esmaspäev, 27. juuni 2011

ajatusest

        Kahekümnenda sajandi teisest poolest on Aja kulg kiirenenud. Üha kiiremini ja kiiremini möödub elu. Eriti teravalt tunnetavad seda need, kes asuvad sündmuste keskel ja tegutsevad aktiivselt. Vahemaa põhjuse ja tagajärje vahel on muutunud minimaalseks. Saatsid midagi korda - saad kohe vastu. Kõik on kergesti jälgitav, koolitus kulgeb kiiresti ja efektiivselt (sellele, kes soovib õppida). On reaalne võimalus tõusta põhjuse kohale, seda enam tagajärje kohale. Kõik on selleks olemas: on olemas teadmised, on välja töötatud metoodikad, on kogemus ja teiste eeskuju - ainult tegutse, ela läbi ja korja oma kogemust.

Aeg kulgeb piiramatu kiirusega ja ruum jõuab vaevu sellega sammu pidada, kohaneda selle ajaga. Kogu looduse ja inimese maailm kohandub automaatselt kiirustava ajaga. Seda võib näha väliskeskkonnas, sagedases ilmamuutumises, rütmide vaheldumises, õhuvoolude kokkupõrkamises, õitsemisaja muutumises ja taimede küpsemises, kuni selleni, et kõrvuti valminud viljadega on okstel ka õied. Loodus, loomade ja taimede maailm oleks nagu segaduses.

Sama toimub ka inimese sees. Tujud, inimese seisundid, tema maitsed, soovid ja mõtted muutuvad tihti. Keha ei suuda kohati reageerida inimese astraalse ja mentaalse plaani muutustele. See protsess ilmneb eriti inimestevahelistes suhetes. Suhted on tihti ettearvamatud, arusaamatud ja neid on võimatu loogika abil analüüsida, kuna nad pole loogilised. Antud juhul võib loogika teha inimesele "karuteene", eriti kui tal puudub õige maailmavaade.

Selles Maailmas elades kasutame aja mõistet, venitame seda, surume kokku, anname tagasi, jookseme ette, kuid kõik see on ettekujutluse vili, see kõik on vaid elu vaatemäng. Ja kuna me elame selles näitemängus, peame oskama Ajaga koostööd teha.

Inimesed kujundavad oma suhte Ajaga erinevalt. Suurem osa igapäevaselt ei pane tema kulgu tähele, vahel püüavad sattuda voolu ja harva püüavad seda reguleerida. Inimestel võib olla rohkesti aega või olla selle puudujääk. Mõned suhtuvad temasse passiivselt, püüdmata sündmuste voolu suunata - "ujuvad allavoolu".

Tegusad inimesed püüavad aega planeerida ja juhtida, kuid reeglina mõjub see lühikestele perioodidele, mitte kogu elule. Sagedamini on nad katastroofilises ajahädas. On ka selliseid, kes lähenevad koostööle ajaga loominguliselt, seovad teda oma elu mõttega ja saavad aru, et aeg luuakse inimese enda poolt, tema vaatest Maailmale, see tähendab, et sõltub tema Maailmamõistmisest.

Õnnes ja rõõmus aega ei eksisteeri. Inimesed on seda täheldanud! Õnnelik teadvus elab olevikus. Õnnelikus teadvuses aja idee kaob. Sellises seisundis saabub igavik. Igavik - see on igavene, õnnelik olevik. Igavikul pole algust ega lõppu, tal pole minevikku ega tulevikku. Lõpmatus - see on igavene tulevik, kättesaamatu ja olevikku pöördumatu.

Aeg tekib siis, kui õnn hülgab inimese. Mida õnnetum on inimene, seda aeglasemalt kulgeb aeg. Minutitest saavad tunnid ja murehetk muutub lõpmatuks, aeg nagu seiskuks. 

Me peame mõistma, et Aeg eksisteerib vaid nähtavas maailmas ja meie teadvuses selleks, et me suudaks sügavamalt tunnetada elukogemust. Aeg - see on mateeria teine kvaliteet, mis tekib suhtlemise tagajärjel. Ei ole suhtlemist, pole Aega. Sellepärast inimesel, kel puudub suhtlemine, peatub Aeg.

Teinekord näed inimesega suheldes, et ta elab teises ajas. Seda võib füüsiliselt tunnetada! Ja sa võid teadlikult või mitteteadlikult lülituda tema rütmi. Paljud elavad võõra Aja voolus. Kellega suhtled, sellelt saad ka harjumised. Suheldes Jumalaga sisened lõpmatusse. Mida rohkem ilmutad Armastust, seda rohkem lood oma Aega, seda suurema eluruumi ta haarab.

Eriti ruumiline aeg, mis haarab elu paljusid külgi, sünnib Paari omavahelistes suhetes. Mida rohkem on nende vahel armastust, seda enam allub neile Aeg. Armastav Paar määrab enda ja oma lähedaste elu Aja.

Siin on tähtis üksmeel - see tähendab tunda, mõelda ja tegutseda ühes suunas. Paaris on tähtis mõlema inimese aja voolude kooskõlastamine. See pole lihtne. Nende Aegade mittevastavus loob probleemi, mida nimetatakse elu ühitamatuseks. Aja voolu kooskõlastatus annab Paarile võimaluse saavutada erakordseid tulemusi. Kui sellises ühenduses on juures Jumal, siis on Paari võimalused lõpmatud! "Sest KAKS muutuvad ÜHEKS ja ÜKS muutub KÕIGEKS."

Suurem osa meist asub seal, kus puuduvad aeg ja ruum ja selle abil võib muuta nii minevikku kui tulevikku. Selleks tuleb taastada kontakt oma kõrgema Minaga. Aeg  - see on üks reaalsuse illusioonidest ja me võime selle illusiooni üha tihedamini lahti lasta, andes talle vabaduse, saavutades sellega vabaduse. Uuel ajajärgul läheneme me Ühtsusele, sellele reaalsusele, kus aega ei eksisteeri  - kus eksisteerib Ajatus. Ajatus on igaviku silmapilk siin ja praegu. Peatades aega ja liikudes ajatusse läheneme reaalsusele. Sellisel moel täitub iga tegevus, sõna, tunne teadvustamisega. See on meisterlikkuse uus tase.

Õnnes ja rõõmus aega ei eksisteeri, sest õnnelik teadvus elab olevikus. Inimesed on seda täheldanud!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.