kolmapäev, 20. juuli 2011

moonutustest

        Reeglina on inimeses alati mingeid omadusi ülemäära ja nad on tema sisemises maailmas esikohal ja domineerivad teiste omaduste ees. Nad määravad elu suuna, formeerivad Maailmavaate kontseptsiooni ja avaldavad saatusele olulist mõju. Nii sünnib teatud maailmavaade: tahteline, ratsionaalne, emotsionaalne ja "füüsiline" ning vastavalt sellele realiseerub ka elu ise. Üksikute omaduste, isegi kõige paremate ülekaal, samas tasakaalu puudumine teistega loob palju raskusi nii inimesele endale kui ka teda ümbritsevatele inimestele. Isegi mesi suures koguses võib muutuda vastikuks.

Kõige tugevamini avaldub mingi omaduse ülemäärasus vanemas eas. Inimene muutub türanniseerivamaks, ahnemaks, dogmaatilisemaks, emotsionaalsemaks - sõltuvalt sellest, millised omadused olid elu vältel domineerivad. Sellepärast on soovitav varem luua omaduste tasakaal, kuna iga aastaga on seda raskem teha, sest domineerivad omadused tõrjuvad üha rohkem teisi kõrvale. Sellel on palju põhjusi, olulisim neist on huvide sfääri ahenemine.

Inimese iseloomus võib peale domineerivate omaduste esile tuua niinimetatud baasomadused, mis mängivad inimese elus põhilist osa. Nad ei ole ehk nii märgatavad kui domineerivad omadused, kuid just nemad on elu vundamendiks. Just nemad võivadki olla omaduste tasakaalustajad.

Inimeses võib olla veel kolmas omaduste grupp, mis on nõrgalt arenenud ega ole elus tunnetatavad, kuid sellegi poolest on neil teatud mõju. Selle grupi omadused väljenduvad siis, kui ülemäärased omadused lakkavad olemast ja saabub tasakaal baasomadustega ning kõik omadused avalduvad ühesuguselt. Siis avaldub varjatud omaduste ilu ja väärtus. Nende arendamisel saabub veel suurem harmoonia ja tasakaal, avaneb inimese hämmastav sügavus ja kõik see realiseerub õnneliku elu täiuses.

Inimese kõigi omaduste alus, nagu inimese enda ja kogu Maailma alus on Armastus. Samas on väga palju tehtud inimese enda pooltki selleks, et moonutada Armastust. Moonutamisel tulevad esile teised omadused, mis sisaldavad armastust üha vähem. Armastuse vastaspoolus on hirm, kuid tema kannab endas Armastust, muidu ei saaks hirm eksisteerida. 

Inimene on lihtsalt rohkem eemaldunud Armastusest. Ilma Armastuseta, olgu seda kas või väga vähe, ei eksisteeri selles Maailmas midagi. Armastuse ja hirmu vahel asub kõik nendest tuletatu - ülejäänud omadused.

Kõik selles Maailmas, ka omadused on energiad, millel on erinevad vibratsioonid. Seal, kus on rohkem Armastust, on omaduste vibratsioonid kõrgemad ja seal, kus on rohkem hirmu, on vibratsioonid madalamad. Omaduste energiad võivad resoneerida, ühineda ja moodustada omaduste egregore - vastavaid energiaruume.

Inimene, kellel on eriti väljendunud üks omadus, võib minna vastava omaduse egergoriga resonantsi ja anda talle ära oma energiaid. Selles energiaruumis muutub inimene koostöös Maailmaga üha sõltuvamaks ja tal on üha keerulisem luua tasakaalu.

Inimesed täidavad ruumi oma omaduste energiatega ja samas mõjutavad sellega kõiki. Seega ei ole inimese omadused tema isiklik asi!

Meie sisemine maailm on üks pisike Mikromaailm, elav ja arukas ja meie omadused elavad, kasvavad ja arenevad selles. Omaduste energiaid, mis on tekitatud inimeses või temast väljaspool, võivad minna resonantsi inimese kõikide rakkude ja aatomite vastavate egergoridega ja siis "jookseb mööda keha hirmuvärin", või "inimene kiirgab Rõõmu", "mõistust tabab valgustatus" või "iga rakk vastab Armastuse sõnadele" jne.

Me oleme palju kordi kuulnud ja rääkinud selliseid sõnu, mõtlemata, mis nende taga peitub. Oleme üks ja kui kusagil tekib hirm, Rõõm, viha, Armastus või mingeid teisi tundeid, siis kutsuvad nad meis esile vastukajasid. Ja ilma nähtavate põhjusteta ei suuda inimene jagu saada oma seisundist - teda mõjutatakse väljastpoolt. Sellepärast on tähtis aru saada oma vastutusest selle ees, milliseid omadusi me sunnime resoneerima Maailmas.

Igal inimesel, kes tuleb Maa peale, on teatud omadused. See omaduste kogum on ühest küljest originaalne, individuaalne, kuid teisest küljest küllalt tüüpiline. Inimese tüüpilisus sõltub nendest algelementide tüüpidest, millest ta koosneb.

Paljud arvavad, et inimeses algusest peale olemas olev omaduste kogum on muutumatu ja tekkinud struktuuri võib vaid konstateerida ja kuidagi temaga kohaneda. Nagu räägib astroloogia: "Tähed ja planeedid panid inimese sisse, mil ta sündis, teatud omaduste kogumi." Tõesti, näeme palju juhuseid, kus omadused ei muutu kogu elu jooksul. Aga on näiteid, kus inimene muudab oma omadusi täielikult, loob nende tasakaalu ja muutub teiseks. Jälle sõltub kõik inimesest!

Inimene võib aktiivselt ja teadlikult suhelda oma omadustega: arendada, muuta, eemaldada neist vastuolud, avada "uusi" ja luua nendevahelist harmooniat. Peamine on aga see, et kõiki omadusi on võimalik täita üha suurema Armastusega ja suunata neid headuse loomisele enda ja Maailma jaoks! See ongi vaimne tee.

Ilma Armastuseta, olgu seda kas või väga vähe, ei eksisteeri selles Maailmas midagi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.