kolmapäev, 1. juuni 2011

hingest

       Veel üsna hiljutise ajani oli minu arusaamine Hingest poolik ja väga kauge tegelikkusest. Püüdsin vältida otseseid küsimusi - mis on Hing ja kus ta asub, kuna tundsin, et ei suuda isegi ligikaudselt nendele vastata. Nüüd olen rõõmus, et hakkasin teadlikult Hingega tutvuma. See, mis mulle selgeks sai, lubas paljudele asjadele nüüd teisiti vaadata. Hakkasin maailma nägema uue pilguga. 

        Kõik oli tegelikult lihtne - oli vaja anda Hingele võimalus oma maises elus teadmiste ja kogemuste väljendamiseks. Siiani käis minu ees minu Mõistus ja suunas mu elu. Mõistus aga reageerib vaid välistele sündmustele ja on nende lõa otsas. Tegelikult loob elu ja kõike uut just Hing. Tema loob igasuguseid olukordi ja seisundeid selleks, et ma elaksin läbi seda, mida ma pean läbi elama, et mõista ennast, aru saada Jumalast. Hinge kõige suurem Rõõm on see, kui inimene võtab vastu seda, mida Hing talle annab.

See tähendab seda, et tuleb vastu võtta kõik see, mis saabub rahuga, Armastuse ja Rõõmuga. Hing mõistab seda, mida mõistus saavutada ei suuda, ta näeb kogu jäämäge ja selle veealust osa, teab paremini, mida on inimesele vaja ja valmistab vastavad sündmused ette. Tihti toimub aga nii, et mõistus ehitab oma plaane ja püüab neid täita, allutades nii inimese keha kui inimese enda. Ja siis lähevad mõistuse plaanid vastuollu Hinge plaanidega ja inimeses algab võitlus, mis purustab tema teadvuse, psüühika ja keha. Kogu elu muutub vastuoluliseks.

Mis on siis ikkagi Hing? Kosmilise jumaliku seaduse järgi eksisteerib vaid Üks Hing ja Üks Olend, mis haarab kogu Universumi ja eksisteerib lõpmatu hulk Hingesid, mis on igas inimeses ja igas olendis ning kõik nad on üks! Seda mõista ja seda vastu võtta on juba suur samm teadvustamise teel. Tunnetage seda jumalikku seadust võimalikult sügavalt ja tekitage Hingele suurt Rõõmu.

Hing - see on Elu Energia, mis ühendab Universumi, samuti ühendab kõiksust ja kasvatab ta rakke ja süsteeme, mille tagajärjel tekib inimene. Inimese Hing asub igal pool inimese sees, tema ümber ja Universumis ning mida kaugemal inimesest, seda nõrgemalt väljendub see Hing. Sellepärast ei ole praktiliselt võimalik kindlaks teha, kus lõpeb üks Hing ja algab teine.

Hing kuulub kogu Universumile ja konkreetsele inimesele. See on tema Hing! Hing (ehk Elu Energia) kogunes, kontsentreerus ühes kohas teatud tihedamasse vormi, millel on teatud omadused ning siis sündis inimene. Sellest materiaalsest realiseerimisest võtavad osa Hinge oma tahe, erinevad jõud, ka tähtede ja planeetide energia ning seetõttu sünnibki inimene teatud kindlal ajal ja kohas.

Oma "kõlalt" lähedased Hinged tõmbavad teineteise poole ja moodustavad Paari, perekonna, suguvõsa. Kuna Hingeruumis aega ei eksisteeri, siis toimub kõik üheaegselt siin ja praegu. Hing võib kontsentreeruda ja ilmneda erinevates eludes, meie mõistes üheaegselt minevikus ja tulevikus. Me võime, asuda siin ja praegu, tunda oma osavõttu üheaegselt nii mineviku kui tuleviku sündmustest.

Hing tuli elama sellele Maale Rõõmus, et läbi Rõõmu ja Ilu saada kogemust. Siis toimub kõik ümberringi iseenesest, loomulikult. Kui siis midagi rikub tema Rõõmu ja rahu, annab ta teada, et inimene teeb midagi valesti. Siis peab inimene kiiresti parandama olukorra, et Hing saaks uuesti Rõõmu kogeda.

Hingele pole tähtis, millise autoga inimene sõidab, millist staatust omab ta ühiskonnas, millised on tema autasud, mitu raamatut ta kirjutas. Tema jaoks on tähtis, kas inimene tunneb elust Rõõmu. Ja inimest tuleb võtta tema Hingeseisundi järgi.

Hing - see on Kergus, Õndsus, Vabadus, Rõõm, Armastus. Ta armastab juba algselt kõiki, sest me oleme üks. Me armastame kõik üksteist, ainult et oleme selle unustanud. Kas me anname talle võimalust nende omaduste väljendamiseks elus? Me püüame teda eraldada Maailmast mitmesuguste võtetega, me ei luba tal täieliku andumusega armastada kõiki. See on tema loomuse vastu! Nii tekivad Maailmakäsitluses tõsised vastuolud. Hing tõrgub kogu aeg igasuguste piirangute vastu ja elu võib muutuda võitluseks sisemiste vastuolude vahel, see tähendab võitlust iseendaga. See võib kujuneda väga ehtsaks, valusaks ja inimest purustavaks kogemuseks.

Selleks, et see nii ei läheks, on eluliselt vajalik Hinge rõõmustada. Tähtis on aru saada, et Hinge rõõmustada on vaja temaga suhelda. Suhtlemine Hingega, oma kõrgema Minaga, Oma Jumalaga - on kõik üks. See suhtlemine võib muutuda üha peenemaks ja sügavamaks. Palved, meditatsioonid, häälestumine aitavad kaasa Hingega suhtlemisele. Rääkige, tunnustage teda. Hing tunneb sellest suurt Rõõmu ja siis püüab rahuldustundega täita oma sõprade Mõistuse ja Keha soove!  

Hing - see on Kergus, Õndsus, Vabadus, Rõõm, Armastus.




lootusega

25. mai 2011, Inglismaal


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.