või millist kogemust saada enne kui tuleb surm, mõningad asjad võib ta lükata järgmisesse inkarnatsiooni, kui näeb et olud siin pole soodsad. See et teadvustatakse kaaslase vajalikkus, ei tähenda veel, et ollakse valmis selleks kosmiliseks ühinemiseks. Sellise liidu tekkimiseks ainult otsusest jääb väheks.
 
Kuid kui temale antakse juhtida fokuseeritud kosmilised jõud, siis selleks eesmärgiks on tal vaja kosmilist ühinemist, mis ei põhine isikliku armastuse tasandil, vaid võimel teenida ühel ja sama jõu liinil.
 
Algul sellises liidus armastusest ei saa juttugi olla. See võib olla liit täiesti kõrvaliste inimeste vahel, kuid armastus võib välja kasvada sügavast harmooniast, mis on vajalik suletud ahela tekkimiseks.
 
Kosmiline side on liit, mis sõlmitakse kahe indiviidi vahel teatud okultse töö tegemiseks, mida saab teha ainult läbi kahe elemendi, kes tegutsevad polaarselt. Ta ei oma mitte mingit suhet armastusega tavalises mõttes. Seda motiveerib ainult teenimine, ei miski muu. See partnerlus on mingi töö tegemiseks.
 
Sellises liidus osalised ei vali oma partnereid, nad annavad ennast teenimisse Sisemiste Tasandite Õpetajale, nad on mõlemad nende õpilased, ja paari liidetakse nad Kõrgema Plaanile vajalike omaduste ja oskuste järgi ja ühele ja samale tasandile kuulumise tõttu.
 
Erinevus Karmalise ja Kosmilise sideme vahel on see, et Karmaline seis algab kõige madalamalt tasandilt ja areneb ülespoole. Kosmiline seos hakkab kõrgematelt tasanditelt ja areneb alla.
 
Karmaline seos on tavaline evolutsiooniline nähtus. Kosmiline side on nn ebanormaalne selles suhtes, et siin on hoopis teised reeglid. See on üks Suurtest Müsteeriumitest, ta on pühitsetute pärusmaa.
 
KUIDAS HINGED LEIAVAD ENDALE PAARI
 
Hingede ühinemine võib toimuda kolme teed pidi. Esiteks tavalise seksuaalsuse läbi. Teiseks Karmaliste seoste tekkimise läbi ja kolmandaks Kõrgemate kosmiliste seaduste alusel.
 
Igaüks nendest kolmest külgetõmbest nõuab sügavat mõistmist, kui me taotleme õiget ja harmoonilist elu ehitamist, kuna me kõik võime tunda kõigi kolme tee tõmmet teise olendi suhtes. Me ei tohi unustada, et kõik me oleme inimesed, oleme võimelised tundma ahvatlust.
 
Meie valmisolek vastata seksuaalsele tõmbele määratletakse teatud füsioloogiliste lainetega meie organismis ja me peame endale meelde tuletama, et teise inimese veetlus meie silmis võib olla tingitud meie emotsionaalsest seisundist.
 
Astudes liitu tundes seksuaalset külgetõmmet, siis järsku avastatakse et on seotud partneriga, kes nende vajadusi üldse ei rahulda ja kohal ongi kannatus.
 
Kõrgemate olendite liitu juhivad kõrgemad seadused, mille järgimine viib harmooniasse.
 
Arengu algusaegadel oli inimene lähedal loodusele ja teda juhtis instinkt ja tal oli vähe vaba tahet, vähe mälu ja mõistust. Liidus osales läbi madalate tasandite ainult Isiksus. Kui hakkas funktsioneerima Individuaalsus oma suhtega kogu kosmosesse tervikuga, siis on instinkt halb juht. Siin on vajalik mõistus ja vaimne intuitsioon.
 
Näide, kuidas siis otsida kõrgemat suhet.
 
Füüsilisel tasandil täielik passiivsus, mitte otsides, kuid mitte ka vältides kontakte. Madalama astraalis tuleks kontrollida oma kirge ja omada enesekontrolli. Kolmandal õrnade tunnete tasandil tuleks lubada armastusel voolata igale poole, et kaaslane kes tuleb tema poole, oleks vastuvõetud armastusega.
 
Tuleks mediteerida kõige kõrgematele ideaalidele, tuleks mõtiskleda abikaasa omaduste üle, mis rahuldaksid vajadust. Kui kutse on piisavalt selge, kutset kuuldakse.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.