kolmapäev, 15. juuni 2011

tegutsemisest

         Jumal on eksistents, tegevus, sündmus, muutumine, protsess. See käib täiel määral ka inimese kohta. Kõik liigub, kõik muutub. Laias laastus tähendab see seda, et kõik siin ilmas on - Tegusõna ehk VERB. 

Elu nõuab osavõttu ja tegu. Kui mingis situatsioonis tekib seisak, siis tehke esimene samm. Kui Te jõudsite elu ristteele ja tuleb teha valik, siis tehke enne midagi head endale ja Maailmale. Siis saab valik olema parim. Kui elu kulgeb mööda tallatud roopaid, tehke heategu ja see viib Teid avarusse. Kui aga kahtlused võtavad võimust, siis hakake midagi tegema ja teile saabub selgus. Kui Teil on halb, siis aidake inimesi ja Teie juurde tuleb Rõõm. Kui Te ei tea, millest alustada, siis alustage Armastusest: Armastusest enda ja oma keha vastu; Armastusest inimese ja looduse vastu. Täna rohkem Armastust kui eile, See on tegevuse loosung.

Tegutsedes ärge unustage anda teistele võimalust tegutseda. Jätke ruumi ka teiste tegevuseks, ärge tirige tekki ainult enda peale Armastus võtab seda, mida antakse vabatahtlikult ja annab seda, mida võetakse rõõmuga.

Tegutsege sellise kiirusega, et mitte eralduda oma lähedastest ja üldse inimestest, ärge tekitage pingeid teid ümbritsevates inimestes. Teadke, et kõik me oleme üks. Tegutsege mitmes suunas - siis on elu huvitavam, täiuslikum ja koostöö Maailmaga on harmoonilisem.

Tegutsemine ei tähenda askeldusi ega üksnes mingeid füüsilisi tegevusi. Rabelemine mõtetes, tunnetes ja tegevuses loob maailmaruumis häireid. Kõik see segab sündmuste loomulikku kulgu, plaanide ja soovide realiseerimist. Seadsite ülesande - ärge rabelege, ärge püüdke detailiseerida. Laske situatsioonist lahti, jälgige ja reageerige erksalt Maailma tegevusele Teie ülesandes. Maailm valib kõige efektiivsema tee selle lahendamiseks. Ärge segage oma rahmeldamisega teda ega püüdke ehitada endapoolset sündmuste ketti.

Ärge rutake. Kiirustamine räägib jõuetusest, sihipäratusest, tarkuse puudumisest. Kiirustamisel lastakse mööda elu tähtsaid momente. Teha ruttu - see tähendab toimida aeglaselt ilma vaheaegadeta! Asju võib teha kiiresti, kuid mida tähendab kiiresti elamine? Kiirustamist ega paigalolekut pole siis, kui elu energia ja Erose energia on äratatud ning aktiivne. Siis on tegevused loomulikud. Kui aga inimene sooritab tegevusi mõistusega, siis tekib kiirustamine ja rabelemine. 

Tegevus - see on elu jälgimine, tema vaatlemine. Tihti on selline tegevus kõige efektiivsem, arendab tarkust. Tarkus võimaldab näha elu tegelikkust. See on väga tähtis - jälgida elu reaalsust. Elu idealiseerimine, kaunistamine kutsub esile ebaadekvaatseid tegevusi ja toob kaasa palju pettumusi. 

Kui aktiivsuses sisaldub egoism, siis loob see keerulisi olukordi kaasinimestega ja probleeme ka inimesele endale. Teistele andmisse suhtuge samuti targalt. Kõigepealt tuleb luua ennast, end avada. Muidu pole midagi anda. Kui ennast andmata ka ei ava ennast. See on pidev protsess, mida rohkem on sinus endas, seda rohkem saad anda teistele. Anna teistele seda, mida on sul kõige rohkem - Armastust ja Rõõmu!

Kõike tuleb teha maksimaalselt siiralt! Mida rohkem on siirust, seda rohkem on ühtsust inimese olemuse elementide vahel; mõtete, tunnete, keha ja vaimu vahel. Siirus loob nende vahele kooskõla. Sellisel juhul muutuvad tegevused loovamateks. Tegutsege vastavalt oma olemusele - see on kõige efektiivsem tegevus.

Kui inimene kooskõlastab oma tegevuse Hingega, oma Kõrgema Minaga, siis tema tegevused toimuvad Voolus, kus toimub pidev liikumine, kuid seda võib ette kujutada kui ka muutumatust. Liikumine Voolus ongi Surematus.

Maa peal peab igasuguse tegevuse tagajärjel toimuma muutus. Muutuda, muutuda ja veelkord muutuda! See on tegevuse siht! Muutudes muudab inimene ennast ja Maailma. Ei tohi peatuda isegi siis, kui on kõige parem - tuleb minna edasi - ees on piiramatus! Muutus loob rõõmu! Muutuda, tegutseda - see on Jumala soov. Ja samas olla muutumatu.

Edasipüüe ja tegevus sünnib Erose energia abil. Äratatud Eros täidab inimese energiaga, tal tekib huvi elu vastu ja ta püüab edasi, muutub aktiivseks. Elu ei ole staatiline, ta on dünaamiline. Eluks ja selle ootamatusteks ei ole võimalik valmistuda. Mida rohkem oled sa valmis muutusteks, seda rohkem ootamatusi ta sulle esitab. Selles ongi elu ime!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.