laupäev, 9. november 2013

Ideaalse abielu võimalikkusest

        Ideaalset abielu kohtab väga harva, kuid iga inimene astudes abiellu loodab, et see toob talle kõrgeimat maist õnne. Intuitiivselt ta teab, et ainult ühinedes vastas polaarsusega olendiga ta on võimeline realiseerima kõiki inimevolutsiooni võimalusi. Inimene astudes liitu paneb kaardi peale kõik, kuid harva kogeb abielus seda, mida kirglikult soovib tema hing.
 
Paljud abielud püsivad ainult teineteise talumise peal ja paljud abielud ei lähe lahku ühiskondliku arvamuse survel, paljud liidud on koos tänu kasulikkusele. Kõigest sellest hoolimata enamus inimesi astub abiellu kõrgemast vajadusest ühineda.
 
Abielu aluseks on niisiis, kas vabaneda ülevoolavast eluenergiast või saada jõudu, mis inimesel oma loomu poolest jääb puudu. Ja ainult see liit vastab oma eesmärkidele, kus need vajadused leiavad rahulduse. Iga partner otsib teises mitte ainult oma soovide allikat, kuid teadvustab ka vajadust anda seda, mis temas on. Siin peab toimima vahetus, mis aitaks vabaneda partneritel valulikust energia ülejäägist ja nii kingitakse teineteisele seda, mis teisel puudu jääb.
 
Kui sellist teineteist täiendavat vahetust ei saavutata, jääb vajadus ühinemise järele ikkagi rahuldamata ja tekib piinava nälja tunne.
 
Võõrandumine võib olla osaline või täielik. Inimene võib eemalduda täielikult oma partnerist ja otsida abieluväliseid seoseid kellegi teisega. Võidakse eemalduda osaliselt ja siis otsitakse kõrvalt puudu jäävat osa, kas siis intellektuaalset lähedust, hoidudes füüsilisest lähedusest.
 
Mees ei kaota midagi oma mehelikkusest, kui ta suhetes naisega hoiab eemale füüsilisest kiindumusest ja rahuldub ainult intellektuaalse lähedusega.
 
Naisel, kelle mees peab lugu ainult tema füüsilistest omadustest, pole millegi üle uhkustada, kui mehe läheduseotsingud on suunatud perest välja. Meest hoiab üleval see naine, kes on mehe armastuse objekt.
 
Nii kaua kui inimese kõik kehad pole saavutanud oma optimaalset arengut, niikaua abieluliit on ebatäiuslik ja tundes "seksuaalset nälga" inimene jätkab partneri otsinguid.
 
Inimesed arenevad erinevalt. Meie ajal on keskmisel inimesel ainult kolm keha valmis ühinema. See on füüsiline keha, instinktiivne keha ja emotsionaalne keha. Teiste sõnadega, ta on võimeline füüsiliseks ühinemiseks, instinktiivseks huviks ja õrnade tunnete ilmnemiseks oma partneri suhtes, intellektuaalsest lähedusest omatakse üsna segast ettekujutust.
 
Arenenum inimene, kui tal funktsioneerib mentaalne keha, siis ta otsib endale naist, kelle elulised huvid oleksid sarnased tema omadega. Primitiivsem tüüp jälle nõuab, et rahuldatud oleksid tema füüsilised soovid ja rahuldades oma kire, kõik muu jätab teda ükskõikseks..
 
Nii, et kui mees, kellel funktsioneerib kolm keha ja kes on võimeline väljendama õrnu tundeid abiellub naisega kellel funktsioneerib ainult kaks keha, siis on katastroof vältimatu.
 
Kui mees, kellel funktsioneerib neli keha, abiellub naisega, kes oskab ainult armastada ja ei ole võimeline olema lähedaseks sõbrannaks, siis on häda üsna lähedal. Naine saab mehelt kõik, mis tal vaja, kuna ta ise funktsioneerib kolmel tasandil. Kuid mehe mentaalne keha jääb partnerita ja asub kohe kindlasti otsingutele ja ilmselt leiab selle naises kellel on kõrge intellekt ja võimeline funktsioneerima neljandas tasandis ja siis me jõuame platoonilise suhteni, mida kõik tõlgendavad instinktiivselt kui midagi, mis on sarnane petmisele, kui mida keegi ei julge väita olevat üldise moraali rikkumisena.
 
Ükskõik kui lojaalne ei oleks mees oma naise suhtes, tema elujõu voog on suunatud sellele, kellega ta on ühenduses neljandal tasandil. Tema tunded naise vastu muutuvad tühjaks.
 
Jääb muidugi selgusetuks, kas on võimalik hoida platoonilist armastust või universumi elujõu voog lõhub selle platoonilisuse, otsides oma väljundid. Alles siis kui see on langenud neljandalt tasandilt alla, saab rääkida "abieluvälistest suhetest".
 
Kui nüüd "kõrgeltarenenud" isik valmistub astuma abiellu, siis peab ta esiteks mõistma, et erinevad tema kehad saavutavad küpsuse erineval ajal. Füüsiline keha on küllalt arenenud juba sündides, soovide keha hakkab funktsioneerima suguküpseks saamisel ja on selle keha kujunemise lõpusignaaliks. Mentaalse keha kujunemine lõpeb kolmandal kümnendil.
 
Inimeste arengutes on täheldatud 7 aastased tsükleid, kuid erinevad inimesed arenevad erinevalt.
 
Abstraktne mõistus areneb neljandal kümnendil, vaimne loomus saavutatakse alles viienda kümnendi lõpuks.
 
Seepärast inimestel ei ole soovitatav kiirustada abiellumisega seniajani, kuni on saavutanud täieliku küpsuse, et nad mõistaksid, kuhu ta oma evolutsioonis liigub.
 
Paljud noored inimesed tormavad liitu esimese ettejuhtuva inimesega, kelles näevad oma soovide keha rahuldamise võimalust. Teised jälle tõlgendavad emotsionaalset tõusu tõelise harmoonilise ühendusena, ilma et selgitaksid lõpuni oma loomuse võimalusi.
 
Õnnistatud on see abielupaar, kelle areng toimub peale abiellumist ühtlaselt ja üheaegselt. Nende armastus omandab üha sügavamaid kihte vastavalt sellele kuidas üks või teine keha ärkab ja hakkab toimima.
 
Kui üks abielupooltest saavutab oma täieliku õitsengu ja teine on alles kasvamise protsessis, siis abielu, mis algas õnnelikult, lõpeb kas kompromissiga, või täieliku ebaõnnega, kuna enam arenenud partner kogeb vajadust, mida teine ei suuda rahuldada ja ka millest ta aru ei saa.
 
Ideaalses abielus, üks ja see sama paar ühineb oma kõrgeima kehaga, vastavalt sellele, kuidas nad hakkavad funktsioneerima ja kogetakse igas uues koosluses üha uusi armastuse sügavusi. Füüsiline ühinemine tänu vastastikusele meeldimisele toob harmooniat ja rahu nende närvisüsteemile. Armastus seob soovi ja püüdluse ühtseks tervikuks. Ühiste teadmiste kogum teeb nende läheduse veelgi tihedamaks, usk ühtedesse ja samadesse ideaalidesse paneb nende elud jooksma ühes eluvoolusängis. Ühesugused vaimsed eesmärgid ja ideaalid täidavad nende liitu.
 
Ja lõpuks jõuab teadvus puhta vaimu sfääri ja suur armastus, mida kogeb kaks hinge, ületab kõik takistused. Kui toimub midagi sarnast, siis need kaks liituvad kõikides sfäärides, muutuvad ühtseks indiviidiks, kellel on kahene loomus, kes omavad sisemist täiust. Sellised olendid lähevad üle kõrgemasse eluvormi kui meie ja neid pole võimalik tunnetada meie tundeorganitega.
 
ÜHINEMISE REEGLID KÕIKIDEL TASANDITEL
 
      -  Ühinemine kõikidel tasanditel sõltub selle tasandi substantsi täiusest.
      -  Füüsilisel tasandil on see mehe seemne sisenemine naisesse.
      -  Teisel tasandil ühinemiseks peetakse seda, kui tekib ühine soov ja kui tuntakse vastastikust kirge.
      -  Kolmandal tasandis toimub emotsionaalselt sarnaste hingede ühinemine.
      -  Neljandal tasandil ühinevad teadvus ja huvid.
      -  Viiendal tasandil ühinemine toimub läbi intellektuaalse läheduse.
      -  Kuuendal tasandil läbi ühiste vaimsete ideede.
      -  Seitsmendal tasandil on Kõik oma olemuselt Üks.
 
Esimesel tasandil toimub vastandite tõmbumine. Teisel tasandil meeldimine sõltub ühesuguse kire tekkimisest ja seepärast tõmbutakse sarnase poole. Kolmandal tõmbuvad erinevused, kuna see kes omab suurt armastuse jõudu, tõmbab ligi selle, kes seda vajab. Kaitse instinkt sunnib otsima partnerit, kes ootaks oma armastatus hoidvat tähelepanu ja õrnust, see kes ootab lohutust ja toetust, otsib kaaslast kaitsvat ja kaastundlikku.
 
Konkreetse Mõistuse tasandil vastastikune sümpaatia eeldab sarnast teadvust. Huvi ühtede ja samade asjade vastu lähendab. Abstraktse mõistuse tasandil on parimaks partneriks need, kes lähenevad oma intellektuaalsetele probleemidele erinevat teed pidi.
 
Ühinemine partnerite vahel kestab niikaua, kui kestab polaarsus. Polaarsuse harmoonia kadumine katkestab ka partnerluse. Nii et tuleks eristada juriidilist lepingut ja tõelist partnerlust.
 
Koosolemine füüsilisel tasandil võib kesta mõni hetk ja see võib toimuda iga vastassoo esindajaga ühe bioloogilise liigi raames. Koosolemine teisel tasandil toimub niikaua kui on kirg. Kogu abielu aja, või niikaua kui säilib aktiivne suguline veetlus. Kolmandal tasandil säilib ühinemine niikaua, kui säilib meeldimine.
 
Kui ühinemine toimub Neljandal ja Viiendal Tasandil inimeste vahel kelle ideaalid ja printsiibid on sarnased, siis see läheb juba individuaalsuse valdkonda ja see elab kogu evolutsiooni aja ja see side säilib kogu antud evolutsiooni jooksul.
 
Kui liit toimub vaimsel tasandil, siis faktiliselt ja materiaalselt see paar muutub ühtseks tervikuks.  
 
Mida siis öelda liidust, kus toimivad ainult madalamad isiksuse tasandid? Sellist liitu vaimseks tervikuks ei saa nimetada kohe kuidagi, kuna see on ainult füüsiliste vajaduste rahuldamine ja instinktidel põhinev kiindumus. Pigem on see liit kõrgemate loomade koostoimimine, kes nõuavad kehalt seda, mida suudab anda nende vaim.
 
Vaimselt terviklik liit saab toimida ainult individuaalsuste vahel. See liit on püha ja vankumatu, kuid personaalsete isikute liit kestab ainult niikaua, kuni jätkuvad tema funktsioonid. 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.