pühapäev, 24. juuli 2011

haigusest

          Haigus on disharmoonia ja loomingu kitsendus. Haigus on MITTEVABADUS. Kui haigus on käest lastud, on vajalik intensiivne ravi. Vaimsuse puudumine on samuti haigus. Sellepärast nõuab vaimne töö enese kallal tihti (eriti esimesel etapil) tahtelisi algeid ja tegevusele sundimist. Soovi puudujääki peab kompenseerima tahteline alge. Me ise lõime selle vajaduse, et vaimsuse saavutamiseks peame kasutama oma sisemist sundi. Inimesed on Loodusest kaugenenud, eemaldunud loomulikest teedest ja nüüd on vaja kasutusele võtta "reserv" - tahe, selleks et õigele teele naasta.

Esiteks pead arvestama, et sa ei saa muuta väliseid sündmusi (sest nad olid loodud paljude poolt Teie seast ja sinu teadvus ei ole küllaldaselt arenenud, et üksi muuta seda, mis kollektiivselt tehtud), sellepärast pead muutma oma sisemist kogemust. See ongi tee elu meisterlikkuse juurde.

Midagi ei ole haiguslik iseenesest. Valu on vale mõtlemise tagajärg. See on mõtlemisviisi viga. Meister on võimeline ka kõige suuremat valu kõrvaldama. Sellega Meister tervendab. Valu on sinu poolt millegi kohta tehtud hinnangu tagajärg. Kõrvalda hinnang - ja valu kaob.

Hinnang põhineb tihti varasemal kogemusel. Sinu arusaam millestki tuleneb sinu algsest ideest selle kohta. Sinu algne idee sünnib veel varasemast ja nii edasi, telliskivi telliskivi järgi, kuni sa ei jõua kõige algusesse, peeglite saali, mida Mina nimetan "esmamõtteks".

Igasugune mõtte on loov ja ükski mõte ei ole tugevam kui algne. Sellepärast nimetataksegi seda sageli algseks patuks. Algne või esmane patt on see, kui sinu algne mõte asjast sisaldab viga. See viga suureneb kordi, kui sul tekivad teised ja kolmandad mõtted sellest asjast.

Oma mõtete kontrollimine, headest ja õigetest asjadest mõtlemine - see ongi kõrgeim palve. Pidage alati meeles, et kõik, mis ümbritseb, on varjatud mõtete, ideede ja püüde füüsiline avaldumine. Sellepärast ei tohi kedagi süüdistada, vaid ükskõik millisel kujul tulevat vastu võtta! Kui näete pimedust ja kurjust, siis ärge kiruge neid, vaid olge valguseks ja headuseks nende seas. Olge alati valgustajaks, seda enam pimeduses!

Vaimsuse puudumine on samuti haigus. Midagi ei ole haiguslik iseenesest.




Pidage alati meeles, et kõik, mis ümbritseb,
on varjatud mõtete, ideede ja püüde füüsiline avaldumine.

Hong Kongis, 10. jaanuar 2009



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.