laupäev, 13. oktoober 2012

koomast ärganud kirurg kinnitab: surm ei ole lõpp

        USA neurokirurg Eben Alexander http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lsSYpuUh_iI  http://www.youtube.com/watch?v=Mc6EWkzTzjc&feature=relmfu langes meningiiti põdedes koomasse ning koges sel ajal asju, mida ta varem ei pidanud mingil juhul võimalikuks. Nüüd on mees veendunud, et teispoolsus on olemas ning pärast surma teadvus ei kao.
 
Eben Alexander on üles kasvanud teadusmaailmas, ka tema isa oli neurokirurg. „Käisin isa jälgedes, sain akadeemilise hariduse ja olen õpetanud Harvardi meditsiinikoolis ja mujal. Sain aru, mis juhtub ajuga, kui inimesed on surma lähedal. Ning ma olin alati kindel, et on olemas head teaduslikud seletused taevalikele rännakutele väljaspool keha, mida on kirjeldanud need, kes surmast napilt pääsesid," rääkis Alexander. „Aju on hämmastavalt keeruline, kuid äärmiselt tundlik mehhanism, mis reageerib hapnikupuudusele. Polnud üllatav, et inimesed, kes tegid läbi tõsise trauma, võisid naasta oma kogetust kummaliste lugudega. Aga see ei tähendanud, et nad rändasid kusagil reaalsuses."
 
Pärast seitsmepäevast koomat väidab Alexander, et koges sel ajal midagi nii põhjalikku, et see andis talle teadusliku põhjuse uskuda teadvusse pärast surma, vahendab Newsweek http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/10/07/proof-of-heaven-a-doctor-s-experience-with-the-afterlife.html .
 
Ühel hommikul neli aastat tagasi ärkas Eben Alexander äärmiselt tugeva peavaluga. „Mõne tunniga lakkas kogu mu cerebral cortex http://en.wikipedia.org/wiki/Cerebral_cortex - aju osa, mis kontrollib mõtlemist ja emotsioone ning mis teeb meist inimese - töötamast," rääkis kirurg. Virginia Lynchburgi peahaiglas, kus Alexander ka ise töötas, diagnoosisid arstid, et ta oli nakatunud väga haruldasse bakteriaalse meningiidi vormi, millesse enamasti haigestuvad vastsündinud. Seitsmendal koomapäeval, kui arstid juba kaalusid ravi katkestamist, avas Alexander silmad.
 
„Ei ole mingit teaduslikku seletust faktile, et seni, kuni mu keha lebas koomas, olid mu teadvus ja sisemine mina elus ning heas korras. Sel ajal, kui mu cerebral cortex'i neuronid olid bakterite rünnaku tõttu tardunud tegevusetusse, rändas mu ajuvaba teadvus teise, laiemasse universumi dimensiooni."
 
Mida kirurg nägi ja kuulis?
 
Nüüd on Alexander kindel, et surmaeelsed kogemused ning müstilised seisundid on olemas. „See, mida ma nägin ja kuulsin seal, kuhu ma sattusin, on täiesti uus maailm: maailm, kus me oleme palju enamat kui ajud ja kehad ning kus surm ei ole teadvuse lõpp, vaid pigem peatükk rännul mõõtmatus ruumis," kinnitab ta.
 
„Oma reisi algul olin kohas, mis oli täis pilvi. Suuri, kohevaid roosakasvalgeid pilvi, mis joonistusid teravalt sügaval mustjassinisel taeval. Pilvedest kõrgemal olid läbipaistvate olendite värelevad parved, mis kaardusid üle taeva, jättes enda taha pikki linditaolisi jooni," kirjeldas Alexander seda, mida ta koomas olles koges.
 
Olid need linnud või inglid? Mees jõudis hiljem meenutades järeldusele, et need olendid olid väga erinevad nendest, mida ta elades oli kogenud. „Need olid rohkem arenenud, kõrgemad vormid," rääkis Alexander.
 
Kirurgi sõnul oli ta kohas, kus aistingud toimisid hoopis teistmoodi, kui oleme harjunud. Veel hämmastavam - suuremal osal tema rännakust oli tal kaaslaseks noor naine. „Mäletan temast iga üksikasja. Ta rääkis minuga sõnu kasutamata. Tema sõnumis oli kolm osa: „Oled armastatud ja austatud, armastusega, igavesti", „Sul ei ole midagi karta" ning „Sa ei saa teha midagi valesti"."
 
Kirurg on öelnud, et oma koomakogemustest kõnelemisel on ta kohanud umbusklikku suhtumist nii oma arstidest kolleegide kui ka pereliikmete poolt.
 
„Tean väga hästi, kui ebatavalise ja uskumatuna see kõlab," rääkis Alexander. Samas kinnitas ta, et see oli sama tõeline või tõelisemgi, kui mis tahes muu elujuhtum - näiteks pulmapäev või ta kahe poja sünd.
 
Eben Alexanderi teispoolsuse kogemustest jutustav raamat „Proof of Heaven: A Neurosurgeon's Journey into the Afterlife" http://www.lifebeyonddeath.net/ näeb trükivalgust 23.10.2012.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.