teisipäev, 8. mai 2012

saatus on parim arst

        Saksa arst Johann Christian August Heinroth http://en.wikipedia.org/wiki/Johann_Christian_August_Heinroth avaldas juba 1818. aastal arvamust, et füüsilistel haigustel võivad olla vaimsed põhjused. Kolleegid naersid tema mõtteavalduse välja ja mitte selle iseendastmõistetavuse, vaid kummalisena näiva idee tõttu, nagu võiks teaduslikus meditsiinis olla olemas selline nähtus nagu psühhosomaatika, nagu Heinroth seda nimetas.

Raskuses näilisuse varjus tegelikkust näha pole midagi uut. Sokrates tõdes juba ligikaudu 2400 aasta eest, et ükski haigus pole hingest eraldiseisev. Sokratese kuulsaim õpilane Platon kurtis, et suurim viga haiguste ravimisel on, et ihu ja hinge jaoks on eraldi arstid, kuigi neid pole võimalik käsitleda lahusolevatena. Paraku käsitletakse neid ikka veel eraldiseisvatena. Ammu enam ei tegutse arstpreestrid, kes hoolitsesid inimese kui terviku eest, ja vanad peretohtrid, kes tundsid oma patsiente ja nende hingehädasid. Tänapäeval on nende asemel erialaspetsialistid, kelle ravi osutub edukaks teatud kitsas valdkonnas.

Selleks et võiksime psühhosomaatikat võimalikuks pidada, vajame teaduslikke tõendeid. Kas pole siis häbi pärast punastamine või kurvastusest nutmine piisavad tõendid? Me hõiskame rõõmust ja kahvatume ehmatusest. Vahel libiseb meil süda saapasäärde ja juuksed tõusevad peas püsti. Kõik, mida hing kogeb, selle muudab keha nähtavaks. Kõik, mis liigutab hinge, see liigutab ka keha ning selle mõju võib olla nii positiivne või negatiivne, see võib meid muuta haigeks ja murelikuks või terveks ja rõõmsaks. Ent ikka veel suhtuvad paljud psühhosomaatikasse taunivalt.

Blokeeritud eluenergia tagajärjed

Vaatame korraks, kuidas kulgeb tegevusjada. Näeme, et iga meie tegevus algab mõtte või ettekujutlusega. Mõtetele ja ettekujutlustele järgneb keha vegetatiivne ettevalmistamine, näiteks vererõhu tõus, vereringe aktiviseerumine või pulsi kiirenemine. Kolmandaks reageerib keha närvitegevuse aktiviseerumisega, mis omakorda toob kaasa tegevuse sooritamiseks vajalike lihaste aktiviseerumise. 

Igaüks põeb haigusi isemoodi

Energia võib olla blokitud igal tasandil:

1.  Kui energia (viha, agressioon, pettumus, hirm, seksuaalsus, teadlik käitumine) blokeeritakse mõtlemisega, siis toob see kaasa pingepeavalu, unehäired ja vaimsed häired.

2.  Kui energia blokitakse kehaliste funktsioonide tasandil, siis kaasnevad sellega kõrgenenud vererõhk ja viimaks vegetatiivne düstoonia.

3.  Kui energia blokitakse närvitasandil, põhjustab see kolmiknärvi valu, polüskleroosi, vöötohatist ja ishiast.

4.  Kui energia blokitakse lihastasandil, siis põhjustab see liikumiselundkonna vaevusi nagu reuma, podagra, traumad või halvatus.

Saatus on parim arst

Saatus on parim arst, kes ravib viimaks terveks igaühe ja igaüks saab valida, kuidas ta soovib õppida: kas kuninglikult tunnetuse teel või tavaliselt kannatuste ja haiguste abil. Kui ma pole valmis õppima tunnetuse kaudu, siis sunnin saatust andma endale "järelaitamistunde". Sümptomite keeles ütleb keha mulle mitte üksnes seda, et ma olen õigelt teel kõrvale kaldunud, vaid ka seda, kus see toimus ja mida tuleb harmoonia tasakaalustamiseks ette võtta.

Eluolu kui olemise peegeldus

Kogu minu eluolu peegeldab minu olemist ja ma saan seda muuta vaid ennast muutes. Ega ilmaasjata öelda, et kes pidevalt silmanähtavat ignoreerib ja sellest mööda vaatab, see võib ühel päeval kuulmisest ja nägemisest ilma jääda. Seega, kes ise enda kallal tööd ei tee, selle kallal asuvad tööle välised jõud.

Ego ja hinge soovid on täiesti erinevad. Ego ihaldab mugavust ja hing arenemist. Igaüks peab ise otsustama, mida kuulata. Kui ma ei kuula oma tõelist mina ega vii ellu selle sisemist tahet, siis reedan ma oma sisemise mina, oma tervendaja, meistri. Selles olukorras saadab minu sisemine meister mulle sõnumi, kasutades selleks sümptomite keelt.

Haigused saavad tekkida vaid siis, kui aju juhtimiskeskuse ja selle vastava organi või kehaosa vahel info korralikult ei liigu või äärmisel juhul on info liikumine täielikult pärsitud. Iga organ või kehaosa on vahetult seotud teatud ajupiirkonnaga ja saab sealt vajalikku teavet. See ajuosa hoolitseb probleemide ja konfliktide lahendamise eest. Kui see ajuosa on aga pidevate konfliktide tõttu pingsalt töös, siis ei pruugi see enam temaga seotud kehaosi või organeid optimaalselt juhtida. Pärsitud või hoopis puuduv informatsioon põhjustab häireid konkreetse kehaosa või organi töös. Inimene haigestub.

Alles siis, kui konflikt on kõrvaldatud ja info saab jälle vabalt liikuda, saab keha end korrastada ja sümptomid kaovad. Seega võib teabevajak tuua kaasa pöördumatuid kahjustusi. Lahendamata jäänud konflikt manab vastavas ajupiirkonnas n-ö seiskunud pildi, millega inimene siis ööl ja päeval tegelema hakkab. Teabe liikumine on sel viisil pikaajaliselt täielikult pärsitud. Sel viisil muutub haigus krooniliseks ja keha annab pidevalt signaali, et kõrvalekalle püsib ja nõuab valulise tungivusega tõrke kõrvaldamist.

Õige toitumine

Kui inimene on valmis oma keha aitama, ja selleks pole kunagi liiga hilja, võib ta kogu elu olla terve ja heas vormis. Sellel teel on muu hulgas abiks toitumine. Kui võtate asja tõsiselt, tuleb korrastada kolme eri tasandit.

1.  Õige füüsiline toitumine. See tähendab, et enam ei söö valesid asju valel ajal ja vale kavatsusega. Ühesõnaga, lõpetame endale hammastega haua kaevamise.

2.  Õige psüühiline toitumine. Jätke vihastamine, ärritumine, stressamine, hirm ja süütunne ning ärge ajage üksteist haigeks, vaid kulgege läbi elu rõõmsalt ja vabalt.

3.  Õige vaimne toitumine. Positiivne mõtlemine, kõnelemine ja käitumine, sest millele inimene oma teadvuse suunab, selleks ta ka saab. Sama oluline on ka õigete asjade lugemine, kuulamine ja vaatamine. Teisisõnu, tõelise eneseteadvusega elades on ja jääb inimene terveks.

Selline suhtumine tugevdab hingelis-vaimset immuunsüsteemi ja on püsiva tervise võti, sest igaüks on täna see, millele ta eile mõtles, ja homme see, millele ta täna mõtleb. Me vajame vaimset uuenemist mõttedistsipliini kaudu.

Kõik me oleme ainukordsed

Teadvustage endale tõsiasja, et igaüks meist valitseb enda sees peituva hiiglasliku universumi üle. Igas kehas on umbes 100 miljardit rakku, igaüks neist kujutab endast iseseisvat galaktikat, koosnedes loendamatutest aatomitest ja iga aatom omakorda on päikesesüsteem oma Päikese (aatomituum) ja planeetidega, milleks on prootonid, elektronid ja neutronid. Ja teie olete selle hiigelriigi "mõtlev Jumal". Iga teie mõte kandub vahetult iga raku teadvusse ja määrab keha haiguse või tervise. Hoolitsege siis selle eest, et valitseksite seda hiigelimpeeriumi targasti. Sest teie loote oma saatuse, teie peate seda taluma ja vaid teie võite seda muuta.

Tuleb aru saada, et lahususe illusioonis elav mina teeb haigeks. Iseolemine on tervis. Seega saab tõeline paranemine saabuda pärast lahususe illusiooni kõrvaldamist, pärast duaalsuse vanglast vabanemist ja kojupöördumist tõelise olemuse juurde. Sel teel on iga sümptom sõber ja õpetaja, kes tahab aidata meil astuda järgmist sammu eesmärgi poole - oma mina poole.

Nüüd võite endalt küsida: "Kuidas ma saan kõikide nende uute teadmistega terveks? Mida teha?" Vastus on alati üks - hoidke silmad lahti ja olge valvas! 

Tegelikkus muutub ühes vaatenurga muutumisega -, kui näete asjade sisse. Näivuse taga tegelikkuse nägemine tundub meie keerulisele mõistusele sageli liiga lihtne. Ent inimene saab end muuta vaid siis, kui ta tunneb ennast ja mõistab, kes ta tegelikult on.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.