esmaspäev, 17. juuni 2013

Kroontšakra aktiveerimise õpetus

        Juba tuhandeid aastaid tagasi olid iidsetes salakoolides kasutusel kindlad meetodid õpilaste juhendamiseks ülemeeleliste võimete arendamise ja vaimse valgustatuse teele. Suure sfinksi http://www.nieznane.pl/_files/photo/161/2.jpg all asuvas kambris viidi läbi suurt sissepühitsemise riitust, mille käigus ülempreester tõi kuuldavale erilisi helisid psüühilise mina äratamiseks. Kõigepealt skandeeris ülempreester käbinäärme virgutamiseks ja kolmanda silma tšakra äratamiseks häälikuühendit THÕU.
 
Seejärel kasutas ta teist skandeerimisharjutust, mis virgutas sügaval pühitsetavate peades asuvat ajuripatsit. Ajuripats on ühenduses kroontšakraga (tuntud ka kui seitsmes tšakra) ning selle kõrgete võnkesagedustega. Kroontšakra asub pealael.
 
Enne teise skandeerimisharjutuse sooritamist on tähtis ajuripatsi ja kroontšakra kohta üht-teist teada.
 
Ajuripats asub inimese pea keskmes. Kui tõmmata ninajuurelt mõtteline sirgjoon ligikaudu kolme tolli võrra pea sisemusse, siis sellel joonel ajuripats paiknebki.
 
Ajuripats koosneb ees- ja tagasagarast. Mõlemal sagaral on erinevad, kuid üksteist täiendavad ülesanded. Eessagar vabastab kasvuhormooni ehk somatotropiini, millest oleneb luude, lihaste ja teiste organite areng. Tagasagar avaldab samuti otsest mõju mitmele teisele sisenõrenäärmele, näiteks kilpnäärmele, vabastades kilpnääret stimuleerivat hormooni ehk türeotropiini. Ajuripatsi tagasagar mõjutab ka lihaseid.
 
Nüüdisaegne meditsiin mõistab ainult füüsilisi aspekte, jättes tähelepanuta selle tähtsuse seoses vaimse valgustatuse ja ülemeeleliste võimetega. Läbi ajaloo on olnud inimesi, kes usuvad, et teadus ja vaimsus võivad üksteist täiendada ja koos toimida.
 
Teadus ja metafüüsika jõuavad üksteisele lähemale
ja hakkavad toimima käsikäes.
William James
(filosoof ja teadlane, 1842-1910)
 
Loodetavasti mõistab lähitulevikus rohkem inimesi füüsilise ja vaimse maailma vahelist suhet ning me suudame seeläbi muuta maailma vaimsemaks.
 
Ajuripats on tihedalt seotud kroontšakraga. Selle energiakeskuse sees ja kohal vibreerivad väga kõrged psüühilised ja vaimsed energiad. See on universaalse energia vorm, mida leidub kõikjal: õhus, vees, puudes, taimedes ja ka maas. Tavaliselt on see oma kõrge võnkesageduse tõttu silmale nähtamatu, kuid piisavalt treenitud ja arenenud inimesed võivad selle olemasolu tajuda.
 
Igaüks tajub televisiooni- ja raadiolaineid, kuigi neid pole võimalik näha. Raadiot või telerit sisse lülitades võime "tunda" neid laineid, mille sagedust mõõdetakse võngete arvuga sekundis.
 
Ära unusta, et kõigel on oma kindel võnkesagedus. Tavaline kivi maapinnal võngub madalamal sagedusel kui elus loom. Inimese keha koos oma kõigi organite, näärmete, närvide ja kudedega võngub palju kõrgemal sagedusel kui liikumatu kaljurünk. Igal rakul, organil, koel ja kehaosal on oma kindel võnkesagedus. Haigused ilmnevad siis, kui üks organ või keha piirkond on teiste kehaosade suhtes sünkroonist väljas.
 
Seda meeles pidades võime uuesti kroontšakrast rääkida. Kui suudad kujutleda enda energiakeskust kõrgesagedusega kosmilise ehk universaalse ja ka psüühilise energia vastuvõtjana, siis on sul olemas üldine ettekujutus mõnest põhimõttest, mida õpetati muistse Atlantise ja Egiptuse salakoolides.
 
Universaalne energia siseneb inimese aurasse läbi kroontšakra ja pealae. Ajusse jõudes muutuvad energia võnkesagedused madalamaks. Kui käbinääre funksioneerib korralikult, siis toimib see erilise muundajana, mis võtab vastu kosmilist energiat ja alandab selle võnkesagedust. Energia liigub edasi läbi hüpotalamuse ajuripatsisse, mis muudab kosmilise ja psüühilise energia veelgi madalamaks. Seejärel jõuab energia teistesse ajuosadesse, kus see on äratuntav ükskõik missuguse psüühilise fenomenina, kas tervendava energiana, intuitsiooniga, inspiratsiooniga, ühendusega oma kõrgema mina või sisemise häälega. Sel viisil kogetud psüühiliste võimete hulka kuuluvad:
 
        selgeltkuulmine: psüühiliste häälte ja helide kuulmine;
        selgeltnägemine: psüühiliste nägemuste ja sündmuste nägemine;
        selgelttundmine: psüühiliste emotsioonide tunnetamine või tajumine.
 
Metafüüsikas võib käbinääret ja ajuripatsit võrrelda transformaatoriga elektroonikas. Transformaator on seade, millega saab tõsta või madaldada elektrivoolu pinget või muundada energiat ühest liigist teise.
 
Mõlemad, nii käbinääre kui ka ajuripats peavad toimima laitmatult, et energia muundamise protsess võiks toimuda. Ka kroon- ja kolmanda silma tšakra peavad olema aktiveeritud ning "avatud".
 
Raamatu teises peatükis kirjeldatud silma harjutus on esimene vajalik samm selle protsessi toimumise hõlbustamiseks. Käbinäärmes tekitatud vibratsioon aktiveerib või äratab selle ajupiirkonna. Läbi hüpotalamuse jõuab vibratsioon ka ajuripatsisse, mis omakorda aktiviseerub.
 
Umbes seitse või kümme päeva pärast THÕU skandeerimist oled valmis asuma järgmise harjutuse juurde. Vahepeal aktiveerib kolmanda silma harjutuse sooritamine käbinäärme ja virgutab ajuripatsit.
 
KROONTŠAKRA HARJUTUS
 
Nagu eespool öeldud, on see teine skandeerimisharjutus, mida viis läbi Egiptuse ülempreester suurel sissepühitsemise riitusel. Seda kombetalitust viidi läbi sfinksi all asuvas salakambris ja aastaid hiljem ka Karnaki järve http://www.travelsinparadise.com/egypt/karnak/pictures/karnak-lake-03.jpg ääres. Salajane riitus, mille juurde kuulusid mõlemad skandeerimisharjutused, palju küünlaid, viiruk ja pühad palved, on algselt pärit Atlantisest. Egiptuse salakoolides hakati seda läbi viima hiljem. Ka mithraism ja kristlus on omaks võtnud Atlantisest pärit tavasid. C-noodist veidi madalamal toonil, mis jääb bassi ja tenori vahele. Lihtsalt kasuta häälekõrgust, mis sulle kõige paremini sobib.
 
Kõigepealt hinga lõdvestumiseks kolm või neli korda sügavalt sisse. Tunneta, kuidas õhk liigub kopsudesse ja sealt välja. Pärast igat sissehingamist hinga aeglaselt ja ühtlaselt välja. Niisugune hingamine aeglustab südame rütmi ja ajulaineid ning alandab vererõhku. Lõõgastunud seisundis on sul hõlpsam harjutust tõhusalt sooritada.
 
Nüüd pöördu tagasi tavapärase hingamisrütmi juurde ja koonda kogu tähelepanu laubale, ninajuure kohale. Keskendu punktile, mis asub lauba keskel, ühe tolli võtta kulmudest kõrgemal. Jätka keskendumist seni, kuni tajud selles piirkonnas survet, soojust või mõnd muud aistingut. Kui sa ei taju mõne hetke möödudes midagi, siis ära muretse, vaid jätka keskendumist punktile, kus asub kolmanda silma tšakra.
 
Mõne aja pärast hinga sügavalt sisse, hoia umbes viis sekundit õhku kopsudes ja skandeeri aeglaselt läbi suu lõpuni välja hingates M-E-I. Tunneta peas energiat või vibratsiooni, esmalt kolmanda silma piirkonnas, siis aju keskel... ja isegi pealael, kus asub kroontšakra.
 
Kui oled kogu õhu välja hinganud, pöördu tagasi tavapärase hingamisrütmi juurde ja lõdvestu mõneks sekundiks.
 
Pärast lõhikest puhkust korda harjutust. Hinga sügavalt sisse, skandeeri MEI ja hinga aeglaselt välja nagu eelmisel korral. Ära unusta keskendumist laubale (kolmanda silma tšakra piirkonnale), seejärel aju keskmele ning lõpuks pealaele (kroontšakra piirkonnale). Lase skandeerimisel tekkinud vibratsioonil kanduda läbi pea. Soovi korral võid skandeerida ka kolmandat korda.
 
Kroontšakra harjutust võid sooritada igal ajal, kui tunned selleks vajadust. Sellest võib saada sinu iganädalane tava kogu eluks.
 
Pärast harjutuse sooritamist asu oma tavapäraste toimetuste juurde. Vibreeriv energia hakkab sinu ajus tööle isegi siis, kui sa ei taju midagi ebatavalist.
 
KROONTŠAKRA HARJUTUSE MÕJUD
 
Mõned inimesed tajuvad skandeerimise ajal ja kohe pärast harjutuse sooritamist märgatavaid tulemusi. Teistel avalduvad muutused järk-järgult.
 
Osa kolmanda silma harjutuse mõjusid, millest oli juttu raamatu teises peatükis, avaldub ka kroontšakra harjutuse sooritamisel.
 
THÕU skandeerimisega seotud peavalud või pinged (mida tavaliselt nimetatakse "kolmanda silma peavaluks") vähenevad või kaovad ning asenduvad läbi pea liikuva energia tajumisega. Sa võid tunda pea sisemuses energiat, kui häälikuühendi MEI skandeerimisel tekkinud vibratsioon liigub ajuripatsisse, hüpotalamusesse ja käbinäärmesse. Aistingud saavad alguse pealaelt, külgedelt ja ka pea tagumiselt poolelt. Neid aistinguid võib nimetada "surinateks", sest energia on tajutav kui üle peanaha liikuv surin. Enamikule on see väga rahulik kogemus. See on peamine tundemärk ajuripatsi stimulatsioonist füüsilisel tasandil ja aktiveeritud kroontšakra avanemist psüühilisel tasandil.
 
Kui kroontšakra on täielikult äratatud, siis katavad energia tekitatud aistingud või "surinad" kogu pea kuni kõrvadeni. Võib tunduda, nagu oleks pealael tõeline kroon, millest on see tšakra ka nime saanud. Kui häälikuühendi MEI skandeerimisel tekkinud vibratsioonid jõuavad pea sisemusse, siis väheneb teises peatükis kirjeldatud kolmanda silma harjutuse järel tekkinud peavalu või surve ning kaob lõpuks hoopis. Ajulainete aeglustumisel ja üleminekul beeta tasandilt ehk ärkveloleku seisundist alfa tasandile ehk kergesse transiseisundisse võib esineda peapööritust. See on normaalne ja isegi soovitud tase. Varsti peapööritus kaob ja kõrgendatud teadlikkus jääb. Sinu keha ja aju kohanduvad kõrgema energia vibratsioonidega, võimaldades sul ärkvelolekuajal tegutseda efektiivselt alfa seisundis. Niisuguse võimega inimesed on edukamad, tervemad, õnnelikumad ja vähem stressis.
 
Häälikuühendi MEI õigesti skandeerimine aktiveerib ja tasakaalustab ajuripatsi ning aitab tasakaalustada kogu ülejäänud sisenõrenäärmete süsteemi. Lisaks muule aeglustab see ka vananemisprotsessi.
 
Kui sooritad kroontšakra harjutust õhtul, võivad mõned positiivsed tulemused avalduda juba hommikul. Uuri oma nägu peeglist kohe pärast ärkamist. Sa võid märgata, et sinu nägu ja nahk on siledam ning noorem ja silmad paistavad selgemad ning säravamad.
 
Vibratsioon tekitab ka heaolutunnet, mõnel juhul isegi kerget eufooriat. Kui energia vibratsioonid jõuavad ajuripatsisse ja seda ümbritsevasse piirkonda, vabaneb vereringesse endorfiine, mis tekitavad joovastust. Inimesed, kes kannatavad tujukõikumiste või depressiooni all, saavad kroontšakra harjutuse abil oma probleeme leevendada ja taastada sisemise tasakaalu. Paljud maniakaaldepressiivsed inimesed on saanud häälikuühendi MEI skandeerimisest abi.
 
PSÜÜHILISED MÕJUD
 
Kui ajuripats on füüsilisel tasandil korralikult aktiveeritud, siis aktiveerub ka kroontšakra psüühilisel tasandil. Kroontšakra aktiveerumisel ehk "avanemisel" ilmnevad järgmised psüühilised muutused:
 
        intuitiivsete võimete kasv;
        loovuse kasv;
        selgeltnägemisvõime avaldumine või kasv;
        empaatiavõime kasv;
        selgeltkuulmisvõime avaldumine või kasv;
        selgelttundmisvõime avaldumine või kasv.
 
Kroontšakra avanedes avalduvad need võimed iga inimese puhul erinevalt. Näiteks sinul võib olla kõige rohkem arenenud selgeltnägemisvõime ja kellelgi teisel selgeltkuulmisvõime. Iga inimese võimed arenevad erinevalt.
 
Kui sinu kroon- ja kolmanda silma tšakra on korralikult aktiveeritud ja tasakaalustatud, avalduvad sinu ülemeelelised võimed ja sa saad vaimsemaks. Sa hakkad kasutama suuremat osa oma aju potentsiaalist ja suudad vaevata mõtelda kord vasaku, kord parema ajupoolkeraga.
 
Lõppeesmärgiks on olla valgustatum nii vaimse kui inimliku poole pealt. Nende võimete ilmnemisel saab sinu ülesandeks aidata ennast ja teisi. Hing sinu sees saab kauniks valguseks, mis aitab valgustada teiste inimeste hingesid.
 
       

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.