teisipäev, 22. mai 2012

impotentsus

        Impotentsusel puuduvad bioloogilised põhjused, küll on see aga seotud mitmete hingeliste teguritega.

1)  Impotentne mees samastab end rohkem oma naiseliku poole ja alluva rolliga. Sageli põhjustab impotentsust hirm endas peituva naiselikkuse ees.

2)  Mees tunneb saavutussurvet, "tal peab seisma", ta peab partnerile midagi tõestama või pakkuma. Alles siis, kui mõlemad partnerid teineteist tõeliselt usaldavad ja räägivad oma ootustest, on võimalik see takistus mehe kujutlustest kõrvaldada.

3)  Mees tõrjub teadlikult partnerit.

4)  Süütunne enda või partneri ees, sest ta teeb midagi "räpast". Kõrvalehüppe puhul võib mehele alateadlikult selgeks saada, et oma käitumisega haavab ta naist ja kahjustab üldjoontes harmoonilist suhet. Võib-olla on süütunde põhjuseks mehe (ebareaalne) ettekujutus, et pärast ühe suhte purunemist ei saa ta astuda enam ühtegi uude suhtesse. Selline teatud valu faasis tekkinud "armuvanne" võib uut, tõepoolest kaunist suhet ja selle seksuaalset poolt piirata või häirida.

5)  Alateadlik hirm enda agressiooni ees, sest jõupositsioon, mille mees armuakti ajal võtab, painab teda. Alles siis, kui mees oma rolliga samastub, saab ta seda täita ilma kahetsuse, süütunde või valede ettekujutluste ja ootustega.

6)  Kogenematus, liigne edevus ja puudulik suhtlemine: oleks normaalne, et mõlemal partneril tekib enne vahekorda astumist teineteise vastu usaldus, tuntakse tema soove ja räägitakse talle enda omadest. Kui seksuaalne kontakt leiab aset liiga kiiresti või on mõlemad liiga agarad, et teineteisega rääkida, kui koosolemine on suuremal või väiksemal määral pühendunud, siis võib see kaasa tuua mittemõistmise ja ebakindluse. Ka siin on usalduslik vestlus partneri ootuste mõistmiseks oluline.

MIDA TEHA?

Lahendus eelkirjeldatud probleemile seisneb tunnistamises, et igaühel meist on oma mehelik ja naiselik poolus. Enne kui suudate mõlemad täiuslikkuseni arendada, tuleb end täielikult enda soole vastava poolusega identifitseerida. Alles siis, kui see pool suudab täielikult elada, on tee edasiseks arenguks valla.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.