teisipäev, 19. juuli 2011

õnnest

        Inimesed ei loe alati õnne omaduseks, vaid võtavad seda kui mingit elu juhuslikkust, kui õnnestumist. Selles peitub väga suur eksimus. Õnnetunne ei sõltu mingite hüvede saavutamisest, vaid inimese sisemisest võimest õnnelik olla. See võime on kõigil olemas. Õnn - see on iga inimese lahutamatu omadus.

Nagu kõik omadused, võib ka õnn areneda. Kõik on kuulnud sõnu: "Kui soovid olla õnnelik - siis ole seda!" Nende sõnade sõnade tegelik mõte peitub järgmises: ava endas see omadus! Ta on ju juba olemas! Teadvusta see ja vali õnn! Õnn on inimese teadvuses. Tuleb luua, leida see seisund ja olla selles, toimida nagu õnnelik inimene. Kogu aeg peab pidama meeles, et Te olete õnnelik inimene! Ja olla seejuures maksimaalselt siiras.

Selliste inimeste kohta öeldakse kadedustunde või ohkega: "Ta on õnneseen." Kuid too inimene lihtsalt valis õnnelik olemise! Kõik sõltub sinu sisemisest seisundist, mida valid: olla õnnelik või õnnetu; kuidas reageerid olukorrale: nagu õnnelik või nagu õnnetu inimene; millise maailmavaate valid: õnneliku või õnnetu. See on meie valik! 

Paljud omavad äraspidist ettekujutust õnnest, arvates, et nad peavad selleks esialgu midagi omama (raha, eluaset, aega, armastust), et see lubab neil õnnelik olla ja alles siis hakkavad nad elama ja tegutsema nagu õnnelikud inimesed. Inimesed püüavad kogu jõust luua oma õnnele vundamenti ja selleks läheb pikki aastaid ja ikkagi seda õnne, mida nad tahavad, ei ole ega ole. 

See on vastupidine sellele põhimõttele, mille järgi areneb Universum ja järelikult läheb selline Maailmavaade vastuollu Universumi Kujundiga. Siit ka suured pingutused õnne saavutamise teel ja nende sammude väike efektiivsus.

Universumi Kujund on ehitatud teisel põhimõttel: enne peab inimene olema õnnelik, siis tegutsema õnneliku inimesena ja siis hakkab õnn kasvama lõpmatult. Elades selle põhimõtte järgi, ei ole inimesel vaja "künda" selleks, et olla õnnelik.

Siin on vaja tunnetuse siirust ja teadmist, et olete õnnelik inimene. Mida suurem on siirus, seda reaalsem on tagajärg. Siiruse arendamist võib aidata põhimõte: "Mida Te ka ei sooviks endale, seda andke teisele:" Paljudel on seda raske teostada, aga püüdke ja siis asi edeneb. Soovige ja aidake teisel õnne luua. Selle põhjal võib tuletada teise vormeli: "Kui tahad olla ise õnnelik - tee teine õnnelikuks:"

Aidates teisel õnnelikuks saada, kinnitate, et olete õnnelik inimene ja suurendate enda õnne.

Inimesed saavad õnnest erinevalt aru. Mõne jaoks on õnn täielik ja kõrgem rahuldustunne, soovide täielik puudumine. Marx kuulutas omal ajal, et õnn peitub võitluses ja paljud läksid "raske" õnne saavutamise teed. Siiani arvatakse, et õnne peab saavutama, et õnn on tasu töö eest. Igaühel on õigus isiklikule ettekujutusele õnnest.

Õnn on inimese kaasasündinud omadus. Õnne jaoks on vaja kergust, edasipüüdlikust, parimate omaduste positiivset dünaamikat ja nende harmoonia kasvu ning muidugi - Rõõmu. Ega asjata öelda, et Rõõm on õnne vereringe.

Õnnel on efektiivne püünis - rahulolu. Saavutanud teatud õnne ja Rõõmu taseme, rahuldub inimene saavutatuga ja peatub selle omaduse arengus. Teha samm olemasolevast õnnest edasi veel sügavama ja täiuslikuma õnne poole - on nähtavasti kõige raskem ülesanne. Raskus seisneb uues sammus enda poole, oma potentsiaali uue taseme poole.    
              
Õnn on inimese teadvuses.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.