neljapäev, 7. juuli 2011

paarist

        Me tulime nähtavasse maailma selleks, et õppida ennast tundma. Seda võib teha vaid kellegi või millegagi seoses. Ainult läbi suhete ja sündmuste avaldab inimene ennast, ainult läbi suhete võib ta eksisteerida ja tunda ennast. Just suhted kontrollivad pidevalt inimese võimeid ja seda, kes ta on siin ja praegu. Kui inimene saab aru suhete tegelikust rollist kui elu alusest, adub sihte ja ülesandeid nende suhtes, siis võib ta luua oma õnne sellel Maal.

Niipea kui Te tunnete seda küllalt sügavalt, võtate Te vastu ja õnnistate igat kohtumist, igat suhet, igat kogemust ja hakkate nendesse suhtuma suure lugupidamise ja armastusega. Tõesti, kõige tähtsam elu moment on siin ja praegu, kõige kallim inimene on see, kes asub kõrval siin ja praegu ja kõige kallim kingitus, mille võite teha elu kõige tähtsamal momendil, on armastus ja austus.

Kõige lähedasemad ja sügavamad suhted inimeste vahel tekivad Paaris ja Perekonnas. Just siin peitub õnne juur. Just siin avab inimene ennast täielikult, võtab maha kõik maskid ja näitab, kes ta tegelikult on.

Ainult Paar loob uusi maailmu. Just mehe ja naise suhtes sünnivad kõige paremad ja sügavamad omadused, nagu armastus ja vabadus, rõõm ja õnn, hellus ja sõprus. Suhted Paaris - see on inimestevaheliste suhete loomise etalon, armastuse väljendus igaühe vastu. Maailma jaoks on Paari olemasolu tähtis, sest tema ees seisavad uued ülesanded ja sellepärast ei ole Paari lihtne luua ja kogu eluks säilitada. Palju kergem on saada vaimseid teadmisi ja taotleda pühendumist, kui luua kahe teineteist armastava inimese Paari, kes kõnnivad kõrvuti ja vaatavad ühte suunda.

Just Paaris toimub suurim eneseavamine. Kõige sügavamad ja mitmekülgsemad suhted teisest soost inimesega lubavad ennast tundma õppida sügavamalt kui ükskõik milline vaimne praktika üksinduses. Sellisel moel toimub Paaris palju põhjalikum inimeste selliste põhiomaduste avamine, nagu Armastus, Vabadus ja Looming.

Mehe ja naise energiate kokkusulamine on inimesele veel tundmatu suur sündmus Universumis. Mehe ja naise ühtsuses on midagi sügavat ja metafüüsilist, et soo saladus on looduse suur saladus. Inimene ei ole ei hing ega keha, vaid unikaalne vaimne-kehaline olevus, sellepärast omab mehe ja naise ühinemisel suurt tähtsust nii üks kui teine. Neid ei tohi eraldada. Just mehe ja naise koostöös avanevad hämmastavad perspektiivid. Kui ühinevad Paari kõik energiad: füüsilised, psüühilised, astraalsed, mentaalsed ja kõik teised, moodustub üks keha, mis on võimeline looma uut Maailma.

See on põhjus, miks sellest räägitakse nii palju erinevates allikates, näiteks Piiblis öeldakse: "Jeesus ütles neile: "Kui Te teete kaks üheks ja kui Te teete sisemise välimiseks ja välimise sisemiseks ja ülemine osa, nagu alumine on ja kui Te teete mehe ja naise üheks, et mees ei ole mees ja naine ei ole naine, siis Te sisenete taevariiki.""

Inimesed võivad rääkida oma elu erinevatest ülesannetest ja asetada esimesele kohale mida tahes: töö, loomingu, perekonna, enesetäiustamise, vaimsed saavutused jms. Kuid mida nad ka ei räägiks, on iga inimese peamine ülesanne - enese avamine täies mahus ja see toimub kõige paremini läbi mehe ja naise harmoonilise suhte.

See, mis on all, on sarnane sellele, mis on üleval. Olemise kõikidel tasanditel eksisteerib meheliku ja naiseliku alge koostöö põhimõte. Just see koostöö loob uusi maailmu. Mehe energia spetsiifika on edasipüüdmine, liikumine  väljapoole - see on impulss. Naise energia spetsiifika on ruum, selle täitmine. See loobki nende koostöö vajaduse ja nende suhtlemise spetsiifika.

Liikumine ja ruum. Nad eksisteerivad vaid üksteisega koostöös - liikumine on võimalik vaid ruumis ja ruum saab eksisteerida ainult seal, kus toimub liikumine. Siin on veel üks oluline faktor - Inimene on see, kes väljendab ja loob armastust. Sellepärast on see ruum, mida loob naine koos mehega, armastuse ruum!

Naine tunnetab ja mõistab ruumi rütmi paremini kui mees. Omades suuremat loomulikku tundlikkust, on naine palju intuitiivsem ja suudab ujuda eluvoolus harmoonilisemalt, seda peenelt tunnetades. Naise võime "ujuda vooluga kaasa" on suurem kui mehel. Mehed tahavad lükata, tõmmata, vastu olla, juhtida voolu. Naised tunnetavad seda, siis kohandavad ennast sellega, et luua harmooniat.

Naine kuuleb tuule mühinas lillede meloodiat. Ta näeb nähtamatut ilu. Tunnetab elu hoogu ja pürgimisi. Ta teab, millal on aeg rutata ja millal puhata; millal on aeg naerda ja millal nutta; millal on aeg kinni hoida ja millal lahti lasta. Läbi aegade on tähtsaimateks naiselikeks omadusteks olnud  Ilu, Veetlus, Kaastunne, Hellus, Kogukolde Hoidmine. Tihti matkib tänapäeva naine mehe omadusi ja kaotab sellega talle omased loomulikud võimed. Selline disharmoonia naise hinges loob maailmas palju ebakõla.

Mees on aktiivsem pool. Tema loomuses on tegutsemispüüe, tahe eksperimenteerida, ta püüab ujuda elujõel teisiti, otsida uusi teid. Ka see on vajalik, kuna Jumal on alati uus! Mehel võib esile tuua järgmisi omadusi: Tahtejõud, Arukus, Väljakutse tundmatule. Kui mees tegutseb ilma naise energiata, siis tema tegevus kannab purustavat, mitte loovat iseloomu. Aga ka naine ei saa tuua midagi uut ellu ilma aktiivse meheliku energiata.
Igas inimeses on olemas nii mehelikud kui naiselikud energiad. Kui nad on harmoonilised, siis on ka inimene harmooniline ja suhtleb teise sugupoolega harmooniliselt. Viimastel sajanditel võtab mõistus üha rohkem inimese üle võimust ja see viib sisemise harmoonia hävitamiseni. Nii tekivad "mehelikud naised" ja "naiselikud mehed".

Inimese mehelikkuse ja naiselikkuse hüpotaaside harmooniline ühendamine lubab igas situatsioonis väljendada just neid omadusi, mis on antud juhul vajalikud. Sellisel juhul on inimene adekvaatne kõikide tema ümber toimuvate sündmuste suhtes.

Tihti matkib tänapäeva naine mehe omadusi ja kaotab sellega talle omased loomulikud võimed.



See, mis on all, on sarnane sellele, mis on üleval.

Maastrichtis (Hollandis), 14. juuni 2011


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.