neljapäev, 9. mai 2013

Sri Sri Ravi Shankar ja sihtasutus Art of Living

        Sri Sri Ravi Shankar http://en.wikipedia.org/wiki/Ravi_Shankar_%28spiritual_leader%29 on suurt austust ja tunnustust pälvinud vaimne juht ja humanist, kes asutas 1981. aastal sihtasutuse Art of Living http://en.wikipedia.org/wiki/Art_of_Living_foundation . See on mittetulunduslik hariduslik humanitaarorganisatsioon, mis tegeleb stressi vähendamisega ühiskonnas ja erinevate sotsiaalprojektidega. Art of Living tegutseb praegu 151 riigis.
 
Organisatsiooni programmid põhinevad Sri Sri rahufilosoofial: “Seni kuni me ei saavuta stressivaba meelt ja vägivallavaba ühiskonda, ei saavuta me ülemaailmset rahu.” Stressist vabanemiseks ja sisemise rahu saavutamiseks pakub sihtasutus Art of Living programme, mis hõlmavad hingamistehnikaid, mediteerimist ja joogat. Need programmid on aidanud miljonitel inimestel üle maailma saada üle stressist, depressioonist ja vägivaldsusest. Organisatsioon on levitanud rahu erinevates kogukondades mitmesuguste humanitaarprojektide kaudu, mis hõlmavad konfliktide lahendamist, katastroofiabi, maapiirkondade kestlikku arengut, naiste õigusi, vangide rehabilitatsiooni, kättesaadavat haridust ja keskkonna kestlikkust.
 
Sihtasutusel Art of Living on mitu tütarorganisatsiooni, mis on samuti pühendunud stressivaba ja vägivallatu maailma loomisele. Teiste seas Rahvusvaheline Inimväärtuste Assotsiatsioon (IAHV) http://en.wikipedia.org/wiki/International_Association_for_Human_Values , Ved Vignan Maha Vidya Peeth (VVMVP) http://www.vvmvp.org/ , Sri Sri RaviShankar Vidya Mandir (SSRVM) http://ssrvm.org/ ja Vyakti Vikas Kendra India (VVKI) http://www.vvki.in/ loovad ja viivad ellu Art of Livingu humanitaarprojekte üle maailma.
 
_____________________________
 
SRI SRI RAVI SHANKAR "ELUTÕED"
 
Kui te jagate oma õnnetust, siis vähemaks seda ei jää. Aga kui ei õnnestu jagada rõõmu, see kahaneb. Jagage oma probleeme ainult Jumalikuga, mitte kellegi teisega, vastasel juhul probleemid ainult suurenevad. Oma rõõmu jagage kõigiga.
 
Kui unustad igavikulisuse - on see õnnetus. Kui unustad igapäevasuse - see on ekstaas.
 
Pidage meeles, et möödunud sündmused ei eksisteeri olevikus. Võtke minevikku sellisena nagu see on. Olge kiretud ja asuge oma keskmes.
 
Elu - see on võitlus. Arstid võitlevad haigustega, juristid ebaõiglusega, õpetajad teadmatusega. Depressioon saabub võitluse soovi kadumisel. Otsus võidelda võib teid vabastada depressioonist.
 
Ärge muretsege oma vigade pärast. Võtke nendest õppetund. Teid hinnatakse mitte teie vigade järgi, vaid teie heategude järgi. Vead kuuluvad maisele. Heategijad kuuluvad Jumalikule.
 
Soov parandada viga kutsub esile tunde “tegijast” ja see on alus vea jaoks. See, kes proovib vigu parandada, teeb veel rohkem vigasid. Kes aga teadvustab vead, vabaneb nendest.
 
Hoidke seda juhtivat mõtet: “Ma olen vaim, mitte ainult keha.” Jätke meelde: “Olen vaim, mitte ainult keha,” ja kõik kurbused kaovad nagu kaste, kui päike välja tuleb.
 
Sõltuvused kutsuvad esile palavikulise hingamise. Palavikuline hingamine häirib meelerahu. Meelerahuta inimene on rusutud, ta muutub kannatuste ohvriks. Ärge oodake täieliku purunemise seisundit, võtke kätte ja vabastage oma hingamine palavikulisusest alistumise ja sadhanaga (sanskriti 'saavutamine') - vaimsete praktikatega.
 
Kui te soovite tõde, siis ülejäänud soovid kaovad. Te tahate kogu aeg midagi, mida ei ole, kuid tõde on alati. Tõe soov kõrvaldab igasugused muud soovid, ta ise lahustub ja järele jääb õndsus.
 
Teil on vaja juurutada endasse harjumus olla õnnelikud ja rahunenud. Te ilmselt olete näinud väikesi lapsi, kes naeravad ja on õnnelikud vaatamata sellele, et nad kukkusid ja said haiget.
 
Teie teod on ainult teie keha projektsioon. Tegude muutmine ei muuda teid. Teil on vaja muuta organismi, organismi loomust.
 
Kui te kiidate, siis mis teiega toimub? Tundub, et miski teie sees laieneb. Kas te olete seda märganud? Kiitus laiendab teadvust, süüdistus surub teadvuse kokku.
 
Just nimelt soovid ja mitte miski muu teevad teid nõrkadeks. Teie soovid teevad teid kerjusteks. Tulge tagasi oma seisundi juurde, oma kohale. Te olete energia.
 
Kui teadmine jääb ja seda kasutatakse tulusalt, katkeb teie korduvate sündimiste ahel. Te ei tule uuesti ja uuesti tagasi, sündides palju kordi. Teie sündimine toimus tingituna mingitest soovidest, pimedusest, vihkamisest, tülidest ja probleemidest.
 
Ainuke võimalus võita sõltuvus, on vaadata laialt maailmale: “Need on minu lapsed ja naabrite lapsed on ka minu ning sellisel moel kuuluvad kõik lapsed mulle.”
 
Kui tehakse mitte suur tahtepingutus, tuleb igavus ja pettumus. Kui mitte teha suuri pingutusi, saabub alati puudusetunne millestki. Et ületada seda tunnet, on vaja välja panna 100%. Siis saavutab meel rahu.
 
Kui kõik laabub, võtame me vastutuse ja ütleme: “Mina tegin selle!” Kui ei, siis me süüdistame teisi ja ütleme: “Selle tegi see inimene.”
 
Teil oleks parem tähelepanu suunata oma kõrgemale Minale. Te oletegi nauding, mille järele te kõikjal kihutate. Te oletegi energia. Teie kese - see on energia.
 
Jooga - see on kinnituda kindlalt sellesse momenti. See moment ei tähenda mööda lendavat hetke. See moment hõlmab sügavust, temas on minevik ja tulevik.
 
Me mängime elus erinevaid rolle. Ükskõik millist rolli te oma elus mängite, pühendage ennast sellele täielikult.
 
Ärge vintsutage ennast mõtlemisega: “Oi, ma ei ela teadmisega vastavuses.” Kui seda vahel juhtub, siis pole viga, kõik on korras. Minge edasi. Elu jätkub.
 
Teie meel on täielikult lõhutud teiste mittetäiuslikkuse aruteludes. Jätke teiste ebatäiuslikkus neile enestele. Las nad ise saavad sellega hakkama. Teie saage hakkama oma ebatäiuslikkusega - sellest piisab.
 
Elamise kunst, suremise kunst - need on 1 mündi 2 külge. Teil on vaja surra kõikide möödunud asjade jaoks, mis on juba toimunud. Kui teil on vaja elada olevikus, siis te peate ära viskama kogu oma mineviku.
 
Armastus koos elutarkusega on õndsus. Armastus ilma teadmisteta on valu.
 
Rõõm on armastus selle suhtes, mis on. Kurbus aga armastus selle suhtes, mida ei ole.
 
Kui elu tundub väga keeruline, pöörduge lihtsuse poole, lihtsus toob rahu. Kui olete rahulik, pöörake ennast keerulise suunas, see teeb teid oskuslikumaks.
 
Järgmine kord, kui keegi on teiega jäme, siis vastuseks lihtsalt naeratage. Kui suudate transformeerida jämeduse, ei suuda teid mitte miski enam raputada.
 
Kui te võtate endale vastutuse ja kohtate takistusi, siis pidage meeles: on vaja alistuda.
 
Maailm tundub mittetäiuslikuna väljapoolt, kuid sisemuses on kõik täiuslik. Täiuslikkus peidab ennast, ebatäiuslikkus paneb end näitamiseks välja.
 
Kui me kogeme rõõmu, siis me ei otsi täiuslikkust. Kui te püüdlete täiuslikkuse poole, ei saa te olla rõõmu allikas.
 
Kui te suudate hoida võitu oma meele üle, siis te suudate hoida võitu terve maailma üle. Aga selleks on vajalik meditatsioon. Inimelu eesmärk seisneb selles, et teada saada, kes te tegelikult olete. See on vaimsus.
 
Võtke minevikku kui õppetundi ja vaadake, mida saate teha tulevikus. Just sellepärast tasuks võtta minevikku kui saatust, aga tulevikku kui vaba tahet. See on arukas.
 
Teadke, et mitte ühtegi viga ei saa parandada vihas. Ainult teadvustamise seisundis on võimalik midagi parandada.
 
Käige teadmiste järgi ja lõbus olemine on teiega, kuid kui jahite lõbu, siis järgnevad teile ainult kannatused.
 
Täitunud või mitte täitunud soov, toob pettumuse. Niisugune on soovide loomus. Armastust ei ole võimalik saada seda soovides, sest ta on soovide lõppemine.
 
Mitte tegutsemine ei oma tähtsust, vaid teie Olemise seisund, teie sügav sisemine püüdlus, tänu millele tegutsete.
 
Ükskõik missuguse sammu jaoks on vaja, et eelmine oleks lahustunud. Üks staadium lahustub, et vabastada ruum teise jaoks ja alati toimub evolutsioon. Sellepärast tagasiteed ei ole, tagasikäiku ei ole - see on evolutsioon. Areng võib peatuda lühikeseks ajaks, kuid siis jätkub.
 
Niipea, kui armastaja südames tekib soov, täitub see peagi. Loodus püüdleb nende soovide täitmist, kes armastavad kogu eksistentsi.
 
Sa võid kaevata erinevates kohtades, kuid igaüks ütleb sulle, et kaeva sügavalt. Ükskõik, kus sa ka ei kaevaks, kaeva sügavalt, pole mõtet kaevata pool meetrit kümnes kohas. Usu, mine sügavusse ja ei ole kahtlust, sa saavutad.
 
Rahutus on armastuse vaenlane. Te ei saa samaaegselt armastada ja olla rahutu.
 
Üksainus mõte meeles võib kitsendada teie teadvuse, tema terviklikkuse. Kui võimas on teie meel? Kui mitmekesine on teie elu? Elus on nii palju kõike. Üks väike, mitte oluline mõte, tühine asi, võib varjutada, teha süngeks kogu teie teadvuse.
 
Kui süda räägib ja süda kuulab, toimib harmoonia. Kui pea räägib ja pea kuulab, toimib vaidlus.
 
Väljakutsed ja kriisid äratavad meis talendid, nad panevad meid teadvustama neid andeid, mida valdame, et neid ületada.
 
Kui teil on ettekujutus, kes te olete, siis olete te kinni jäänud ja peatunud oma arengus. Te ei peaks teadma, kes te olete. Te muutute iga minut ja te peate jätma võimaluse muutumiseks avatuks.
 
Teil pole midagi kaotada. Kõik, mis te kaotada võite - on pinge, ärevus, tühisus, hirm ja rahutus. Just nimelt hirm ja rahutus, pinge ning ärevus väikeses mõistuses ei lase tal olla vaba, ei lase tal elada oma lõputus potentsiaalis, ei võimalda saada tugevamaks sellel planeedil.
 
Mõistke draamat kõiges, mis toimub maailmas. Kui keegi on teie peale vihane, ärge jääge sellesse kinni, lihtsalt vaadake seda. Öelge: “Hästi.” Võtke see vastu.
 
Laske kõigel minna nii nagu läheb. Kes muretseb? Õige või vale, mitte mingit kohtumõistmist.
 
Te pesete aknaid, puhastate oma laudu ja riideid, aga te unustate pesta oma meelt.
 
Te lükkate midagi tagasi, kuid kui te lükkate tagasi ilma vihata, siis ei ole see sõltuvus; kui te teete seda vihas, siis see on sõltuvus. Te saate midagi ja saades: “O,o,o!” te kogete rõõmsat erutust, siis see on sõltuvus. Kõik, mis te saadate korda vihas või erutuses, kutsub esile muljed meeles ja see on sõltuvus.
 
Ärritumine on mõttetu, sest see on alati suunatud sellele, mis on juba möödunud.
 
Vaadake teiste vigu naeratuse ja kaastundega juhtunu suhtes. Siis te suudate säästa oma meelt.
 
Seal, kus on kohustus, ei ole armastust. Kohustus - see on raske kivi. Kuid kus on armastus, see kivi muutub lilleks. Tehakse samu toiminguid, kuid vastu võetakse neid mitte kui kohustusi, vaid nagu armastuse väljendusi.
 
Kui on raske saada lähedasemaks nendega, kes meeldivad, tekib armastus. Aga kui on raske köita nende tähelepanu, keda armastad, vallata neid, sünnib ustavus. Lihtsalt mõtisklege selle üle.
 
Looge aegajalt väike distants enda ja oma lähedaste vahele. Pühendage aega isikliku ruumi jaoks ja minge sügavale endasse, kaevuge sügavamale. Te olete ookean. Sügaval teie sees on nii palju rikkust, nii palju ilu.
 
Kas on võimalik tekitada endas armastuse tunnet? See ei ole võimalik; armastus lihtsalt sünnib, see ilmneb.
 
Mõistmise puudumine elus tekitab hirmu. Inimesed kardavad armastust, inimesed kardavad meditatsiooni, inimesed kardavad surma, inimesed kardavad iseennast. Harimatus, teadvustamise puudumine - see on hirmu põhjus. Ainult Kõrgema Mina sähvatus, kes te olete surmast väljapool, juurib hirmu välja täielikult.
 
On olemas depressiooni langemise tehnika - kas tahate teada? Lihtsalt istuge ja mõelge ainult endale: “Kuidas on minuga? Aga kuidas mina?” Ma olen kindel, et langete täielikku depressiooni.
 
Kriitika on sageli tõde, kuid kiitus ei pruugi tõde alati olla. Kiituse taga peitub palju põhjusi ja ikkagi kõik, mida me ootame ja tahame meid ümbritsevatelt, on see, et meid kiidetakse.
 
Ilu - on teie loomus. Ta ei teki kosmeetikast. Kui teie sees puhkeb õitsele süütus, siis ta väljendub teie näol ja te muutute ilusaks.
 
Mitte ükski torm ei saa kesta igavesti. See on võimatu. Tormid tulevad ja siis vaibuvad. Järgmine torm tuleb ja vaibub. Veel üks tuleb ja vaibub. Teie mõistus meenutab keerist. Kuid kui mõistuse keeris vaibub - see on teie tõeline loomus, see on Armastus.
 
Kui kaugel on paradiis? Lihtsalt tehke silmad lahti. Te olete juba paradiisis.
 
Mängus te võidate ja kaotate; on nii seda kui teist - need on mängu osad. Mida suurem on võimalus kaotada, seda rohkem mäng võlub. Mäng on rohkem hinnatud, kui ta nõuab püsivust ja sihikindlust. Selletõttu - need väikesed probleemid, mis mängus ette tulevad, on mängu osad.
 
Hinge ei rahulda ainult füüsilise keha lähedus. Ta soovib enamat. Ta soovib kokku sulada. Ta soovib lahustuda ja kaduda. Seda me nimetame “armastus”.
 
Teadmatus tähendab: omades mingit tundmust, kurbuse tunnet, siduda seda jälle uuesti sündmusega. See teeb teid veel rohkem õnnetuks ja selle ahela lõputuks.
 
Elutarkus tähendab: eraldada sündmused emotsioonidest, emotsioonid tunnetest.
 
Minnes täna magama, tunnetage kogu oma keha. Nii nagu te teda tunnetate, näete, et te ei ole keha. Te olete helendus - te olete teadvus. Te olete sädelev ja sätendav energia kogu kehas.
 
Kui teie mõistus püüdleb tulevikku, tegeleb kogu aeg tuleviku planeerimisega, siis selles ei ole rõõmu.
 
Vaatamata sellele, et valgustumine on maailmas üks, eksisteerib hulgaliselt selle nüansse.
 
Ärge ahnitsege! Kõik, mida te olete saanud, jätate te siia ja lähete ära. Te lähete ära tühjade kätega.
 
Soov midagi saada - see on see, mis tõmbab teid tagasi, hoiab kinni.
 
Tõeline vabadus - see on vabadus tulevikust ja ka minevikust.
 
Kui te olete häälestatud kellegi vastu, siis ei ole te vabad. Kui te peate kedagi süüdlaseks ja teie mõistus on nende vastu häälestatud, teadke, et olete nende külge kleepunud! Super-liimiga!
 
Igas vaidluses lihtsalt eemalduge oma argumentidest ja te näete, et suudate nad ümber lükata. See on see, millega tegelevad juristid ja kohtuorganid. Kas see pole nii?
 
Loogika ei asu kellegi poolel. See on nagu takso. Igaüks võib tellida igal ajal.
 
Tõde ei saa mõista tõestuste abil. Kõike, mida on võimalik tõestada, on ka võimalik ümber lükata. Tõde on väljaspool tõestusi ja ümberlükkamisi.
 
Distsipliini eesmärk ei ole vägivald enda kallal - see ei ole distsipliin. Distsipliini eesmärk on saada rõõmu. 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.