laupäev, 6. aprill 2013

Kaasaminek seksuaalenergiaga

SEKS LÄBI MÕISTUSE ON SEKSUAALSUS
 
Mida sa ka ei teeks, tee seda meditatiivselt ja kogu hingest! Nii ka kõiki oma seksuaalseid toiminguid. Lihtne on ette kujutada inimest, kes on üks olles vihane. Aga sa võid üksi, meditatiivselt, läbi teha ka seksuaalorgia ja olla selle lõpul milleski muutunud, teistsugune kui enne.

Kui ole üksi, lukusta oma toa uks ja anna vaba voli seksuaalfantaasiatele! Imiteeri suguühteliigutusi, hüüa ja õhka nii palju, kui süda lustib! Tee seda kogu hingest ja kõikeunustavalt. Ela läbi seksuaalakti - üksi, meditatiivselt, kuid pannes mängu kogu oma seksuaalenergia. Nüüd võid sa proovida selle energia erinevaid avaldumiskujusid, tunda saada, uurida. Kui püüad seda teha koos partneriga, on see märksa raskem, vähemalt esialgu, sest partneri isikus on kohal ka ühiskond, ja sa ei tunne end vabalt. Muidugi on võimalik end ka siis vabalt tunda, see eeldab aga tõesti sügavat armastust.

Tõelist intiimsust kahe inimese vahel võikski määratleda nii: see on tunne, et oled üksi, kuid ometi olete kahekesi. Vaid sellisel juhul on võimalik vaba, spontaanne seksuaalkäitumine. Ei ole häirivaid mõtteid: "Mis ta minust arvab, kui nii teen."

Kui teid seob tõeline armastus, pole seda häirivat teisetunnet. Ja kui kaks keha liituvad, liiguvad nad ühtses rütmis. Sellisel juhul vabaneb seksuaalenergia täielikult.

Kuigi viha spontaansus sünnib kergemini kui armastuse spontaansus, on asja olemuseski üks oluline vahe.

Viha on alati inetu; seks pole seda sugugi mitte alati. Mõnikord on see kõige kaunim, mis üldse võib olla: kui tekib ühine rütm, ühtlustub hingamine, armastajate praana voolab ringis, mehest ja naisest on saanud armastus.

Kuid alati pole see nii. Kui sul pole parajasti võimalik osaleda sellises müsteeriumis, võid sa ometi jõuda täisväärsesse orgasmi ka üksi, mediteerides. Lukusta uks ja vaibu oma toas seksuaalmeditatsiooni, lase oma kehal liikuda nii, nagu ei kontrolliks sa teda üldse! Loobu igasugusest kontrollist.

Abikaasadel võib olla teineteisest väga palju abi ja eriti veel tantras: sinu abikaasa või su sõber võib sind paljus edasi aidata, kui teid mõlemaid kütkestab sügavalt seksi võimaluste tundmaõppimine. Lubage endile täielikku kontrollimatust. Unustage tsivilisatsioon, nagu pole seda kunagi olnudki. Astuge tagasi Eedeni aeda! Olge kui süütud loomad ja väljendage oma seksuaalsust selle täies terviklikkuses!

Juhtub kaks asja. Seksuaalsus kaob; seks võib jääda, kuid seksuaalsus kaob täielikult. Kui ei ole enam seksuaalsust, on seks jumalik. Kui sa ei mõtle enam sellele, kui on vaid sinu kui hingelise, vaimse ja kehalise tervikolendi liikumine, on see jumalik.

Seksuaalsus kaob ja kaduda võib ka seks, sest kui sulle on ilmutunud selle sügavam tuum, jõuad sa selle juurde ka ilma seksita.

Kuid sa ei ole tunnetanud veel seda sügavamat tuuma. Kuidas võiksid siis selleni jõuda? Esimest korda avaneb see su pilgule läbi täisväärse seksi. Kui oled selle kogemuse omandanud, võid edaspidi käia kogu tee ka mingil muul viisil, näiteks lille või tähistaevast vaadates.

Kui tead juba kord teed, siis tead ka, et see on su enda sees. Partner üksnes aitas sul seda leida ja sina aitasid selles teda. Teine ärgitas sind leidma midagi, mis oli alati sinus endas olemas olnud, ilma, et oleksid seda teadnud.

Kõik see peab paika ka Õpetaja ja õpilase suhetes. Õpetaja võib vaid osutada millelegi, mis sinus peidus. Ta ei anna sulle midagi. Ta ei saa anda, sest pole midagi anda. Kõik, mida võib anda, on väärtusetu, sest see võib olla üksnes mingi asi.

Väärtuslik on see, mida ei saa anda, kuid mida võib teises esile kutsuda. Õpetaja esitab sulle väljakutse, juhib su sinnamaani, kus sa märkad midagi, mis on olnud sinus kogu aeg, kuid sa pole olnud sellest teadlik. Kui sa nüüd oled selle avastanud, pole Õpetaja järele enam vajadust.

Seks võib samuti kaduda, kuid esimesena kaob seksuaalsus. Seejärel saab seksist puhas ja süütu tegu, kuni kaob ka seks. Siis on vaid brahmacharya. See ei ole vastuasetumine seksile, see on lihtsalt seksi puudumine. Seda vahet tasub meeles pidada, see on väga oluline.

Vanad religioonid mõistavad ühtviisi hukka nii viha kui ka seksi, just nagu kuuluksid need mingisse täiesti ühte kategooriasse. Ometigi pole see nii. Viha on destruktiivne, seks aga loov energia.

Kõik vanad religioonid mõistavad viha ja seksi hukka ühteviisi, just nagu oleksid need - ja peale nende veel ka armukadedus ning ahnus ja ihad - väga sarnased. Kaugel sellest! Armukadedus on alati destruktiivne, mitte kunagi pole ta loov, kunagi ei anna ta midagi väärtuslikku. Ka viha on alati destruktiivne. Seda ei saa aga kuidagi väita seksi kohta!

Seks on loovuse läte. Jumalik alge on kasutanud seda oma loomistöös. Seksuaalsus on mõnest küljest tõesti võrreldav armukadeduse, viha ja ahnusega - nood on destruktiivsed. Seks küll ei ole, kuid vaevalt me üldse teame, mis on puhas seks. Me tunneme vaid seksuaalsust.

On küllalt tõenäoline, et inimene, kes aina lehitseb seksiajakirju ja käib vaatamas filme, mis kujutavad orgiaid, ei otsigi seksi, vaid seksuaalsust - niisiis mitte tegelikku tegu, vaid kujuteldavat elamust. Mul on mõned tuttavad, kes ei suudagi oma naisega ühte heita enne, kui nad on läbi lehitsenud mõned eriti räpased ajakirjad. Nad vaatavad neid pilte ja tunnevad siis, et on erutatud. Reaalselt olemasolev abikaasa ei tähenda neile palju midagi, ei eruta, ei paku pinget. Fotol nähtav alasti naine on palju erutavam. See ei ole erutus, mis haaraks neid tervikuna, see erutus on üksnes mõistuses, üksnes peas.

Seksuaalsuse all ma peangi silmas pelka seksi peegeldust mõistuses. Seksi tõeliselt läbi elada - see on hoopis midagi muud, ja kui sa seda suudad, siis võid liikuda teisele poole seksi. Ükskõik mida sa totaalselt ka läbi ei elaks - see viib sind teisele poole läbielatut. Seepärast - ära karda tegelikke elamusi, luba neid endale!

Kui sa arvad, et sinu elamused võiksid kuidagi kahjustada teisi, süvene neisse üksi, kaasamata teisi - ka nii on võimalik! Kui sulle aga tundub, et teisega koos on loovam, leia endale partner, saage paariks, tantristlikuks paariks - ja anduge seksile! Kui sulle aga ikkagi peaks tunduma, et teise juuresolek viib sind kimbatusse ja piirab sinu seksuaalset eneseavaldust, siis praktiseeri üksinda!
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.