kolmapäev, 12. juuni 2013

Aura lugemise küünla ja peegli meetod

SKANDEERIMISHARJUTUSED
 
THÕU ja MEI on väga tähtsad häälikuühendid aura nägemise võime arendamiseks. Häälikuühendi THÕU skaneerimine on vaid ühekordne harjutus, mille võib pärast sooritamist pikaks ajaks unustada. Kuid häälikuühendit MEI võib skaneerida korrapäraselt.
 
THÕU skandeerimine
 
Skandeerimisel kasuta häälikuühendit THÕU ja ülemisest C-noodist veidi madalamat tooni. Kui sa ei ole eriti musikaalne, ära muretse täpse häälekõrguse leidmise pärast, sama hästi sobib ka ligilähedane helikõrgus. Soovitud toon on alt. See jääb madala bassi ja kõrge tenori vahele. Teisiti öeldes, õige vibratsiooni saavutamiseks skandeeri THÕU mitte liiga kõrgel ega liiga madalal toonil, vaid häälekõrgusega, mis jääb nende kahe vahele.

Alusta harjutust nina kaudu sügavalt sisse hingates ja hoia mõni hetk õhku kopsudes. Seejärel lase õhk aeglaselt suu kaudu välja. Soorita harjutust veel kaks korda. Sel moel tõmbad oma kopsudesse ja kogu kehasse tähtsat eluenergiat ehk universaalset energiat. See aeglustab ka sinu ajulainete tegevust, viies sind beeta tasandilt ehk ärkveloleku seisundist alfa tasandile, muutunud teadvuse seisundisse. Alfa tasandilt alustatakse mediteerimist. Sa oled lõdvestunud ning sul on kergem keskenduda skandeerimisele.

Hinga uuesti nina kaudu sügavalt sisse ja hoia mõni sekund õhku kopsudes. Enne kui lased õhu suu kaudu välja, aseta keele ots hammaste vahele ja avalda hammastega keelele kerget survet. Seejärel lase õhk aeglaselt suu kaudu välja ja skandeeri T-H-H-Õ-U-U, kuni oled lõpuni välja hinganud. Sa peaksid tundma, kuidas õhk mööda keelt ja hambaid liigub. Kui harjutus on õigesti sooritatud, tajud survet või mõnd muud aistingut oma lõuas ja põskedes.
 
Soorita harjutust veel kaks korda ja pea skandeerimiste vahel mõni hetk pausi. Häälikuühendit THÕU tuleb skandeerida kolm korda järjest. Umbes kahekümne nelja tunni pärast korda sama harjutust skandeerimiste vahel pausi pidades.
 
Pärast teistkordset skandeerimist tuleb harjutust korrata taas kahekümne nelja tunni pärast, kolmandat ja viimast korda. See on ühekordne harjutus, mida ei sooritata üha uuesti ja uuesti nagu paljusid teisi harjutusi. Kui soovid sama harjutust korrata, siis oota enne selle sooritamist vähemalt kaks nädalat.

Kolmanda silma harjutus tekitab vibratsiooni või survet lõual ja näol, põhjustades vibratsiooni või energia liikumise käbinäärmesse. Vibreeriv energia paneb käbinäärme võnkuma ja aktiveerib selle. Ära unusta, et THÕU tuleb öelda või peaaegu laulda tugeva häälega ülemisest C-noodist veidi madalamal toonil. Ligikaudne häälekõrgus on sobiv.
 
Mõnele võib näida, et see sajandeid edasi kantud meetod ei anna esialgu mingeid tulemusi. Sellepärast pole vaja muretseda, sest harjutuse mõju võib olla vaevumärgatav. Sa võid tajuda mitmeid füüsilisi ja psüühilisi muutusi lühikese aja jooksul, kuid need võivad ilmneda ka alles mitme nädala pärast.
 
MEI skandeerimine
 
Skandeeri häälikuühendit MEI ülemisest C-noodist veidi madalamal toonil, mis jääb bassi ja tenori vahele. Lihtsalt kasuta häälekõrgust, mis sulle kõige paremini sobib.
 
Kõigepealt hinga lõdvestumiseks kolm või neli korda sügavalt sisse. Tunneta, kuidas õhk liigub kopsudesse ja sealt välja. Pärast igast sissehingamist hinga aeglaselt ja ühtlaselt välja. Niisugune hingamine aeglustab sinu südame rütmi ja ajulaineid ning alandab vererõhku. Lõõgastunud seisundis on sul hõlpsam harjutust tõhusalt sooritada.
 
Nüüd pöördu tagasi tavapärase hingamisrütmi juurde ja koonda kogu tähelepanu laubale, ninajuure kohale. Keskendu punktile, mis asub lauba keskel, ühe tolli võrra kulmudest kõrgemal. Jätka keskendumist seni, kuni tajud selles piirkonnas survet, soojust või mõnd muud aistingut. Kui sa ei taju mõne hetke möödudes midagi, siis ära muretse, vaid jätka keskendumist punktile, kus asub kolmanda silma tšakra.
 
Mõne aja pärast hinga sügavalt sisse, hoia umbes viis sekundit õhku kopsudes ja skandeeri aeglaselt läbi suu lõpuni välja hingates M-E-I. Tunneta peas energiat või vibratsiooni, esmalt kolmanda silma piirkonnas, siis aju keskel... ja isegi pealael, kus asub kroontšakra.
 
Kui oled kogu õhu välja hinganud, pöördu tagasi tavapärase hingamisrütmi juurde ja lõdvestu mõneks sekundiks.
 
Pärast lühikest puhkust korda harjutust. Hinga sügavalt sisse, skandeeri MEI ja hinga aeglaselt välja nagu viimasel korral. Ära unusta keskendumist laubale (kolmanda silma tšakra piirkonnale), seejärel aju keskmele ning lõpuks pealaele (kroontšakra piirkonnale). Lase skandeerimisel tekkinud vibratsioonil kanduda läbi pea. Soovi korral võiv skandeerida ka kolmandat korda.
 
Kroontšakra harjutust võid võid sooritada igal ajal, kui tunned selleks vajadust. Sellest võib saada sinu iganädalane tava kogu eluks. Häälikuühendi MEI õigesti skandeerimine aktiviseerib ja tasakaalustab ajuripatsi ning aitab tasakaalustada kogu ülejäänud sisenõrenäärmete süsteemi. Lisaks muule aeglustab see ka vananemisprotsessi.
 
Inimesed, kes kannatavad tujukõikumiste või depressiooni all, saavad kroontšakra harjutuse abil oma probleeme leevendada ja taastada sisemise tasakaalu.
 
HINGAMISHARJUTUSED
 
Õige hingamistehnika on väga oluline. Enamik inimesi hingab väga pinnapealselt. Kui harjud sügavalt sisse hingama, siis sinu tervis ja energiatase paranevad.
 
Enne aura "lugemist" hinga sügavalt ja aeglaselt nina kaudu sisse, tunnetades, kuidas rindkere rindkere ja vahelihas paisuvad. Keskendu rindkerele, lase sel paisuda, siis suuna tähelepanu allpool asuvale vahelihasele, kase õhul kopsudesse siseneda, ka nende alumistesse osadesse. Sul peaks olema tunne, nagu täituksid kogu rindkere ja kõhu ülaosa õhuga. Kui oled hinganud sisse nii palju õhku kui võimalik, hoia umbes viis sekundit õhku kopsudes. Tunneta õhku enda sees. Lõpuks hinga aeglaselt ja ühtlaselt nii suu kui nina kaudu kogu õhk välja. Korda sama harjutust teist ja soovi korral ka kolmandat korda.
 
Selle hingamisharjutuse mõte seisneb selles, et õhus, mida sisse hingame, ja kõikjal meis ümbritsevas looduses leidub vaimuenergiat (tuntud ka kui chi, elujõud või universaalne energia). See energia on pärit Jumalikust Allikast, Loojalt, taevastelt väljadelt. Seda leidub kõiges: kivides, puudes, meredes ja õhus, mida me hingame.
 
Õhu sissehingamisel satub vaimuenergia kopsudesse. Kui hoiad õhku umbes viis sekundit kopsudes, jõuab vaimuenergia ehk elujõud levida sinu kehasse. Kui elujõud asub sinu kehas, siis hakkab aura laienema, südamelöögid ja hingamine aeglustuvad ning lõpuks aeglustuvad ka ajulained, viies sind kergesse transiseisundisse ehk alfa tasandile. See tekitab kõrgendatud teadvuse seisundi ning sul on hõlpsam näha aurasid ja kõrgeid energiavõnkeid. Nüüd oled valmis järgmiseks sammuks.
 
KÜÜNLA JA PEEGLI MEETOD
 
Seda meetodit tuleb rakendada pimedas ruumis, soovitavalt öisel, kuid ka muul ajal, kui aknad on kinni kaetud.
 
Esimene etapp
 
Kui oled loonud öise atmosfääri, aseta suure peegli ette lauale või alusele kaks valget või heledat küünalt. Süüta mõlemad küünlad ja nihuta need mõlemale poole peeglit oma otsesest vaateväljast kõrvale. Vaata enda peegelpilti ja säti küünlad nii, et su nägu ei jääks varju ning et sa näeksid peeglist oma pead, nägu ja õlgu.
 
Kui küünlad on õigesti sätitud, suuna pilk oma peegelpildi silmadesse ja vaata neist "läbi". Hinga kolm või neli korda nina kaudu sügavalt sisse, nii et rindkere ja kõht täituksid õhuga, seejärel hinga aeglaselt nina või suu kaudu välja ning pöördu tagasi tavapärase hingamisrütmi juurde, vaadates endiselt läbi oma peegelpildi silmade kaugusesse. Sinu silmad ja nägu võivad hakata muutuma, näiteks võib sulle jääda mulje, nagu veniks nina pikemaks või silmad saaksid teise kuju. See on sügava keskendumise korral ootuspärane ilming.
 
Nüüd oled õiges muutunud teadvuse seisundis ja võid asuda teise etapi juurde.
 
Teine etapp
 
Ära vaata enam "silmadest läbi", vaid silmadesse, seejärel vii pilk oma peegelpildi kohale umbes ühe kuni kolme tolli kõrgusele peast. Püüa mitte midagi näha, lase ilmingutel lihtsalt esile kerkida. Õnnestumise korral näed kiirgust kogu oma pea ja isegi õlgade ümber. See näeb välja nagu valge siluett või helesinine valgus, mis levib peast eemale umbes ühe kuni nelja tolli kaugusele.
 
Nüüd näed sa omaenda aurat ehk energiavälja. Need vähesed, kes on "avatumad", näevad peeglis oma peegelpildi ümber keerlevaid kauneid aura värve. See ongi harjutuse lõppeesmärk.
 
Kui oled küünla ja peegli meetodi mõlemat etappi mitu korda harjutanud, võid püüda aurat lugeda. Lihtsalt jäta esimene etapp vahele ja asu kohe teise etapi juurde.
 
Oma pead ümbritsevat energiat uurides püüa sügavalt sisse hingata ja umbes viis sekundit õhku kopsudes hoida ning seejärel aeglaselt ja ühtlaselt välja hingata. Samal ajal jälgi oma aurat. Sa võid märgata, et energiaväli sinu pea ümber suureneb. Inimese energiaväli ei ole teistest energiaväljadest erinev, see võib samuti teatud tingimustes suuremaks muutuda. Nagu juba varem öeldud, võib sinu kopsudesse ja kehasse sisenev chi ehk vaimuenergia aurat suurendada. Hingamisharjutuse ajal oma aurat uurides võid näha selle fenomeni toimumist.
 
Pärast hingamisharjutuse sooritamist ja aura suurenemist püüa koondada kogu tähelepanu oma pea kohale kroontšakra piirkonda umbes ühe tolli kaugusele pealaest. Kujutle, et keegi või miski puudutab su peanahka ja juukseid. Tunneta energiat ja survet. Kujutle oma pealael energiat või valgust, mis hakkab kroontšakrast ülespoole tungima. Tunneta oma pea kohal ja ümber kasvavat energiat.
 
Nüüd vaata peeglisse oma pea kohale. Sa peaksid märkama ilmset muutust. Valge või helesinine kiirgus su pea ümber peaks olema mitme tolli võrra laienenud.
 
Mida rohkem sa harjutad, seda hõlpsamini näed omaenda energiavälja. Hiljem võid katsetada soovi korral küünla ja peegli meetodi mõlemaid etappe ilma küünaldeta. Kasuta hämaras ruumis ainult peeglit. Liigne valgus võib muuta aura nägemise raskeks.
 
Harjutamise tulemusena muutub oma aura tundmaõppimine sinu jaoks üha loomulikumaks.
 
KÜÜNLA SILMITSEMISE MEETOD
 
Selle meetodi rakendamiseks vajad üht valget või heledat küünalt. (Küünal ei tohi olla erksat või tumedat värvi, sest värvilistel küünaldel on pisut teistsugused energiavõnked, mis võivad vahel takistada soovitud tulemuse saavutamist).
 
Aseta pimedas ruumis küünlajalg koos küünlaga lamedale pinnale, kas kapile, lauale või põrandale.
 
Süüta künal ja sea end küünlast umbes poolteise meetri kaugusele mugavalt istuma. Hinga mõned korrad sügavalt sisse, pöördu tagasi tavapärase hingamisrütmi juurde ja keskendu küünlale. Vaata läbi leegi. Nihuta pilk leegi välisservale ja keskendu leegi ümbrusele. Pane tähele erinevaid värve või varjundeid leegi servades.
 
Järgmine osa küünla silmitsemise meetodist võib olla üsna huvitav. Mängu tulevad punane, oranž, kollane, roheline ja helesinine värv.
 
Jätka energia ja värvide jälgimist leegi servades ning kujutle oma peas punast värvi, seejärel "projitseeri"  punane värv leegi välimisse piirkonda. Kujutle seda energiat kogu leeki ümbritsedes leegi välisservas värelemas. Punane hakkab ka tegelikult leegi servadesse ilmuma ja muutub intensiivsemaks. Kui sul on raske punast värvi ette kujutada, siis mõtle punasele tuletõrjeautole. Sama tehnikat võid kasutada ka teiste värvide puhul.Näiteks aitab rohelisele murule või puule mõtlemine sul rohelist energiat paremini ette kujutada ning lõpuks ilmub see ka küünlaleegi välisserva.
 
Punast värvi leegi ümbrises nähes võid pidada seda enda ettekujutluseks. Tegelikult kutsud selle nähtuse esile, muutes mõtte- ja vaimujõul küünlaleegi energiavõnkeid. Sisuliselt juhid sa punast energiat universumist ruumi, kus sa viibid.
 
See on võimas meetod, mida saab kasutada inimkonna haiguste ja kannatuste vastu. Lõpuks suudad sa muuta erinevaid tervendavaid värve inimese aurasse ja kehasse. Meie ühiskond hakkab üsna varsti ravi eesmärgil värve, helisid, vibratsioone ja kristalle kasutama.
 
Pärast punase värvi kasutamist tee sama oranži, kollase, rohelise ja helesinisega.
 
Harjuta küünla silmitsemise meetodit, kuni saavutad vilumuse. See harjutus virgutab aju teatud piirkondi ning toob esile selgeltnägemise ja aura lugemise võimed.
 
 
 Võta alati ilmaruumi kui üht elusolendit ja üht hinge.
 
Marcus Aurelius
(Rooma keiser ja filosoof, 121-180 pKr)
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.