laupäev, 22. juuni 2013

Reinkarnatsioon - reaalsus või utoopia?

        Sündida füüsilisse kehasse, elada ja surra, seejärel sündida uuesti teise füüsilisse vormi, see on reinkarnatsioon. Usk reinkarnatsiooni saab seda kiiremini lääne kultuuri osaks, mida rohkem inimesi on sisemiselt ärganud. Idamaades usutakse taassündi juba tuhandeid aastaid. Hinduismis ja budismis on see usu tuumaks. See on ka üks põhjustest, miks paljud inimesed läänemaades on budismi omaks võtnud.
 
Reinkarnatsioon annab vastuse paljudele küsimustele, mis puudutavad sinu maa peal olemise põhjust. See aitab sul seada oma elu õigesse perspektiivi ning sa hakkad elu ja surma tsükleid paremini mõistma.
 
Enamik inimesi usub, et tal on surematu hing, mis siseneb sünnihetkel kehasse ja asub selles kogu eluaja. Surmahetkel lahkub kehast (oma kestast) ja rändab tagasi taevasse. Kui oled valmis uskuma seda, siis miks mitte ka reinkarnatsiooni? Kui surematu hing võib laskuda maa peale ja ühineda füüsilise kehaga üks kord, siis miks ei võiks ta seda teha teist korda?
 
Suure õpetaja Jeesuse päevil peeti reinkarnatsiooni tavaliseks elu osaks. Ka Jeesuse õpetused sisaldasid reinkarnatsiooniteooriat, kuid kahjuks kustutati iidsetest tekstidest paljud Jeesuse ja teiste suurte vaimsete õpetajate viited taassünnile.
 
Varajase, kuid kiiresti kasvava ristiusu kiriku piiskopid ja juhid eemaldasid piiblist kõik viited reinkarnatsioonile (Nikaia kirikukogus 325 pKr). Need mehed ihkasid võimu, nad tahtsid valitseda rahvast ja Rooma impeeriumit. Nad asendasid taassünniteooria ideega ühest elust, millele järgneb olenevalt inimese tegudest kas igavene põrgu või paradiis. Selle usuga lõid nad suurena vajaduse ristiusukiriku kui surmast päästva institutsiooni järele.
 
See väär kontseptsioon taevast ja põrgust on hakanud kaotama oma võimu inimeste üle, kes on õige vaimse tee otsingutel ja avastanud tõelised iidsete salakoolide õpetused.
 
Hoolimata kiriku tsenseerimispüüdlustest võib tänapäevasest piiblist siiski leida mõningaid piiteid reinkarnatsioonile. Uues Testamendis (Matteuse evangeeliumis) vihjatakse Jeesus Kristusele kui tagasipöörduvale prohvet Eelijale http://en.wikipedia.org/wiki/Elijah . Ka Vana Testamendi Teisest Moosese raamatust 20:4 ja lauludest 90:3 võib viiteid leida reinkarnatsioonile.
 
Juba Püha Vaimu mainimine piiblis on seotud reinkarnatsiooniteooriaga. Kui varajane kristlus laenas hinduismist pärit Kolmainsuse teooria, siis peideti sellesse ideesse ka salapärane sõnum.
 
Iidsetes salakoodides ja tervisetemplites õpetati kolme seadust palju sajandeid. See seadus õpetas, et elu loomiseks on vaja kolme "olemust".
 
Ka Jeesus õpetas seda oma eluajal paljudele jüngritele, nii meestele kui ka naistele. Kolme seadus oli viide reinkarnatsiooniteooriale. Paljud Jeesuse õpilased panid need õpetused kirja.
 
Varajase kristluse isad - need, kes olid valgustatud - segasid hinduismi Püha Kolmainsuse Jeesuse õpetatud kolmnurga seadusega, luues sellega Püha Kolmainsuse, mida tuntakse tänapäeva kristluses. Isa, Poeg ja Püha Vaim viitavad hingele, kehale ja universaalsele energiale ehk elujõule.
 
Nagu eelnevalt mainitud (üheksas peatükk), siseneb surematu hing  füüsilisse kehasse sündimise ajal või enne sündi. Vaimu energia, elujõud või universaalne energia on vajalik hinge ja keha ühenduses hoidmiseks. See energia toimib nagu magnet, mille abil püsib inimese hing füüsilises vormis (kehas). Elu avaldumiseks on vaja kolme olemust: hinge, keha ja elujõudu.
 
Sama põhimõte kehtib ka surmahetkel. Kui inimene sureb, siis lahkub elujõud kehast ja kiiresti kahanevast aurast ning naaseb universumisse. Energia lahkudes ei suuda surematu hing enam kehas püsida ja rändab varsti tagasi taevastele väljadele. Surm ongi aset leidnud. See protsess kordub üha uuesti ja uuesti kuni sa katkestad taassündide ahela ning pöördud jäädavalt tagasi taevastele väljadele.
 
On kaks tingimust, mis võivad mõjutada reinkarnatsiooni sünni- ja surmaahelat. Neid tingimusi nimetatakse karmaks ja dharmaks. Budismis ja hinduismis seostatakse karmat inimese tegudega elu ajal. Need teod, halvad või head, määravad vahel inimese saatuse käesolevas elus ja alati tulevastes eludes. Kui sa olid eelmises elus oma abikaasa vastu julm ja jõhker, siis tulevases elus oled vastupidises rollis. Sinu abikaasa on julm ja jõhker sinu vastu. Paljud inimesed usuvad, et käesoleva elu kannatused ja probleemid on tingitud eelmise elu tegudest.
 
Karma ja karmavõla tunnistamine käesolevas elus ning oma käitumismustri muutmine vabastab sind võlast. Sellega teed algust taassünniahela katkestamisega, sest oled oma õppetunni selgeks saanud. See on sinu vaimse kasvu või arengu osa. Mida kiiremini sa karmavõlgadest vabaned, seda kiiremini kasvab sinu hing ja sa pöördud jäädavalt tagasi taevastele väljadele.
 
Dharma on karma vastand. See on seotud heade mõtete ja tegudega. Inimesed, kes abistavad teisi ja pühendavad oma elu inimkonna teenimisele, loovad dharmat ehk "plusspunkte taevas".
 
Armastus ja lahkus teiste vastu aitavad sul taassünniahelat katkestada palju kiiremini kui tegevusetu elust lihtsalt läbi triivimine.
 
Dharma sümboliseerib ka "puhta lehe keeramist", nagu öeldakse. Omakasupüüdmatu teiste abistamisega on võimalik karmavõlad väga lühikese ajaga kustutada. Sinu motiivid peavad olema puhtad ja head.
 
Pööra alati tähelepanu oma mõtetele ja tegudele ning ära mõista teisi liiga karmilt hukka. Ole südames ja mõtetes armastav ning rahumeelne. See aitab sind vaimselt kasvada, sinust saab parem inimene ja lahkem hing.
 
PÕHJUSED EELMISE ELU REGRESSIOONIKS
 
Loori, mis langeb su peale traumaatilise sünniprotsessi ajal ja paneb sind unustama oma eelmisi inkarnatsioone, on võimalik kergitada eelmise elu regressiooni abil.
 
Minevikku süüvimiseks ja oma eelmiste elude tundmaõppimiseks on mitmeid põhjuseid.
 
        1. Emotsionaalne tervenemine.  Viha, kurbus, tusk, vihkamine  ja  teised  negatiivsed  emotsioonid,
            mis  on  tekkinud  eelmise  elu  sündmustest,  saab  tuua  sinu  teadvusse ning ohutult vabastada.
            Selle tulemuseks võib olla püsiv tervenemine.
 
        2. Füüsiline tervenemine.  Kui sind piinavad  seletamatud  valud ja  terviseprobleemid,  mida tava-
            meditsiin  ei  suuda  ravida,  siis võib  paljudel  juhtude l otsida  haiguse põhjust eelmisest elust.
            Õnnetust  või  surmajuhtumit  "uuesti  läbi  elades"  võid  tuua  mälestuse  valust teadvusse ning
            seeläbi valust vabaneda. Sel moel võid kauaaegsetest probleemidest üle saada.
 
        3. Hirmudest ja foobiatest vabanemine.  Meenutades eelmist elu,  saab teadvustada, analüüsidaja
             kõrvaldada seletamatuid hirme ja põhjuseta foobiaid.  Varsti ei ole foobiat,  mis on sind aastaid
             jälitanud, enam olemas või pole sellel sinu üle enam endist mõju.
 
        4. Mõistmine ja suhteprobleemidest ülesaamine.   Meenutades  suhet,  mis  sul  oli eelmises  elus
            inimesena,  kellega suhtled ka praegu,  suudad  mõista  praeguse  suhte negatiivseid  aspekte ja 
            neid kõrvaldada või parandada. Sa mõistad, kust nad on pärit armastan-vihkan suhted.
 
        5. Annete ja oskuste omandamine.  Möödunud  elu  uurides  võid  lisaks  selle meenutamisele tule-
            tada  meelde või  uuesti  omandada  teatud  andeid  või  oskusi.  Näiteks,  kui olid eelmises elus
            ravimtaimedega   ravitseja,  võivad  sinu  teadmised  ravimtaimedest  praeguses elus  taastuda.
            See on "üliõppimine".
 
Käesolevas raamatus "Iidsed õpetused algajatele" https://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?164919 olen kirjeldanud üksikasjalikult meetodeid ja harjutusi, mis aitavad kaasa sinu psüühiliste võimete arenemisele ja vaimsele kasvule. Mõned neist harjutustest sobivad ka möödunud elu meenutamiseks.
 
Teadmine, et sa oled igavene ja kujutad endast segu kõigist oma eelmistest eludest, aitab sul mõista, kes sa tegelikult oled, miks asud sellel planeedil ja kuhu lähed pärast elu selles maailmas.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.