reede, 11. mai 2012

nimme- ja ristluuvalu

JULIA TÕMOŠENKO TÜTAR SÜÜDISTAS VANGLAT EMA PIINAMISES
 
09.02.2012 BNS

Ekspeaminister on Ukraina idaosas asuvas vanglas voodihaige, kurtes tugevat seljavalu ning süüdistades võime korraliku arstiabi osutamisest keeldumises. 

Jevgenia Tõmošenko ütles neljapäeval ajakirjanikele, et tema emale pole juba mitu päeva valuvaigisteid antud. 

"Tal on hirmsad valud, ta ei saa voodist tõusta," ütles Tõmošenko tütar. 

Tütre väitel pole tema emale määratud õiget diagnoosi ning ka ravi on vale. Tuleval nädalal vaatavad Tõmošenko läbi Kanada ja Saksa arstid. 

Neljapäeval sai teatavaks, et umbkaudu aprillis võib alata Tõmošenko üle uus protsess, mis on seotud süüdistustega kelmuses ja maksudest hoidumises ajal, kui ta juhtis kaootilistel 1990. aastatel energiaettevõtet Ühendatud Energiasüsteem.

LÜLISAMMAS

Lülisammas annab kehale vajaliku kindluse, mida näitab ka meie hoiak. Me võime olla liikuvad, kangekaelsed või lausa murtud. Seega on lülisammas nähtav märk meie vaimsest ja kehalisest hoiakust.

Sisemised pinged kantakse vastavatele lihasgruppide pingetena üle lülisambale ja saavad nii väliselt nähtavaks. Vale eneseteadvuse ülepingutatud sirge kehahoid, aga ka sisemine pinge ja väändunud hoiak sel, kes on liiga palju enda kanda võtnud ega suuda seda enam teha.

Iga hingelis-vaimne väärhoiak saab lülisamba kaudu ilmsiks meie kehahoiakus. Kindlasti ei piisa üksnes lülisamba ravimisest, vaid tuleb leida ja lahendada pinget põhjustavad hingelis-vaimsed konfliktid. 

Nimme- ja ristluuvalu on üks sagedamini kurdetavaid sümptomeid, mis viitab allasurutud pettumusele, kaitse- ja põgenemisreaktsioonile, psüühilisele pingele. Kehahoiakus saavad ilmsiks ka hirm ja alandus.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.