neljapäev, 24. mai 2012

naiste probleemid

MENSTRUATSIOONIHÄIRED JA -VAEVUSED

Kuupuhastus on sügavalt naiselik asi, mis juhib tähelepanu soolisusele, loobumisele, naise rollile ja sünnitusele.

Kui naine pole oma rolliga rahul, tal on probleeme seksuaalvallas või ta pole rahul naise alluva rolliga argielus, siis tabavad teda menstruatsioonihäired. Naine, kes enda huvide tõttu ei soovi leppida selle korduva naiseliku protsessiga, astub vastu loomulikule korrale, reeglipärasusele.

Teraapial peaks kindlasti osalema ka tema partner, sest tal on suur osa naise minapildi kujundamisel või selle rikkumisel.

Menstruatsioonivaevused võivad aga viidata naiseks olemise sisemisele tõrjumisele. See võib olla ühiskondliku rolli ja seisundi või (tulevase) emarolli tõrjumisele.

Teine võimalus on, et naine soovib võimalikult kiiresti last, kuid elutingimused või partneri eitav hoiak ei võimalda rasestuda. Sel juhul on iga menstruatsioon naisele mahamagatud võimalus, mis tekitab pettumust. Ta kannatab mahamagatud võimaluse all ka kehaliselt.

Menstruatsioonivaevused viitavad vähesele valmisolekule uueks tõeliseks ülesandeks. Aeg on küps, aga naine pole valmis ja kaitseb end täiskasvanuks saamise vastu. Ent meie ülesanne on olla alati valmis lasta uuel enda kaudu tõelisuseks ja ilmsiks saada. Seepärast teeb saavutatud staadiumist kinnihoidmine haiget, kui tüdruk ei taha saada naiseks. Enda arendamine tähendab ka vastutuse võtmist, et elujõe voolu mitte takistada.

Valud on üleskutse lasta arengul kulgeda, vabaneda hirmuna väljenduvast teadvuse ahastusest, saada viimaks täiskasvanuks ja mitte ainult vananeda. See tähendab olla vaimselt valmis laskma rõõmuga ellu alati midagi uut või millelgi enda kaudu ilmsiks saada.

Menstruatsioonivaevused on üleskutse elada rohkem kõhuga, mitte keskenduda mõtetele või ettekujutlustele, vaid öelda jah elule sellisena, nagu see on. Menstruatsioonivaevused osutavad ühemõtteliselt vajadusele öelda jah oma naiselikkusele, oma erilisele ülesandele ja proovikivile. Ärge elage enam ettekujutluses endast, vaid elage ise, ärge jääge seisma, vaid nautige teekonda.

MUNASARJAD

Munasarjade ülesandeks on tagada inimsoo kestmine. Eelduseks on siin kehaline kontakt partneriga, valmisolek teist endasse võtta, et üheskoos panna alus millelegi päris uuele.

Selle intiimse kontakti tulemus peaks pärast küpsemisperioodi seest väljapoole nähtavaks saama.

Probleemid munasarjadega näitavad alati, et kehaline kontakt partneriga on häiritud, puudub valmisolek partnerit täiesti endasse võtta, samuti ei suudeta end piisavalt väljendada ja raskused jäävad välja ütlemata.

Ülesanne on ühemõtteliselt selge: taastada ühtsus, suutlikus ja valmisolek teist täiesti endasse võtta, aktsepteerida sellisena, nagu ta on, arendada soovi luua koos temaga midagi uut.

TUPP

Tupp väljendab andumisvõimet, aga ka valmidust ja suutlikkust asju, olukordi ja inimesi vastu võtta. Siit nähtub, kas inimene suudab end piisavalt avada ja kas ta suhtub millessegi kramplikult. Seepärast tuleb meil õppida mitte minevikku takerduma, vaid olema valmis ja suutma vanal minna lasta.

Tupeprobleemide korral tuleb endalt küsida:

a)  Kas ma ei suuda või ei ole valmis end avama ja anduma?
b)  Millises valdkonnas olen ma kramplik?
c)  Kus klammerdun ma vana ja iganenu külge?
d)  Millest peaksin pigem loobuma?

RIND

Naiserind on emalikkuse väljendus. See pakub toitu ja turvatunnet. Rinnad tekivad ühes naiseks saamisega ja on üksnes inimesel sõltumata imetamisest. Need hoolitsevad alalise seksuaalse külgetõmbavuse eest ahvatlevalt ja peenelt.

Rinnad on naiselikkuse väljendus (toiduallikas). Naine võib soovida liiga kaua imetada või suudab anda liiga vähe.

Rinnaprobleemide puhul on partnerlussuhe hingelis-vaimselt häiritud.

Rinnavähk annab kehaliselt tunnistust vastumeelsusest, kibestumisest, vastuseisust või ülitundlikkusest partneri suhtes.

See võib olla abikaasa, aga ka laps, sõber või õpetaja.

Tervenemine leiab aset üksnes siis, kui sellest isikust või olukorrast loobutakse ja aktsepteeritakse seda sellisena, nagu see on - mitte üksnes ei taluta!

FRIGIIDSUS

Kõikide seksuaalsete probleemide taga peitub hirm ja suurmatus tõeliselt lõõgastuda. Frigiidsusel on palju põhjusi, mis vastavad paljuski meeste impotentsuse põhjustele.

Spetsiifilised põhjused on järgmised:

1)  Seksuaalse naudingu juurde kuulub lahutamatult loobumine ettekujutustest, teadvustamisest ja kontrollist. Just kontroll, enesevalitsemine ei lase meil kogeda seksuaalseid naudinguid. Igapäevaelus allasurutud käitumismustrid tulevad esile, kui inimene on ühtaegu erutatud ja kaotanud kontrolli. Hirm hingelise alastuse ja kaitsetuse ees või ka (kujuteldava) piinlikkuse ees, ei lase paljudel naistel end tõeliselt vabalt tunda.

2)  Arusaam sellest, mida "hea tüdruk" teeb ja mida mitte, on paljudel naistel sügavalt juurdunud ja mõjutab käitumist. Mõte sellest, et vaid kõlvatu tunnistab oma naudinguid, muudab igasuguse seksuaalse läbikäimise kramplikuks ja mõjub hävitavalt. Paraku on see arusaam ikka veel laialt levinud.

3)  Naise soovimatus alluda ja mehe tegevusel endale meeldida lasta takistab ühise seksuaalsuse kogemist. Naine peaks naiseliku rolli omaks võtma ja õppima seda õigesti mõistma, et partnerite vahel tekiks harmoonia ja suhe võiks mõlema osapoole jaoks rahuldustpakkuvalt kulgeda.

Igaühes meist peituvad naiselikud ja mehelikud hingeaspektid. Enne kui saate neid mõlemat täielikult arendada, tuleb aktsepteerida neist vähemalt üht - enda soole vastavat. Alles siis, kui see osa saab täielikult elada, on tee edasiseks arenguks vaba.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.