reede, 1. juuli 2011

kannatustest

         Mitte kõik ei teadvusta endale, et Hing omandab oma Maal olemise jooksul vaid positiivset kogemust. Aga kannatused sunnivad inimest üha uuesti ja uuesti läbi elama neid elulõike, sunnivad saatuseratast pöörlema. Hing "vaevleb", "valutab" ja nii võib kogu elu kesta. Ja siis Hing "vaevles lõpuni" ja inimene lahkub sellest elust, võtmata kaasa midagi kasulikku ja naaseb siis uuesti positiivsete eluradade otsingute järjekordsele ringile.
Kannatuse tagasitulekut võib tihti näha ühe elu kestel. Sageli räägitakse negatiivsete sündmuste teatud tsüklilisust. Et väljuda tsüklilisuse sõltuvuse alt, peab õppima igast elu momendist ja eriti kannatustest positiivse kogemuse saamist! Kuidas võib läbi kannatuste positiivset kogemust saada? Siin on mitme etapi läbimine võimalik.

Esimene etapp - kannatused tuleb vastu võtta. See juba tekkis, see juba toimus. Mida nüüd enam "juukseid kitkuda" - oli vaja varem sellele mõelda, tunda, tegutseda. Mitte süüdlasi otsida, ka mitte endas vigu otsida, mitte paanikasse sattuda, mitte muretseda (äärmisel juhul peab kiiresti eemaldama kannatused). Kõike seda nimetatakse kannatuste rahulikuks vastuvõtmiseks. Selline vagur suhtumine kannatusse on juba Hinge teatud positiivne kogemus. Ilma taolise kogemuseta on raske edasi minna.

Teine etapp. Põhjuse otsimine. Neid põhjuseid on reeglina palju ja mida keerulisem on situatsioon, seda enam põhjusi võib olla. Soovitav on algpõhjus leida endas. Ja mitte selleks, et ennast süüdistada, vaid selle teadvustamiseks, kogemuse saamiseks ja selleks, et tulevikus seda mitte korrata. Ei ole halb paluda juhtunu eest andestust endalt ja Maailmalt.

Kolmas etapp. Üleelatud kannatuste põhjal on soovitav väljendada veel suuremat armastust endale ja ümbritsevatele inimestele. Sellisel juhul saab Hing veel suurema kogemuse.

Hing saab kõige suurema kogemuse, kui läbib kõik kolm etappi. Leppimine kannatustega, põhjuste tunnistamine ja armastuse väljendamine toovad kaasa Rõõmu ja esmajärjekorras Hingerõõmu.

Üks teedest on näha kõiges ilu. Kõige rohkem võtab Ilu vastu just Hing. Isegi kui Mõistus ei võta Ilu vastu, tunneb Hing selle ära ja rõõmustab palju sügavamalt ning tugevamalt. Sellepärast õppige Maailma vastu võtma Hingega! Koos sisemise harmoonia arenemisega aitab Hing Mõistusel näha Ilu palju peenemaid aspekte. Ja Eros, mis on täidetud armastusega ja on Hingega kooskõlas, muutub Ilule palju vastuvõtlikumaks.

Elus kulub palju aega ja jõudu askeldustele. Askeldused ei tee Hingele rõõmu ja need panevad Hinge kannatama. Kuidas askeldused väljenduvad Teie elus? Kujutage ette, et te tõusete ja näete oma elu kõrgelt perspektiivilt. Millele Te tahate tõeliselt keskendada oma tähelepanu, aega ja energiat? Küsige seda endalt pidevalt: "Kas see, millega ma tegelen, on parim väljendus sellele, Kes Ma Tegelikult Olen?" Ja Teie Hing vastab Teile ja Maailm ütleb ette.

Ärge rabelege elus, ärge rutake. Jälgige, tunnetage kõiges ilmnevat Ilu! Las Hing rõõmustab siin ja praegu ning siis ta hoiab sõprust Kehaga kaua. Rõõmu võib Hingele anda kõigega, mida teete: hingake ja sööge rõõmuga, liikuge ja suhelge rõõmsalt, sooritage iga tegu rõõmsalt. Vaikimine ei ole ainult kuld - see on Hinge laul. Hingele on vaikus kõige magusam heli! Elu ongi sellisel moel tegelik ärkvelolek. Selliseid inimesi nimetatakse veel virgunuteks. Paljud elavad unes ja liiguvad elus ebateadlikult.

Kui Teie elus on mingeid negatiivseid sündmusi või kui sellised toimuvad tegelikkuses, siis ärge ehmuge, ärge sattuge paanikasse, säilitage rahu ja väljendage igal eluhetkel Armastust. Pidage meeles, et elu on näidend ja Teie olete selle lavastaja. Pöörduge oma Hinge poole, kuna tema jälgib elu ja teab nii minevikku kui tulevikku. Muutke olemasolevat, muutes ennast siin ja praegu. Rõõmustage Hinge ja mida keerulisemad on olukorrad, seda tähtsam on talle Rõõmu valmistada. Uues olukorras muutke suhtumist minevikku ja olevik muutub teiseks ning tulevik saab olema võimalikest parim.

Iga Hing on Olemise konkreetne aspekt, Ühtse Terviku osa, kes elab antud momendil läbi konkreetset stsenaariumi. Iga Hing omades vaba tahet, väljendab initsiatiivi ja valib oma realiseerimise tee. Ta võib valida vana ja kogenud või noore Hinge tee, saada nime "hea" või "halb", luua "headust" või "kurjust".

Minu Hing, nagu kõikide teiste hinged, eksisteeris alati ja eksisteerib edasi. Kõik hinged tekkisid üheaegselt ja rääkida sellest, et üks Hing on noorem või vanem teisest, ei ole päris õige. Vanem või noorem võib kuuluda selle Olemuse aspekti juurde. Seda mõõdetakse tunnetusega, mida tugevam on tunnetus, seda "vanem" on Hing. Tunnetus on teadvuse kogemus. Hing tuli Absoluudi Maailmast Suhtelisuse Maailma selleks, et end eksperimendi korras tunnetada ja proovile panna.

Hinge Kõrgeim Rõõm on eluekstaasi tundmine. Las Hing tunneb võimalikult tihemini ekstaasi ja avab selle uusi tippe! Meie oleme siin Maa peal selleks, et Hing tunneks Rõõmu suurimat ekstaasi ja mitte väiksemat kui SEAL! See on huvitav ja täiesti teostatav ülesanne. Maa peal on olemas kõik vajalik selleks, et tunda ülimat Rõõmu.

Hing räägib inimesega läbi tunnete, mis on tema keeleks. Sellepärast peab arendama austust oma tunnete vastu. Eksisteerib väljend: "Tulla mõistusele." See tähendab oma olemuse oma Hinge poole pöördumist ja arusaamist sellest, mida ta räägib.




Üks teedest on näha kõiges ilu.
Kõige rohkem võtab Ilu vastu just Hing.
Isegi kui Mõistus ei võta Ilu vastu, tunneb Hing selle ära
ja rõõmustab palju sügavamalt ning tugevamalt. 

Tartus, 23. juunil 2011


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.