neljapäev, 3. oktoober 2013

Kuidas mõista esoteerilist seksuaalsust?

        Me oleme kuulnud idas valitsevate seksuaalsuhete imelistest ja ekstaatilistest omadustest, ent milles siis seisneb esoteerilise seksuaalsuse tõeline mõte? Kuidas saaks teostada neid rituaale igapäevaelus ning tavalistes seksuaalsuhetes? Kui palju me tegelikult suudame mõista neid esoteerilisi õpetusi, kui nad on lahti rebitud neid kooshoidvast religioossest ja rituaalsest kontekstist?
 
Et vastata neile küsimustele, tuleb täpselt mõista esoteerilist seksuaalsust kui õpetust keha seksuaalsest energiat ja selle kontrollimisest. Sealjuures on kõigel sellel väga väike seos meie kultuurirituaalidega või puudub see hoopis. Lisaks vajame praktilisi meetodeid, mis oleksid meile mõistetavad ning tänapäevases elus kasutatavad.
 
Taoismi traditsioonid avavad meile selles küsimuses huvitavaid ja praktilisi perspektiive. Vanahiina teadlased tegid kindlaks, et seksuaalsed funktsioonid on sõna otseses seoses füüsilise ja vaimse tervisega, võimaldades samas jõuda kõrgema vaimse täiuseni. Eluenergia efektiivne säilitamine ning järkjärguline vaimlis-materiaalseks substantsiks ümberkujundamine on inimkonna sünnipärane õigus ja samas kohustus.
 
Taoismi kloostri tingimustes praktiseeritud seksuaalenergia säilitamise ja täiustamise meetodid seondusid põhiliselt tsölibaadiga, ent oma arukuses nägid tao traditsioonid ette ka teise, seksuaalse kung-fu tee. See õpetas viise, mille abil abielus munk või tavalised mehed ja naised võisid kultiveerida taod, jäädes ilmaliku elu raamidesse.
 
Tao seksuaalne kung-fu on tervise parandamise ja eluea pikendamise meetod, sugupoolte suhete harmoniseerimise ja ka vaimse arenemise vahend.
 
Ehkki ajaloo käigus moondus nende praktikate võrdõiguslik olemus mingil määral naise ekspluateerimiseks, on seksuaalse kung-fu peamine eeltingimus siiski mees- ja naiseenergia harmoonia ning vaimne areng. Lääne traditsioonide vaimus kasvatatuna oleme harjunud vaatlema seksuaalsfääri omadest religioossetest, teaduslikest ning kultuurilistest lähtepunktidest, mistõttu meil on raske mõista seksuaalse kung-fu peamist tähendust. Mõningatest võitluskunstides valitsevatest suhetest on meil ähmane ettekujutus, ent seksuaalse kung-fu mõisted tunduvad meile naljaks, et mitte öelda absurdsed.
 
See meetod õpetab konkreetseid võtteid, kuidas saada seksuaalsuhetes läbi ejakulatsioonita. Ühtlasi tunnistab tao traditsioon vormilist konflikti sugupoolte vahel. Seda konflikti esindavad yin- ja yang-jõudude vastasseis ja dünaamiline koosmõju ning see ilmutab end "lahinguväljal" seksuaalsete vastaste vahel. Selles konfliktis ilmneb muuseas, et mees on tunduvalt nõrgem kui tema vastane, ja kung-fu ejakulatsioonikontroll ongi välja töötatud selleks, et seksuaalsete jõudude tasakaalustamatust vältida.
 
Kui läänes räägitakse sugupoolte võitlusest, siis see kujutluspilt kannab endas tõsist armudraamade valu ja pettumusi, mis meie ettekujutuses on seksuaalsuhete tavapärane viis. Sellel on vähe ühist seis ümberkujundavate mänguliste aspektidega, mis propageeritakse tao traditsioonides. Vaid siis, kui õpime mõtlema seksuaalenergia tasandil, suudame näha, kuidas seksuaalfunktsiooni saab kasutada sugulise harmoonia ja tervise saavutamiseks. Tao vaatepunktist lähtudes on mehed seksuaalsete võimete poolest naistest madalamal.
 
Meeste energiad sumbuvad kergesti ning aastatega kahanevad nende energeetilised võimed tunduvalt. Just see faktor on meeste ja naiste konfliktide peamine põhjus ja just sellele tugineb enamik tänapäeva seksiteraapiavahendeid.
 
Tänapäevasest vaatepunktist tundub seksuaalse kung-fu idee olevat võib-olla isegi veidi revolutsiooniline. Ent ida ja lääne kultuuri ning meditsiini üha tugevneva koosmõju tõttu saavad seemne ja munaraku kung-fu meetodid ka läänes tasahilju järjest vastuvõetavamaks.

Arvestades fakti, et lääne seksuoloogsed uuringud on veel üsna noored, võib meid tabada umbes samasugune hämmeldus, mida kogevad noored inimesed, kes esimest korda tutvuvad oma seksuaalsusega. Tao traditsioonid seevastu on kestnud juba kaheksa tuhat aastat ning on saavutanud täieliku küpsuse nii teoorias kui ka praktikas. Et tao seksuaalne kung-fu hakkaks toimima lääne ühiskonnas, on vaja "tõlkida" see läänemaailmale mõistetavasse teaduslikku ja psühholoogilisse keelde.
 
Tao tänapäevased õpetajad ongi astunud selle julge sammu.
 
Fakt, et tao seksuaalenergia kasutamise põhiprintsiibid on salajase suulise pärimusena paari tuhande aasta jooksul ellu jäänud, on parim tõestus, et sellekohased teadmised toimivad.

Tänapäeva lääne paarid, kes kasutavad tao seksuaalseid praktikaid, kinnitavad, et need sobivad igale mehele - noorele ja vanale, valgele, mustale ja hiinlasele, abielus või vallalisele. Õppides joogat või võitluskunste või tegeldes meditatsiooniga, on eriti lihtne omandada ka seemnevedeliku säilitamise tehnikat.

Paljud inimesed on jõudnud äratundmisele, et seksuaalenergial on nende vaimses täiustumises väga suur tähtsus, aga nad lihtsalt ei oska väljendada seda armastamises.
 
TAO SEKSUAALENERGIA TÄIUSTAMISE PÕHIPRINTSIIBID
 
Universum on täis dünaamilise energia qi eri vorme. Tao ehk "tee" seisneb iga inimese võimaluses kujundada oma energia elu jooksul loominguliselt ümber esialgsesse harmoonilise võrdsuse seisundisse. Seksuaalne olemus (essents) ehk jing on võimas energia, mis katkematult tekib inimese kehas. Seksuaalsus soodustab geneetiliste liinide edastamise kaudu inimese bioloogilist evolutsiooni. Emotsionaalselt harmoneerib ta mehe ja naise vahelist armastust, vaimselt aga tagab reaalse ühenduse "tavaliste" inimenergiate ja igaveste kosmiliste protsesside vahel. Seksuaalse energia tunnetamise areng - kas partneriga või ilma - on inimesel üks lihtsamaid mooduseid pöörduda tagasi puhta teadvuse ja elu sügavamate rütmide juurde.
 
Sperma on mehe seksuaalenergia säilituspaik. Ühes seemnepurskes on 200-500 miljonit spermarakku, millest igaüks on potentsiaalne inimolend. Kui iga spermatosoid siseneks munarakku, siis piisaks ühe orgasmi ajal kaotatud rakkudest, et rahvastada terve USA. Sellise ülivõimsa seemnevedeliku moodustamiseks kulub ligi kolmandik inimese päevasest energiast.
 
Seksuaalenergia säilitamine on tema täiustamise esmane printsiip. Seemnepurse muudeks eesmärkideks kui lapse sigitamiseks on väärtusliku ande mõttetu raiskamine. Pikaajaline energiakaotus nõrgendab mehe tervist, võib temas tekitada alateadlikku viha naise vastu ning võtab temalt järk-järgult vaimsed võimed - need kuluvad jõu taastamiseks. Sel põhjusel nõuavad mitmed vaimsed ühingud meestelt abielutust - tsölibaati. Taoistid suhtuvad seksuaalsesse armastusse kui millessegi loomulikku ja elutervesse, ent leiavad, et hetkeline rahuldus, mida pakuvad suguelundite orgasm ja seemnepurse, on pealiskaudne, võrreldes sügava ekstaasiga, mis on võimalik juhul, kui armastatakse seemet kaotamata. Igal inimesel on õigus kontrollida oma keha funktsioone ja vältida selliseid raiskamisi. Tao tunneb salajast peenise kinnipitseerimise meetodeid, mille eesmärk on jing-energia säilitamine.
 
Seksuaalse energia transformeerimine on täiustumise teine printsiip. Seksuaalse erutuse ajal levib jing ehk seksuaalessents munanditest kiiresti kogu kehasse ning kutsub esile energia kerkimise kõrgematesse keskustesse - ajusse, näärmetesse ja närvisüsteemi. Seda ülesliikumist rikub seemnepurse, seepärast ei saa enamik mehi kunagi teadlikuks oma seksuaalsest vägevusest. Tao meetod kujundab selle ülesvoolava energia ümber, avades peened kanalid, mis kulgevad suguelunditest selgrooni, sealt pähe ning siis tagasi naba juurde. Seksuaalenergia liigub sellel "mikrokosmilisel orbiidil" nii, et voolab mööda kõigist tähtsatest organitest ning harmoniseerib keha eeterenergia komplekse, mida taoismis kutsutakse dantjanideks (hinduismis chakrateks).
 
Mees- ja naispooluse (yang ja yin) võrdsustamine on tao seksuaalenergia täiustamise kolmas printsiip. Kui seksuaalenergia on säilitatud ja ümber kujundatud, võib ka üksik mees meditatsiooni abil nais- ja meespooluse võrdsustada, sest need on olemas iga mehe kehas. Mehe ja naise seksuaalse täiustumise praktikas jagab paar energiavälja omavahel ära, kasutades oma peenenergiaid korraga ning lastes neil ühiselt tsirkuleerida. Mehe ja naise suhetele tuginedes saab seksuaalsest kiindumusest alguse isikliku armastuse teenimine. Pooltevaheline võitlus kaob järk-järgult, nende erinevused töös, perekonnas, armastuses ning elatise hankimise ülesandeis võrdsustavad ning tekitavad sügavama harmoonia. Tao praktika õpetab vahetama suguakti ajal vastastikku yin- ja yan-energiat. Selle kõrgeim tasand kätkeb seksita energiavahetust, mille puhul orgasm saadakse partnerita, ning seda tuleb kindlasti õppida õpetajalt.
 
Ärge hinnake füüsilist seksi oma igapäevaelus üle, sest nii võite jääda lihtsalt naudingute kütkeisse, saamata kunagi tunda kõrgemaid peenenergiaid. Õige seksuaalne aisting on vaid üks väike osa kõikehõlmavast taost. Kui teie qi (eluenergia), jing (seksuaalne essents) ja shen ei ole võrdsustatud, on teil raske tunda end tervikliku ja rahulikuna. Seksuaalse energia täiustamine on tähtis vaimu toitmiseks, ent õigete dieetide, harjutuste, meditatsiooni, voorusliku käitumise ja armastuseta on täiustumine võimatu. Samamoodi ei tohi ignoreerida ka seksi ning keskenduda vaid kõrgematele vaimsetele keskustele: tugeva vundamendita võib katus kergesti kokku variseda.
 
Hoiduge armastuseta seksist. See tekitab teie füüsilises, mentaalses ja vaimses kehas ebavõrdsust, aeglustab teie kasvu. Tao tehnikad on küll praktilised, aga mitte mehaanilised. Naine otsib armsamas õrnust, teda paneks nördima mees, kes on vägivaldne või täiesti pühendunud esoteerilise armastusmeetodi mehaanilisele küljele. Paari täiustumine pole võimalik naise kaastegevuseta: tema peab ümber kujundama yin-essentsi, mis koguneb tema munasarja. Ärge suhtuge armastatud naisesse pelgalt kui võimsasse yin-energia generaatorisse - ta on eelkõige inimolend, kes on väärt teie armastust ja austust.
 
Mees ei vaja seksuaalse energia täiustamiseks ilmtingimata naist või sõbratari. Esialgu on lihtsam praktiseerida ejakulatsioonikontrolli üksinduses ilma naise soojuseta, mis võiks teie tegevust raskendada. Igas staadiumis on oluline kirjeldada kallimale, mida te teete, ning paluda tema koostööd. Needsamad printsiibid käivad ka naise kohta, kellel seksuaalne essents jing vabaneb munasarjast, aga transformeerub tunduvalt kõrgemal tasandil - mõistuses ja südames. Paljudel naistel on sellest protsessist instinktiivne ettekujutus. Naise tundlik natuur võimaldab tal tao armastust hõlpsasti omandada - eriti kui mees on juba omandanud need protsessid oma kehal.
 
Iga hea tervisega mees on suuteline selgeks saama tao seksuaalse energia täiustamise meetodid. Kui leiate, et teil on madal potents või enneaegne seemnepurse, siis peaksite tegema tugevdavaid harjutusi. Täiustumise printsiibid on lihtsad, ent nõuavad pidevat tähelepanu. See on nagu aia eest hoolitsemine, et saada ühel päeval lõhnavaid lilli ja maitsvaid vilju. Kiirustamine tapab edasiliikumise. Ärge tundke end süüdi, kui valate oma seemne välja: selleks et tao armastust täielikult omandada, võib kuluda aastaid. Lõdvestuge, nautige ja jätkake katsetamist.
 
 VANAHIINA ENERGIASÜMBOL QI koosneb tulesümbolist ja tühjusesümbolist.
 
Taoistlikku seksuaalenergia täiustamist ei ole võimalik mõista, tundmata hiina mõistet qi. Qi'd võib nimetada ka praanaks, kundaliniks või elektromagnetiliseks elujõuks. Seda on väga raske kirjeldada, ehkki seda on võimalik tunda. Qi on lihtsalt hiina ekvivalent sõnale "hingamine".

Füüsilisel tasandil pole see muud kui puhas õhk, mida me hingame sisse ja välja - iga sekund ripub meie elu tolle imepeene hingamisniidi otsas.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.