laupäev, 26. mai 2012

neerud

        Neerud hoolitsevad happe (mehelikkus) ja aluse (naiselikkus) tasakaalu eest, mõlema pooluse harmoonia eest. Eesmärgiks on erinevusi tasakaalustada ja leida kesktee, aga ka see vabaks lasta, mis enam minu juurde ei kuulu.

Neerude ülesandeks on keha vedelikke filtreerida, puhastada, mürke eemaldada ja ebavajalikuks muutunu eemaldada. Neeruvaevused ilmnevad alati seoses partnerlusprobleemidega ja seda mitte seksuaalvaldkonnas (siis oleksid vaevused seotud emaka või eesnäärmega), vaid inimestevahelistes suhetes. Seega pole need üksnes lähisuhteprobleemid.

Neerud paiknevad kehas paarikaupa. Vaadeldes teisi paarikaupa asuvaid organeid, märkame kohe otsest seost partnerluse või vähemalt kontaktidega. Mõelgem kopsudele, munasarjadele või munanditele - ikka on need otseses seoses mõne kontaktivormiga (nii ka silmad, kõrvad ja nina).

Kopsud on seotud üldisema kontaktivormiga, samas kui munasarjad ja munandid on otseselt seotud seksuaalsusega.

Võib eristada kolme kontaktivormi, millele vastavad kolm erinevat armastuse kohta käivat sõna vana-kreeka keeles:


          Kopsud            -  Philia     =    sõprus
          Munasarjad/   -  Eros       =    seksuaalne armastus
          Neerud            -  Agape    =    hingelis-vaimne sulandumine ja ühekssaamine


Neeruvaevused näitavad seega, et meil on probleeme ühekssaamisega. See võib näidata, et me ei suuda sündmusi aktsepteerida, ripume kahetsedes mineviku küljes või ka ebapuhtaid mõttevorme, mida me sisemuses tõrjume.Võib-olla petame me oma partnerit ja see on omakorda vastuolus meie õiglustunde või muude ideaalidega. Neerusid koormab ka hirm, aga kuna hirm tähendab samuti ahistust, siis tuleb igasugune ahtus kõrvaldada.

Järgnevalt kaks näidet minu praktikast:

1)  Üks naine oli nn mõistuseabielus, mis iseenesest on üks ebamõistlikumaid tegusid üldse. Mees sai neerukivid, sest üheks saamine ei olnud võimalik. Mees lahutas ja abiellus armastuse pärast. Neerukivid kadusid ja tal polnud enam kunagi neerudega probleeme.

2)  Üks noormees sai teada, et ta peab abielluma ja sai praktiliselt üleöö neerukivid.

Me mõistame seda paremini, kui mõtleme veel kord neerudele kui filtreerimiskeskusele. Neerud peavad kontrollima ja otsustama, mis on organismile hea ja mis kahjulik ning kahjuliku või kasutamiskõlbmatu väljutama. Kui seda ei juhtu, tekib neerude jaoks konflikt.

Joomine stimuleerib meie kontaktorganit neerusid. Väärib märkimist, et kontaktolukordades juuakse alati midagi, olgu tegu peo, tantsuõhtu või rahvapeoga. Joogiklaasi taga luuakse kontakte või isegi vennastutakse ja kes teisega ei joo, sellega on keeruline kontakti luua. Joomine väljendab seega soovi kontakti luua ja samaaegselt on see ka asendustegevus neile, kes viibivad seltskonnas, kuigi nende suhtlemisvajadus on rahuldatud. Seejuures annab neerude koormatus märku kurbusest.

Neerukivid tekivad siis, kui partnerite vahelised konfliktid süvenevad. Keha peegeldab neid sündmusi, kontsentreerides ja kristalliseerides aineid, mida tegelikult peaks väljutama (nt kusihappe, kaltsiumfosfaat, kaltsiumoksalaat).

Kui joome küllaldaselt, on kivide tekkimise oht väiksem. Vaimselt tähendab see, et suhtega tegelemise korral on ka konflikti tekkimise oht väiksem.

Koolikute (gaasivalud) korral püüab keha asju jõuga käima saada ja kahtlemata on valud, kui kuhjunud probleeme (kive) püütakse jõuga lahustada.

Statistiliselt esineb meestel neerukive sagedamini kui naistel, sest juba printsiibist lähtuvalt on meeste jaoks harmoonia saavutamine raskem kui naiste jaoks. Seevastu naistel esineb sagedamini sapikive, sest nende jaoks on agressiooni väljaelamine raskem.

Kui soovime ravida neeruvaevusi, siis tuleb mõelda partnerluskonfliktide lahendamisele. Aitab ka soojus, lõõgastumine ja vedeliku tarbimine, et asjad jälle jooksma saada.

Kui oleme probleemi teadvustamisega nii kaugele jõudnud, on aega rääkida ka rändavast neerust, mis viitab ebaselgetele seisukohtadele või teadvusele. See on kehaline vaste haige muutlikele seisukohtadele.

Neerukärbumise põhjuseks on samuti suutmatus lahendada partnerluskonflikte ja üle ei jää muud, kui paigaldada kunstneerud kui täiuslik partner, kellega pole mingit muret. Ent ka need tuletavad mulle meelde õppetundi, mida ma varem ära ei tahtnud õppida: liiga suur vabadusiha, mida ma ühe elava partneriga lahendada ei suutnud või ei tahtnud. Nüüd kogen ma täielikku vabaduse puudumist ja täielikku seotust kunstneerust partneriga, milleta ma enam elada ei saa. Nüüd magan ma ustavalt tema kõrval ega lähe temast sammugi eemale.

Neeruvaevuste puhul tuleb endalt küsida:

a)  Milliseid partnerlusprobleeme ma ei ole lahendanud? Ma püüan need leida ja lahendada enne, kui need minust võitu saavad.
b)  Kas ma märkan oma partneri käitumises enda lahendamata käitumismalle?
c)  Kus olen probleemi juurde toppama jäänud ega lase sel laheneda? 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.