esmaspäev, 4. november 2013

Inimelu seitse sfääri

        Inimene on seitsmesfääriline olend. Tema tihedamad kehad on loodud materjalist, mis kuuluvad kõikidele Ilmnenud sfääridele. Igaühel omad seadused ja reeglid.
 
Monaad on reaalsuse algelement, mittemateriaalne substants, millest kogu maailm loodud. Maailm omakorda koosneb paljude monaadide agregaatidest, mis kõik on omavahel erinevad. Iga taim, iga mineraal ning koguni iga mateeria osake on keha, mille juurde kuulub monaad; neil monaadidel on teadvustamata kujutluste erinevad astmed. Ka inimese hing (vaim) on monaad, mis erineb loomadest ainult selle poolest, et tal on mõistus. Iga monaad väljendab vastavalt oma olemise astmele elava peeglina oma vaatepunktist kogu maailma. Siiski ei taju ükski monaad universumit kunagi täielikult, sest ta kujutleb enda juurde kuuluvat keha alati selgemalt kui kõike muud.
 
Seda mõistes, hakkame märkama, et meie ümber on inimesi, kes omavad veel unikaalsemaid tundeid. Nad tunnetavad teravalt ümbritsevate emotsionaalset seisundit ja isegi võivad lugeda nende mõtteid.
 
See on märgiks, et evolutsioon on jõudnud sinnamaani, et areneb uus keha ja tundeorganid hakkavad reageerima sellele Tasandile, millele nad vastavad. Nii toimub areng edasi kuni Monaad omab tervet väljendumisvõimalust.
 
Olemasolu Tasandeid tavaliselt nimetatakse numbritega ja sellest järjekorrast alates, mis on teadvusele kättesaadav.
 
SEITSMES TASAND: Kõrge Vaimsuse Sfäär, Puhta ja Abstraktse Vaimu Tasand, on esimene ilmnenud sfäär. Oma substantsi ja energia saab ta vahetult Suurest Mitteilmnemisest, mida võib muidugi ette kujutada kui midagi mis asub Seitsmenda Tasandi peal, kus asub potentsiaalne jõud, mida peetakse ka Seitsmenda Tasandi omandiks. Sellel tasandil pole mingit eristumist. See on sfäär kus kõik on üks ja üks on kõik. Sellel tasandil on kaks omadust. Kõik on absoluutselt harmooniline ja osakeste vahel on ühinemise tendents.
 
Evolutsiooni lätetel toimub siin Monaad Olendite ilmnemine. Monaad millest lõpuks areneb individuaalne inimelu.
 
KUUES TASAND: Madalama vaimsuse tasand, Konkreetse Vaimu tasand. Paljude kosmiliste sajandite jooksul toimub jagunemine seitsmeks erinevaks vooks, seitsmeks vooluks, mida nimetatakse Seitsmeks Kiireks ja nad on eristatavad värvustena. See ei tähenda ühekülgset arengut, vaid seda, lihtsalt üks osa saab valitsevaks ja hakkab mängima suuremat rolli.
 
Peamiseks omaduseks Kuuendal Tasandil on Voolamine.
 
VIIES TASAND: Kõrgema Mõistuse Sfäär. Abstraktse Mõistuse sfäär, siin toimub Monaadilise olendi Omaduste arenemine ja nende diferentseerumine Tüüpideks. Sellest tasandist edasi ei saa enam rääkida Monaadilisest Olendist, kuna sellel tasandil Muutub Ühtne elu paljudeks väikesteks eludeks.
 
NELJAS TASAND: Madalama mõistuse sfäär. Konkreetse Mõistuse sfäär. Seda iseloomustab lõplikus ja see lõplikus annab teatud piirangud, mis puuduvad kõrgematel tasanditel. See on konkreetse mõtlemise tasand ja tema omaduseks on mälu.
 
KOLMAS TASAND: See on Kõrgem Astraal. On emotsioonide sfäär ja iseloomulikuks on kiindumus ja püüdlus ühineda.
 
TEINE TASAND: Madalam Astraal või Psüühiline Tasand, see on kirgede ja instinktide sfäär ja omaduseks on iseendaga sidumine ja omamine.
 
ESIMENE TASAND: Materiaalne maailm, mis on meile kõigile hästi teada.
 
Inimene koosneb kõigis nende tasandi substantsidest. Mingi substantsi vähesus muudab tasandi kättesaamatuks. Näiteks omades vähe kolmanda tasandi substantsi, on inimene võimetu tundma õrnu tundeid ja ta ei mõista ka teiste omi. Kõigil seitsmel tasandil kehtivad omad reeglid. Kõiki neid tasandeid on võimalik teadvustada. Teadvustamine viib selleni, et inimese loomust võib iseloomustada seitsme erineva aspektiga, mida nimetavad ka seitsmeks kehaks.
 
Läbi oma evolutsiooni Monaad korjab enda ümber materjali igalt Tasandilt, kuid selleks et kujuneksid välja konkreetsed kehad, mis oleksid võimelised funktsioneerima nii subjektiivselt kui ka objektiivselt, on vaja pikaajalist kogemust ja arengut. Läheb sajandeid, enne kui kujunevad kehad arenevad sellisesse tasemesse, et tekib teadvustamine ja toimimine nendel tasanditel. Tänapäeval on olemas küllalt arenenud Teise, Kolmanda ja ka Neljanda kehaga inimesi. Kuid küllalt haruldased on arenenud Viienda Tasandi inimesed, kes omaksid võimet abstraktselt mõtelda. Ka tõelist vaimsust kohtab harva. 
 
Kõrgelt arenenud inimese tunnuseks ongi see et ta teadvustab, mis toimub tema kehades, mitte ei toimi alateadlikult. Evolutsiooni käigus tasapisi arenevad peenkehad, mida tõestab näiteks telepaatia esinemise sagedus. Kuigi inimese loomus peaks olema süntees kõigist võimalikes Tasandite teadvusest, on võimalik viibida ka ainult ühel peentasandil ja siis füüsiline vorm viibib transis. Kellel on piisavalt tunnetust võib viia ennast transi seisundisse, mis võimaldab siis vastu võtta neid tasandeid, mida antud evolutsiooniline areng tavaseisus veel ei võimalda. Samas tõeline evolutsiooni eesmärk on mitte teadvuste lahusus, vaid tema ühildumine alateadvusega. Meetod füüsilisest teadvuse ületamiseks transi teel saab olla ainult ajutine vahend
 
Individuaalsus ja Isiksus on kaks eri aspekti inimeses. Individuaalsus koosneb kolmest kõrgemast kehast, puhta vaimu kiirtest Seitsmendal tasandil, konkreetsema vaimse loomusega Kuuendal tasandil ja abstraktse mõistusega Viiendal tasandil. Kõik nad saades oma arengu lähevad tagasi Lõpmatusse. Neli madalamat keha - konkreetne mentaalne mõtlemine, emotsionaalne loomus, eeterkeha ja füüsiline keha, nendest moodustub igas kehastuses Isiksus. Isiksus luuakse selleks, et Individuaalsus, mis on vormitu oma loomuselt, saaks saada kogemuse sellest maailmast. Kogutud kogemus koguneb Individuaalsusesse, mis läbi pika sajandite pikkuse arengu, samas kasvatab ta lugematuid Isiksusi ,kes kasvavad, funktsioneerivad, vananevad ja surevad. Kuna Iga Isiksus luuakse Individuaalsuse poole, siis on iga uus samm edasi. Individuaalsus - see on evolutsiooni Ühik, Isiksus - Inkarnatsiooni ühik.
 
Inimese saatus kujuneb välja motiividest, millest on lähtutud eelmistes eludes. Oma tahtega saab inimene tuua üha uusi motiive oma ellu, seepärast ei ole Saatust fataalsuse mõttes. Muidugi on motiive, mis tekkinud kunagi minevikus, mida ei ole võimalik muuta mitte mingisuguste vahenditega ja nad toimivad inimese elus niikaua kui motiivil on jõudu. Kuid inimene suudab oma tahtega valitseda oma reaktsiooni nendele motiividele. Kas ta tuleb sellest välja kurnatuna või puhastununa. Niisiis kuigi inimene peab omi probleeme lahendama nendes tingimustes ja selles ajalõigus kus ta asub, määratledes oma motiivid loob ta sellega oma tulevikku.
 
Arenguseadusele alluvad kõik ja ole kes tahes - oma täiuslikkuse aegade jooksul leivad kõik. Kuid on olemas kiirendatud evolutsiooni võimalus. Kasutades oma mõistust ja tahet võib inimene kiiremini läbida kogu evolutsiooni tee. Sellel teel on erineval kaugusel olijaid. Vanemad vennad, kes oma evolutsiooni tasandi poolest võiksid edasi minna, on aitamas inimkonda neid liikmeid, kes on valmis õppust vastu võtma. Kui inimese moraalne, intellektuaalne ja vaimne loomus lubavad võidakse teda võtta spetsiaalsele õppele. Algul on nõuanded telepaatilised, siis saadakse kokku teiste Vanemate Vendade õpilastega, kes õpetavad läbi teadvuse, kasutades sõna, nii suulist kui kirjalikku. Pühitsuse käigus ühendatakse alateadvus ja teadvus.
 
Et mõista esoteerilise seksi kontseptsiooni, tuleb meeles pidada maailma ja inimese seitsmest ehitust. Seksi füüsiline ilming on ainult selle jõu ilming, mis ilmneb kõigil seitsmel tasandil. Ka teadus räägib juba seksi füüsilisest ja emotsionaalsest poolest. Kuid selle on ka mentaalne ja vaimne külg. Kusjuures igal tasandil need aspektid ilmnevad erinevalt ja funktsioneerivad vastavalt selle tasandi seadustele. Seksuaalelu kõrgemate vormide jaoks on vaja kõiki seksi elemente, mis eksisteerivad kõikidel tasanditel ja nad peavad olema õiges proportsioonis. Seksuaaljõud saab alguse ja neid juhitakse peenematelt tasanditelt.
 
Seks on elujõud. Kuna see jõud tuleb Algallikast, siis oma loomuse poolest on ta jumalik ja väljendab end läbi vormi, mille on Monaadid ehitanud erinevatel tasanditel. Mida madalam tasand, seda piiratuma iseloomuga on selle elujõu ilming, kuid algne jumalikkus jääb temasse alles.
 
See elujõud toetab elu ja kõigi vormide olemist nende purustavate jõudude eest. Selle jõu esmaseks ülesandeks ongi säilitada kõike ilmnenut, mis on saanud vormi ja hoida seda saavutatud tasandil. Seda jõudu tuntakse ka ELU KAITSJANA.
 
On tal ka teine ülesanne, mis on uute vormide loomine ja selle eesmärgi jaoks jõud toimib duaalsena, positiivses ja aktiivses aspektis ja just seda külge puudutab esoteerilise seksi kontseptsioon. Elu hoidmiseks piisab ühest ainukesest jõust, kuid ükskõik milliseks loomiseks on vajalik kaks jõudu. Üks neist peab olema aktuaalne, teine inertne-potentsiaalne. Üks jõud peab olema kiirus, teine jõud on suletud vormi ja vallandub kiiruse toimel.
 
Niisiis on olemas kaks jõudu, millest üks püüab ennast ammendada ja nii saavutada tasakaal, teine on inertne, potentsiaalne ja ootab stiimulit. Naisjõud on kui dünamiit, mille käivitab mehes olev sähvatus. Kaks jõudu mees ja nais jõud ja sealjuures, positiive jõud on stimuleerivaks ja naisjõud oma varjatud energiaga loob oma loomingut niikaua kui on olemas mehe stimuleeriv jõud ja see jõud momentaalselt nõrgeneb kui ärgitav impulss lakkab.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.