kolmapäev, 6. november 2013

Polaarsus inimese organismis

POLAARSUS ORGANISMIS
 
Kas sünnime meeste või naistena on meie esmane polaarsus füüsilisel tasandil. Kuid on olemas polaarsus ka indiviidi sees.
 
Mõned kehad või alged inimeses on kas negatiivsed teineteise suhtes, kus juures peenemad on positiivsed jämedamate suhtes. Nii on psüühiline keha, kirgede ja himude keha positiivne negatiivse füüsilise keha suhtes, äratades teda tegutsema ja määrates ära tema seisundi, kuid ikka vastavalt füüsilistele ja keemilistele materiaalse maailma reeglitele. Nn üleval olev keha juhib allpool olevat keha ja alumine keha hakkab toimima ainult kõrgemalt tuleva impulsi ajel.
 
Niisiis on iga keha positiivne maisema suhtes ja negatiivne peenema substantsi suhtes.
 
Seitsmenda tasandi monaad või vaimse elu säde, on algselt kõikide kehade determinant, ta annab elu ja individuaalsuse, ilma milleta poleks elu ka ühikul, monaadil endal. Kuuenda tasandi kiires määratletakse tüüp, abstraktsed omadused viiendal tasandil vastavalt kiire tüübile.
 
Neljandal Tasandil hakkab personaalse Isiku loomine kogemuse vahendusel, sest just Neljandal tasandil, Konkreetse mõistuse tasandil toimub mälu sündimine. Kuid kolme kõrgema keha individuaalsus täielikult määrab edasise arengu. Ükskõik millised muutused ei toimuks ja erinevate olukordade tõttu, individuaalsus alati püüdleb oma rajale tagasi, kui takistused on kõrvaldatud. Mälestused, mis on korjatud konkreetse mõistuse kaudu, määravad ära loomuliku emotsionaalse reaktsiooni, mida ilmutab indiviid Kolmandal tasandil, tema tunded täpselt samamoodi määravad ära teise tasandi instinktide tegevuse, sundides püüdlema selle poole, mis on meeldiv ja vältima seda, mis on ebameeldiv.
 
Esimest tasandit juhivad emotsioonid, mis toimivad näärmetele ja närvisüsteemi impulssidele.
 
Igat keha valitsevad selle Tasandi reeglid, kuid tasandi funktsioone reguleerib peenema tasandi keha.
 
Kuna füüsilist keha valitseb psüühiline keha, siis mingeid korrastusi füüsilisel tasandil tuleks hakata kõrvaldama, just seda keha mõjutades. Sellist toimet saavutame me Kolmandal Tasandil, seal loodud kujud, mis on piisavalt selged ja püsivad, korrastavad Teise tasandi keha ja sunnib teda suunama teatud impulsid maisesse kehasse. Endine tervis taastub, kui just pole toimunud mingeid orgaanilisi muutusi. Sellist tervendamisprotsessi kasutab enesesisendus.
 
On võimlik ka tõeline vaimne tervendamine Seitsmendalt tasandilt, kus Monaad võtab endale kõigi alumist kehade juhtimise ja täielikult määrab nende teadvuse. Kuid need juhtumid on väga haruldased. Inimesel on võimalus kasutada täies jõus ükskõik millise tasandi energiat.
 
Näiteks, kui inimene on loominguline isik, siis ta võib täies jõus toimida oma astraalkeha potentsiaalile (igasugune looming on just nimelt Kolmandal Tasandil), tuues sinna oma intellekti kujutlusvõimele täienduseks. Samas ta märkab, et tuues konkreetse mõistuse loodavasse, tema emotsioonid kontsentreeruvad kunstilises vormis ja see poleks võimalik kui emotsionaalsete Kolmanda tasandi jõudude taga ei põleks inspireeriv looja tuli.
 
Täpselt samamoodi Neljandal tasandil, ehk Konkreetse Mõistuse tasandile, selleks et teadvustada konkreetset fakti, peab toimima ka abstraktse mõtlemise energia. Abstraktne mõtlemine peab saama oma stiimuli vaimust.
 
Selline kahe inimese vormi koostöö on vajalik loominguliseks tööks.
 
Inimene võib soovida stimuleerida mingit tasandit ka allpool olevast tasandist, inimene võib näiteks sundida oma konkreetse mõistusega aktiviseerida abstraktset mõistust. Sellisel juhul on meil tegemist inimesega, kes paneb abstraktsed printsiibid enda teenistusse ja nõuab, et maailma seadused langeksid kokku tema isikliku ette kujutusega heast ja kurjast. Selline inimene omal kujul tõlgendab ideesid, mis on öeldud inimeste poolt, kelle arengutase ületab nende omi ja siis kasutab neid oma vaadete kinnituseks. Sellised inimesed on ühekülgsed, fanaatilised, kinnised ja nad pole võimelised nägema asjadel mitte ühtegi teist külge. Nii madalam tasand piirab olles inspireerivaks Kõrgemale Tasandile.
 
Samamoodi inimesed, kelle intellektuaalset tööd inspireerivad emotsioonid, ta pigem otsib oma õigust, kuid ei püüdle tõe saavutamise poole. Seal kus emotsioone valitseb isu, mitte mõistus, me omame tasakaalustamatut, püsimatut, kelle jaoks kõike on "vähe ja mitte kauaks", ta on oma emotsioonide ori, kus pole liikumapanevat jõudu ega arukat mõistust, et realiseerida oma unistused tulemuseks.
 
Seal kus füüsilised aistingud valitsevad instinkte, aga mitte õrnu tunded, seal on tegu kirgliku inimesega, kes on kas tundlik või tundetu, sõltuvalt sellest millise suuna tema kirg võtab.
 
Alkohol on üks võimsamaid vahendeid, mis lõhub kehade polaarsust. Ta kiirendab füüsilisi protsesse seniajani, kuni muutub positiivset peenemate kehade suhtes ja stimuleerib neid loomingule. Alkoholi tarbimise lõppedes tekib "seisva vee" periood.
 
POLAARSUS GRUPI SEES
 
Tänapäeva teadus on taibanud, et massi psühholoogia ei koosne seal viibivate inimeste summast. Rituaal, saab palju suurema energeetilise laengu, kui ta on fokuseeritud grupile ja äratab grupi mõistuse jõu.
 
Teatud osa alateadlikku mõistust ei ole piiratud isiksuse raamidega. Kui teatud hulk inimesi keskenduvad oma tähelepanu ühele ja samale objektile või kogevad selle objekti suhtes ühte ja sama tunnet, siis nende vabalt liikuvad osakesed püüdlevad kokkusaamise poole ja ühinevad pilve, mis on haarab kogu grupi.
 
Nii omab üks domineeriv isik tugevat mõju kõigile teistele.
 
Omandades teatud organiseerituse, grupi mõistus sulab kokku nende looduslike jõududega, mis on kõige sarnasemad. Näiteks heategevusliku organisatsiooni mõistus saab oma vaimsed jõud teda hingestavast usust, patriootlik grupi mõistus - rahva kollektiivsest hingest. Individuaalsed indiviidid võivad tunda, et grupi mõistuse loomisel nendest miskit kaob, kuid muutub siis energiaallikaks.
 
Võtame näiteks inimese, kes täidab teatud vaimset missiooni. Tohutute pingutuste hinnaga ta koondab enda ümber väikese grupi usklikke. Kuid saades selle ülesandega hakkama, ta avastab, et töötada on palju kergem, tema jutlustamine saab suurema jõu ja seda väikesema energia hulga korral. Igasugune disharmoonia ja ükskõiksus grupi sees haavab teda tugevalt.
 
Iga jutlustaja võib rääkida, kui rakse on kõneleda osavõtmatutele ja millist inspiratsiooni toob kuulajate vaimustus ja entusiasm. Grupi hing on meesjõus, mis ärgitab loomingulisele tööle ja kaitseb välise toime ja vastuolu eest.
 
Kui jutt tuleb massist, siis kõik muutub vastupidiseks, grupi hing toitub tema energiast. Toitudes justkui massi elujõust tekitab massi hing olukorra, kus saab võimalikuks uue elujõu juurdevool.
 
Üks peamisi üksikute naiste probleeme on kasutamata elujõu seiskumine. Grupi mõistus, suudab need energiad hoida liikumises. Juba ammu on märgatud, et religioossed liikumised ja erinevad heategevus organisatsioonid saavad tuge üksikute naiste toimest. Nendel naistelt tuleb grupimõistusesse see energia, mis muidu kuluks armastusele ja laste ja mehe eest hoolitsemisele. Kõikides tsivilisatsioonides on naiste osakaal suurem kui see laste sünnitamiseks vajalik. Need naised on sündinud kindla eesmärgiga, kuna ilma nendeta ei saa läbi grupi töö, mille vahendusel toimub evolutsiooni kõrgema faasi ilmumine.
 
Üksik naine võib leida endale koha maailmas, otsida väljundi oma kulutamata energiale ja nii mõjutada terve rahva ja ühiskonna psüühilist elu.
 
Grupi mõistus omab kahte aspekti. Ühest küljest on see jõu asupaik, millest grupi liidrid saavad energiat oma loovaks tööks ja teisest küljest on see väljund kasutamata ja kulutamata massi energiale.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.