kolmapäev, 5. september 2012

tõestused hülosooikale

        Hülosooika (õpetus kogu mateeria elus olemisest) töötas välja kuulus matemaatik Pythagoras http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagoras . Ta tahtis panna sellega aluse tuleviku teadusele. See, kui palju oli ta oma ajast ees, saab selgeks sellest, et alles nüüd on tekkinud tema süsteemile väljavaade saada laiemalt arusaadavaks. Selle põhjuseks on teadusliku uurimise jõudmine nii kaugele, et see on hakanud lähenema mõnedele hülosooika aluspõhimõtetele. Kui teadus tegeleb vaid füüsilise tõelisusega, siis hülosooika kirjeldab peamiselt ülefüüsilist tõelisust, sest füüsiliste sündmuste põhjused peituvad ülefüüsilises. Tulevikus saab olema võimalik otsene side teaduse ja hülosooika vahel.
 
Seega oli Pythagoras tuhandeid aastaid oma ajast ees. Ta kuulumus vennaskonda, mille liikmed olid süstemaatiliselt arendanud oma teadvust kaugele üle tavalise inimese piiride. Nad virgutasid täieliku aktiivsuseni „teadmise organid“, mis endiselt on jõude enamuses meis. See andis neile ülima teadmise universumist ja inimesest, mis ületab kaugelt tänapäevase teaduse võimalused, mis piirdub füüsiliste aistingumeelte ja nende instrumentaalsete võimenduste abil saadud teabega. Seda ülimat teadmist nimetatakse esoteerikaks. Vennaskonna liikmed asutasid teadmiste koole erinevate rahvuste seas siis, kui need olid saavutanud teatud tsiviliseerituse astme. Vähemalt märgatav vähemus rahvusest pidi olema vabastanud oma mõtlemise traditsioonilisest religioonist ja alustanud ratsionaalsel kujul mõtisklemist elu mõtte ning tõelisuse olemuse üle.
 
Pythagoras asutas umbes aastal 700 e.m.a. teadmiste kooli Sitsiilias, mis toona oli Kreeka koloonia. Esoteerilised koolid olid olemas juba tuhanded aastad enne Pythagorast. Tema esoteerilise kooli uudsus seisnes iidsete aegade teadmise süsteemses ja selges esitusviisis. Ta mõistis kreeka arusaama konkreetsest teadmisest, teaduslikust meetodist ja täpsusest.
 
See on ka põhjus, miks esoteerilise teadmistesüsteemina sobib hülosooika kõige paremini lääne inimestele, kes on saanud teadusliku ja filosoofilise hariduse, armastavad otseseid fakte ja põlgavad kahemõttelisi sümboleid.
 
Juba pea kolm aastatuhandet on hülosooika olnud elav traditsioon, tee teadmisele maailmast ja meist endist. Tuhanded mehed ja naised on seda teed käinud. Kuni viimase ajani hoiti teadmist saladusena nende ees, kes ei kuulunud kooli. Tõepoolest elame me maailmas, kus on ohustatud kõik tõeliselt väärtuslik, sealhulgas muidugi ka teadmised.
 
Alles meie ajal on antud luba elementaarse esituse avaldamiseks hülosooikast, kuid suurem osa hülosooika teadmistest on siiani avaldamata ja see jääb nii veel pikaks ajaks. Teadmist muidu tundmatutest jõududest looduses ja inimeses antakse jätkuvalt vaid neile vähestele, kes on saanud võitu kõikidest ahvatlustest kuritarvitada seda võimu, mida iga tegelik teadmine annab.
 
TÕESTUSED HÜLOSOOIKALE 

Hülosooika/hülosoismi (kreeka keeles: aine elu) õigsusest tõestusi vajajatele on viis tõestust, igaüks neist eraldivõetuna täiesti piisav ja võrratu loogilise paikapidavusega. Need viis on:
 
        loogiline tõestus,
        selgitustõestus,
        ennustustõestus,
        selgeltnägemistõestus,
        katseline tõestus.
 
Loogiline tõestus seisneb selles, et hülosooika moodustab vastuoludeta ja vääramatu mõttesüsteemi. Sellist süsteemi ei saa koostada inimintellekt ega ilma teadmiseta tõelisusest. See ei saa kunagi sattuda vastuollu teaduse poolt lõplikult tuvastatud faktidega. Kõik uued faktid leiavad selles süsteemis oma koha. Mida kaugemale edeneb uurimine, seda ilmsemaks muutub asjaolu, et hülosooika on ainuke paikapidav tööhüpotees. Enamikule inimestest ei saa see olla millekski muuks inimkonna praegusel arenguastmel.
 
Selgitustõestus: hülosooika selgitab kõige lihtsamal, ühtsemal, üldisemal, vasturääkimatumal ja ümberlükkamatumal viisil tuhandeid muidu täiesti seletamatuid fakte.
 
Ennustustõestus: juba on olemas hulk tõendatavaid ennustusi (piisavalt palju, et täita köidet) inimese poolt ennustamatutest avastustest, leiutistest ja juhtumitest, mis on saanud kinnituse.
 
Selgeltnägemistõestus: nagu kinnitavad ka india radža-joogid, võib igaüks, kes on valmis läbi tegema tarviliku treeningu, arendada endas varjatud omadusi, mis ühel päeval saavad olema kõikide poolt omatud võimed. See tähendab võimalust hankida objektiivne teadvus üha kõrgemates, praegusel hetkel nähtamatutes molekuliliikides ehk agregaatolekutes.
 
Katseline tõestus (maagia) tähendab, et teadmistega asjassekuuluvatest loodusseadustest ja nende rakendusviisist ning füüsilis-eeterlike aineenergiate kasutamisega põhjustatakse muudatusi ka tihkes füüsilises aines. Maagia on mitmetel põhjustel siiski keelatud. See annaks relvad inimkonna kõikvõimalike bandiitide kätte ja ahvatleks neid igasugustele kuritegudele. Teadlased on tembeldanud maagikud petisteks ja pidanud kõiki selliseid nähtusi võimatuteks, sest need on „vastuolus loodusseadustega”. Maagikutest on saanud märtrid ka teistel viisidel. Sensatsiooninäljased nõuavad neilt üha enam sensatsioone. Abivajajad piiravad ohvrit abinõuetega. Uudishimulikud tahavad saada lahendust igale oma probleemile.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.