teisipäev, 5. november 2013

Mees- ja naisalge

        Individuaalsus omab kahte külge - positiivset ja negatiivset, talle on omased kineetilised ja staatilised aspektid, sel põhjusel on ta kas mees-naiselik või nais-mehelik, vastavalt siis jõust ja vormist looduses. Isiksus on ühekülgne, omab teatud sugu.
 
Individuaalsust võib ette kujutada kui magnetit positiivse ja negatiivse poolusega, mis vaheldumisi sisenevad tihkesse substantsi ja see mis siseneb määrab ära keha soo.
 
Individuaalsusele on iseloomulikud on iseloomulikud mõlemad aspektid, isiksuses, kes elab ühe inkarnatsiooni on tegev ainult üks aspekt, teine on varjus või ei ole arenenud.
 
Kui füüsilisel tasandil on sugu väga täpselt määratletud, siis peenematel tasanditel on see suhteline. Niisiis inimesed kes füüsilisel tasandil on mees ja naine, sisemistel Tasanditel võivad pidevalt muuta oma polaarsust. Vastavalt olukorrale on sisemiselt aktiivne kord üks kord teine.
 
See kes sügavamalt tunneb, see esindab Meesalget Emotsionaalsel tasandil, see kes rohkem teab, on Meesalge esindaja Mõistuse tasandil ja seda sõltumata sellest kellena ollakse sündinud. Kuigi mehe keha sobib aktiivse jõu väljendumiseks kõikidel tasanditel paremini, on partnerite jõu eripära tõttu võimalik, et naine on mees alge esindaja mehe jaoks peenematel tasanditel.
 
Tuleks meeles pidada, et peenematel tasanditel on mees ja naisalge alati suhtelised.
 
Seitsmendal tasandil on kõik üks ja üks on kõik. Sellel tasandil on kahte liiki olendeid. Need kes on läbinud oma arengus alles väikese teelõigu ja on arenguga allapoole. Ja need kes on lõpetamas oma evolutsioonilist ringi, kes on jõudmas oma algallika juurde tagasi. Sellel tasandil pole mingisugust vormi. Esimene tüüp olendeil pole veel vormi ja teistel enam ei ole. On räägitud, et sellel tasandil on kõik üks. Omavahelised seosed ületavad ja kõige ekstaatilisemad läheduse ja täiuse hetked, mida on kogenud maised armunud. Seitsmenda tasandi jaoks on ühtsustunne pidev, normaalne seisund, kuna see on täiusliku armastuse ja harmoonia tasand.
 
Armunud vahel kardavad, et võivad teineteist kaotada vormitus Nirvaanas (rahu ja vabanemise seisund). Kuid vastupidi, täiuslik liit, mida seniajani suudavad luua vaid üksikud, muutub kõigi normaalseks seisundiks.
 
Seitsmendal tasandil ja ainult seal ei ole vahet positiivsete ja negatiivsete jõudude vahel. Seda tasandit nimetatakse ka vahel Puhta jõu sfääriks.
 
Kuuendal tasandil toimuvad esimesed muutused. Universumi Seitsmenda Tasandi surve paneb jõudu voolama voogudena kõikides suundades ja iga suund omandab omad omadused. Neid voogusid nimetatakse kiirteks ja iga kiir kujutab endast ühte Loomuse aspekti. Iga monaad, ilmnedes Kuuendal tasandil leiab oma ilmnemise läbi ühe või teise kiire ja see määrabki ära Monaadi tüübi. Edasi ta toimib koos teiste jõududega, kuid kiirele omane värvitoon jääb teda saatma ja kui arengutsükkel teeb oma ringi monaad läbib sama värava, kus sisenes sellesse Tasandisse.
 
Elujõud voolab Algallikast igasse monaadi ja läbides tema ja andes energialaengu, voolab edasi ümbritsevas ruumis.
 
Monaad, kes on teel individuaalsuse poole, teeb koostööd monaadiga, kes on teel universaalsuse poole. Need kaks monaadi kohtuvad ja moodustavad terviksubstantsi, siis Algallikast lähtuv elujõud läbi positiivse ehk mehe, püüdleb tagasi algesse läbi negatiivse, naiseliku armastuse. Selle kohtumises on sellist jõudu, millega on võimalik luua selle Tasandi mateeriat, kus ühinemine toimus.
 
Kui elujõud voolab läbi kuuenda tasandi, siis ta ilmutab end kui vaimne kirg ja dünaamiline energia ja mõjub nende vaimsele loomusele, kellega astutakse kontakti. Kui see jõud voolab mentaalses kehas, siis on tulemuseks loominguline intelligents ja kui füüsilises kehas, siis on see seksuaalne energiat selle sõna tavalises tähenduses.
 
Mentaalne tasand, Duaalsus ilmneb täpselt ka mõistuse kahes aspektis, mis funktsioneerivad kui abstraktne ka konkreetne mõtlemine. Viiest tasand olles täielikult abstraktne, on kättesaadav ainult läbi võrdlemise.
 
Eksisteerib kahte sorti loogilist mõtlemist. Esimene on deduktiivne, ühest üldisest printsiibist tuuakse välja osa. Teine on induktiivne mõtlemine milles osad liidetakse üheks tervik printsiibiks. Kuigi oma mentaalses tegevuses kõik kasutavad mõlemat meetodit, tuleb märkida, et loogiline mõtlemine on kõigil inimestel piisavalt arenenud, et kasutada sellel tasandil üht või teist mõtlemise liiki. On ka täiesti ilmselge, et suurem osa inimkonnast ei kasuta kumbagi mõtlemist, nad toetuvad oma mälule ja nad ei ole võimelised tegema mitte mingisuguseid järeldusi, peale kõige pinnapealsemate. Niisiis võib eristada sellel tasandil kahte sorti indiviide: ühed kes omavad suuri abstraktseid printsiipe püüdlevad neid kasutada maisemates olemise vormides. Teised kes näevad elu olemuse aluseks Algallikat, ja püüavad seda läbi armastuse sünteesida vaimseks kogemuseks. Esimene neis on laialikandja, teine ühendaja. Esimene tegutseb kui mees printsiip, teine kui naisprintsiip.
 
Kuidas väljenduvad need tüübid reaalses elus. Ühest saab filosoof, kes vormistab üldisi printsiipe ja nendest tulenevaid tagajärgi, teisest saab uurija, kes kogub hulgaliselt faktiandmeid ja teeb omad järeldused sellest.
 
Muidugi reaalses praktikas iga mõtleja peab kasutama mõlemat meetodit. Mõlema mõttesuuna võrdseid valdajaid on tänapäeval vähe.
 
Induktsioon mees mõtlemine, deduktsioon naismõtlemine. Mõlemad mõtlemise tüübid on väga olulised et luua abstraktse mõtlemise tasandil. Sest üks ilma teiseta ei anna järglasi, nii nagu füüsilisel tasandilgi.
 
Neljandal tasandil, konkreetse mõtlemise tasandil toimib samuti polaarsus. Kõigile on teada kui kurnav ja raske on intellektuaalne töö, mis tehtud üksinduses, ilma kellegi heakskiiduta või kaastundeta. Kuid nagu tekib mingi kooslus, mis põhineb teadmistel, nii mõistus pöördub mõistuse poole uue energia ja jõuga. Kõigile vaimse töö tegijatele on hästi teada ootamatud mõttevälgatused kirjavahetuse või vestluse ajal, või raamatu lugemise ajal. Siin on oluline teineteise stimuleerimine ja kuigi intellektuaalid ei teadvusta seda, nad seda kasutavad. Selleks et teha mingit liiki tööd vahel otsitakse partnerit, sest ilma temata pole võimalik üldse tööle asuda.
 
Astraalsed tasandid. Emotsioonide ja kirgede tasand on esoteerilises kirjanduses teada kui Kõrgem ja Madalam Astraal. Ja siin sünnibki seks selle tava tähenduses.
 
Kolmandal tasandil ehk Kõrgemas Astraalis on õrnad tunded, emotsioonid. Siin on kaht liiki olemist. Üks kes soovib leida objekti oma tunnete väljendamiseks või emotsionaalseks naudinguks. See ongi emotsionaalne polaarsus. Kolmandal tasandil pole veel sugu fikseeritud. Kui on vajadus emotsioone väljendada on mees alge, kui on vajadus emotsionaalselt nautida, siis on see naisalge. Kuid need tegevuse vormid võivad kiiresti muutuda ja toimida isegi üheaegselt. Sellist Kõrgema Astraali polaarsuse muutlikust tuleks arvestada inimtegevuses
 
Madalas Astraalis, instinktide tasandil polaarsus omab suurt stabiilsust, kuna see tasand on väga tihedalt seotud füüsilise tasandiga ja selle tasandi areng mõjutab tugevalt füsioloogilist organismi arengut. Kuid nii kummaline kui see ka algul ei tundu - teise tasandi sugu on vastassooline füüsilise keha omaga.
 
Kõigile on teada, et naise armastus on püsiv, kannatades suuri katsumusi, kuid mitte nii tugev kui meesarmastus. Mees reageerib teravalt ärritavale stiimulile ja taandub passiivsesse seisu, nagu stiimul kaob. Selles nähakse elujõu pidevat liikumist läbi meesvormi naises ja naisvormi mehes.
 
Polaarsus füüsilisel tasandil. Me sünnime kas meeste või naistena. Seksuaalne aktiivsus füüsilisel tasandil on reguleeritud keemiliste reaktsioonidega. Naise seksuaalne aktiivsus on sõltuvuses kaltsiumi sisaldusega veres.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.