laupäev, 5. oktoober 2013

Naise qi-energia tao vaatevinklist

KUIDAS ENERGIAT KASUTATAKSE
 
Tao mõttetarkadel on isikliku energia suhtes mõningad ühised arusaamad. Noor terve inimene kogub päeva jooksul näiteks sada protsenti talle vajalikku energiat, saades seda söögist, puhkusest ja harjutustest, ning raiskab kuuskümmend-seitsekümmend protsenti oma igapäevasteks vajadusteks - tööle, söömisele, toidu seedimisele, hingamisele, kõndimisele ja muule selletaolisele. Vananedes aga kogub ta järk-järgult aina vähem ja vähem ning et keha nõuab neidsamu kulutusi, hakkab ta võtma energiat ära eluliselt vajalikelt organitelt: neerudelt, maksalt, põrnalt, kopsudelt, südamelt, näärmetelt ja lõpuks ka ajust.
 
Mehe põhiline energiakaotus leiab tao seletuse kohaselt aset ejakulatsiooni vältel, samal ajal kui naine kaotab enim energiat menstruatsiooni ajal. Kui noor terve naine jätkab sel ajal igapäevaste asjadega tegelemist, kutsub see esile lisaenergia kulutamise. Kui oletada, et menstruatsioon algab naisel kaheteistaastaselt, klimakteerium aga saabub viiekümneaastaselt, on tal kogu elu jooksul kolmsada kuni viissada menstruatsiooni. Iga kuu küpseb munasarjades munarakk, mis sisaldab äärmiselt kõrget loovat energiat. Märkimisväärne osa energiast kulub ka vajalike hormoonide eritamiseks ja emaka vooderdamiseks, loomaks "pesa" viljastatud munarakule. Elu jooksul me kasutame vaid tühisel määral energiaga laetud munarakke - kõik teised hävivad. Selleks kulub kolmkümmend kuni nelikümmend protsenti energiast, mida naine iga päev kulutab. Kui lubada sellel pidevalt välja valguda, siis kaotab naine kolmkümmend kuni nelikümmend protsenti oma elujõust. On aga võimalik transformeerida see siseelundeid, näärmeid, aju ning hinge toitvaks energiaks.
 
PÕHIENERGIA JING
 
Kõik me sünnime siia ilma energiast küllastatuna. Seda energiat nimetavad taoistid põhienergiaks ehk seksuaalessentsiks jingiks. Just nimelt jing on naise tootev ja loov energia, mis kulub munarakkude tootmiseks, emaka vooderdamiseks, hormoonide eritamiseks ning naiseliku seksuaalenergia sünnitamiseks. Jing-energia küllastub õhust, mida me hingame, ja toidust, mida me sööme, ning võimaldab naise kehal anda oma munarakkudele elujõud, mis edastatakse tulevasele põlvkonnale.
 
Jing-energiat töödeldakse ümber ka siseelunditele minevaks elujõuks, mida nimetatakse qi'ks. Taoistid on kindlaks teinud, et jing-energia õige säilitamine ja taastamine võib tagada pika ja terve elu.
 
Seksuaalne (taastootev) energia on ainus energiatüüp, mida on võimalik mitmeid kordi suurendada. Kui tahame kaotatud põhienergiat säilitada või taastada, on seda kõige parem teha seksuaalenergia abil, mida saab korduvalt kasutada ja muundada. Siis saab meil olema piisavalt energiat, mida on võimalik transformeerida qi'ks, sellest aga omakorda moodustub energiatüüp, mida nimetatakse sheniks, vaimseks energiaks.
 
Sõnaga jing on seotud kaks gruppi arusaamu.
 
1. Taastootev ehk loov energia. Jing kujutab endast ülimalt puhast substantsi, millega inimene sünnib. Seda nimetatakse põhienergiaks, sest see on kõigis keha funktsioonides väga tähtis. Kõik teised kehas paiknevad energiad sõltuvad jingist. See töötatakse ümber qi'ks ehk eluenergiaks, millele tugineb keha elutähtsate organite tegevus.
 
Jing-energia säilitamine ning taastamine ongi tao peamine eesmärk. Jingi varutakse kõigisse eluskudedesse, eriti neerudesse, spermasse ja munarakkudesse.
 
2. Seksuaalessents. Jing kujutab endast suguorganite tekitatud energiat. Naisel on see munarakkude, meestel sperma energia. Jing on tihedam kui qi ja seepärast tsirkuleerib see kehas aeglasemalt. Jing-energia liikudes elustuvad keha organid ja saavad toitu.
 
EMOTSIONAALNE ENERGIAKULU
 
Kui oleme veel noored ja terved, kulutame põhienergiat ehk jingi vabalt. See teenib meid truult umbes kahekümne neljanda eluaastani. Taoismis arvatakse, et iga inimene sünnib selliste voorustega nagu õrnus, headus, auväärsus, ausus ja õiglustunne, aga kasvades kaotab sotsiaalse keskkonna mõjul suure osa neist omadustest. Ta hakkab elama pidevas stressis, tundes raevu, hirmu, rahutust ja teisi negatiivseid emotsioone. Järk-järgult õgib see tema põhienergiat, vähendab seksuaalsust ja loovust. Kahekümne neljandaks eluaastaks on meisse kogunenud palju stresse, millega kaasnevad emotsionaalsed läbielamised ja suur seksuaalne aktiivsus. Nooruspäevil nii kergelt käestlastud põhienergia hakkab transformeeruma negatiivseks energiaks, mis stimuleerib emotsionaalse kulu ning seksuaalse aktiivsuse suurenemist.
 
Et negatiivsed emotsioonid hõlbustavad eluenergia väljavoolu ja röövivad meilt rohkesti seksuaalenergiat, võime nende toimel kaotada kümme kuni kuuskümmend protsenti eluenergiat. Sel juhul ei jätku meil jõudu hinge ja vaimu ülesehitamiseks.
 
NEGATIIVSETE EMOTSIOONIDE SUMMUTAMINE
 
Inimesed suhtuvad negatiivsetesse emotsioonidesse nagu jääkenergiasse, millest on vaja ühel või teisel moel vabaneda. Et negatiivsed emotsioonid (negatiivne emotsionaalne energia ja seksuaalenergia) on siiski meie eluenergia koostisosad, siis heidame nendest "jääkides" vabanedes eemale ka oma elujõu. Selleks, et rahuldada oma keha vajadusi, jätkame põhienergia kulutamist ning oleme neljakümneaastaseks saades sellest juba viiskümmend kuni kuuskümmend protsenti ära raisanud. Kuuekümnenda eluaastani kulutame eluenergia jäänuseid, kuni oleme need ühel hetkel lõplikult ammendanud.
 
Jäävuse seaduse kohaselt ei hävi energia, vaid muutub ühest olekust teise. Kui teie vabanete negatiivsest energiast, visates selle endast ära, peab keegi teine selle vastu võtma. Teie viha pöördub lõpptulemusena taas teie juurde tagasi, ent veelgi jõulisemana, tuues enesega kaasa hirmu, kurbuse ja stressi. Seda kõike ei suuda te välja kannatada ning nii leiate uuesti mooduse, kuidas sellest vabaneda. Negatiivsed emotsioonid jätkavad lõputult paljunemist ning see vähendab märkimisväärselt teie seksuaalset, loovat ja tasakaalustavat energiat.
 
ELUENERGIA QI
 
Kindlasti on tarvilik teada, kuidas muundada negatiivset energiat positiivseks energiaks ning headeks tundmusteks. Alljärgnevalt saate teada, kuidas järk-järgult taastada kaotatud seksuaalset, loovat ja taastootvat jõudu, avades teatud kanali, mis läbib teie keha. Kui olete selle kord avanud, kasutades selliseid meetodeid nagu näiteks munasarjahingamine, võite lasta seal tsirkuleerida nii negatiivsel kui ka seksuaalenergial. Kui need kaks ühinevad ning koos ringlevad, muudab loomulik põlemisprotsess negatiivse energia eluenergiaks.
 
On olemas ka teine moodus. Halva energia võib ümber kujundada positiivseks qi'ks. Viie elemendi ühtimise meetod õpetab harmoniseerima erinevaid energiatüüpe nendega seotud elunditega. Tuntakse seoseid kuum/süda/kannatamatus/äkilisus; külm/neerud/hirm; soe/maks/raev; leige/põrn/rahutus; jahe/kuiv/kopsud/kurbus/mure. Märgates mõningate emotsioonide ilmumist, saame aimu negatiivse energia liikidest, mis mõjutavad elundeid ja võivad tekitada neis haigusi. Viie elemendi ühtimise meetodi abil võime vastu seista negatiivsele energiale, harmoniseerida seda ning muundada positiivseks eluenergiaks.
 
QI-VARUDE TÄIENDAMINE SEKSUAALENERGIA ABIL
 
Qi-varusid võib täiendada, transformeerides seksuaalenergia, mis tavaliselt kulutatakse armatsemisele, taas qi'ks. See võib anda meile kolmkümmend kuni nelikümmend protsenti elujõudu. Seda aitavad teha tao raviva armastuse meetodid, nagu munasarjahingamine ja orgastiline ülespürgimine. Mõlemad aitavad teil seksuaalenergiat korduvalt kasutada ning muundada selle qi'ks.
 
QI ON HEA TERVISE VÕTI
 
Tao õpetlased peavad qi'd hea enesetunde võtmeks. Ühtlasi annab hea enesetunne meile võimaluse koguda veel enam qi'd ning kujundada selle ümber kõrgema tasandi energiateks, ehitada selle varal üles energeetilise ehk hingekeha ning toita oma surematut vaimu. Praeguse energia kulutamise tempo juures pole meil selleks energiat.
 
Meditsiinivallas on tänapäeval rohkesti meetodeid, mis aitavad meil eluenergiat ehk qi'd suurendada. Need on massaaž, punktmassaaž, shiatsu, jin-shin-duo, jin-shin-zucu, taiji-quan, qigong, tervislik toit, ravimtaimed, meditatsioon, jooga ning muu sellesarnane. Taoistid arvavad, et rikkalikem ja kättesaadavaim varu, mida võib qi'ks ja kõrgemateks energiateks ümber kujundada, on seksuaalenergia.
 
Noortel inimestel on palju eluenergiat, aga nad ei tea, kuidas seda õigesse kohta suunata. Nad üritavad liigset energiat võimalikult kiiresti põletada, kasutades narkootikume, alkoholi, sigarette ja teisi erguteid. Need stimulatsioonimeetodid võimaldavad kasutajatel esialgu kogeda kümne- või kahekümnekordset energia suurenemist, kuid need tõmbavad seda ära siseelunditest, näärmetest ja ajust, mistõttu energiatase alaneb. Kui inimene tahab veel kord kogeda kõrget energiataset, peab ta stimulaatorite juurde tagasi pöörduma, ent sedapuhku on tal võimalik haarata juba vähem energiat ning tekkiv kõrgtase pole enam see, mis enne. Siis suurendatakse doosi või hakatakse kasutama tugevamat stimulaatorit. Narkootikumid ei mõju madala energiatasemega inimestele, sest neil pole energiat enam kusagilt ammutada, kuid noored inimesed satuvad kergesti narkootikumide, seksi ning muude harjumuste meelevalda. Rikkalike qi-varude õige transformeerimine kõrvaldab vajaduse põletada energiat stimulaatorite või kõrge seksuaalse aktiivsuse abil.
 
 SEKSUAALENERGIA KUI LOOV JÕUD
 
Seksiga tegelemise peamine funktsioon on saada järeltulijaid. Peale selle genereerime seksuaalse aktiivsuse korral alati palju eluenergiat. Kui saame tavalise orgasmi, väljub elujõud meist Universumisse. Kui õpime saatma orgastilist energiat sissepoole ja üles, aga mitte välja, jõuab see meie keha kõrgematesse keskustesse ja me tunneme veelgi suuremat naudingut, mis on tuntud kui kogu keha orgasm või elundite ja näärmete orgasm. Sellist kogemust ei saada tavalise orgasmi abil kunagi. Nii võime seksuaalenergiat kujundada ümber eluenergiaks, suurendades ka oma üldist energiapagasit.
 
POSITIIVNE ENERGIA SUURENDAB LOOVAT SEKSUAALENERGIAT
 
Tao õpetuse kohaselt jaguneb meie keha energia mitmeks tüübiks: positiivseks ja negatiivseks, seksuaalseks, eluenergiaks jne. Kõigil neil on väga erinev toime. Osates neid identifitseerida, võime neid juhtida, transformeerida negatiivsed energiad positiivseiks ning täiustada häid energiaid, mis meile meeldivad.
 
Kui negatiivsed energiad hävitavad meie elujõudu ja vähendavad seksuaalsust, siis heade omaduste suurendamine annab juurde ka loovat seksuaalenergiat. Orgastilise ülespürgimise meetodi abil ei kaota me orgasmi ajal seksuaalenergiat, vaid suuname selle eriliselt laetuna neid lisaenergiaga. Kui mõne elundi tervis on taastatud esialgse tasemeni, siis hakkavad nad tekitama head energiat, mis avaldab mõju ka teistele organitele, tehes ka nemad terveks.
 
VOORUSLIKKUS ON TAO RAVIKUNSTI ALUS
 
Vooruslike omaduste kultiveerimine on tao ravisüsteemi alus. Kogu see süsteem tugineb armastuse, rõõmu, headuse, õrnuse, austuse ja aususe energial. Tao raviviisid peavad headust inimliku olemuse aluseks. Headus ei tugine neil mitte põrgu kartusele või hirmule pöörduda tagasi madalamate, loomalike olemisvormide juurde - taoistid usuvad, et teistele heategemine toob otsest kasu ka meile endile. See on väga lihtne kontseptsioon. Kui olete hea teiste vastu, siis olete hea ka oma maksa, headusega seotud elundi vastu. Põhiline idee seisneb sellest, et te teete teistele head niisama palju kui iseendalegi ja üldsegi mitte karistusehirmust.
 
"Raviva armastusega" tegeldes suuname seksuaalenergia taas oma elunditesse ja näärmetesse. Seda on meie väsinud kehal elujõu suurendamiseks hädasti vaja. Kvaliteetsema eluenergia arendamine aitab transformeerida kõike negatiivset - raevu, hirmu, kurbust ning masendust.
 
RAHULDUST VÕIB SAADA NII ENERGIAT KAOTADES KUI OMANDADES
 
Kui naine pole huvitatud lapsesaamisest, tugineb tema seksuaalne tegevus vaid naudingule. Taoistid eristavad kahte tüüpi rahuldust: üks on seotud energiakaotusega, teine selle omandamisega.
 
Oleme juba kirjeldanud seda lühiajalist tugevat rahuldust, mida annavad inimesele narkootikumid, mis tõmbavad kiiresti inimese elunditest, näärmetest ja ajust elujõudu. See meenutab bensiinilõket, mis põleb intensiivselt, ent kustub kiiresti. Järjest suurenev soov kogeda seda intensiivset erutust sunnib inimest üha narkootikumide juurde tagasi pöörduma ning siseelunditest, ajust ja seljaajust järjest uut energiat nõutama.
 
Mõningad meelelahutused pakuvad meile samuti rahuldust energiakaotuse arvel. Kui vaatame liiga palju televiisorit, kulub meie elundite energia tähelepanu koondamiseks. Seejuures kujutame endale ette, et tunneme end hästi, sest arvame end olevat lõdvestunud ja järelikult stressivabad. Me tunneme tõepoolest lõdvestust, ent need suured energiakulutused imetakse ära meie elunditest. Elunditele avaldatava surve tõttu tekib negatiivne energia ja kui me ei oska seda positiivseks ümber kujundada, põhjustab see negatiivsete emotsioonide teket.
 
Ehkki rahulik muusika võib aidata meil lõdvestuda ning tekitada harmooniatunde, sunnib tugev tähelepanu koondamine meie silmi, kõrvu ja närvisüsteemi kulutama energiat millelegi välisele. Selle tagajärjel hakkame kogu aeg otsima uusi laule, filme ja vaatemänge, sest sellised asjad ei rahulda iial meie vajadusi, küll aga erutavad meid ning suurendavad vajadust stimulatsiooni järele. Mida rohkem me üritame ühte või teist meeleelundit rahuldada väliste vahendite abil, seda suurema rahuldusevajaduse me neis tekitame. Meelelised vajadused ei lõpe iial.
 
Taoistid suhtuvad siseelunditesse kui vanematesse, meeleelunditesse aga kui lastesse. Kui nad on eraldatud, pole mingit harmooniat, on vaid ebakõlad ning kasvavad vajadused. Inimesed üritavad leida õnne, rahuldust ja armastust väljastpoolt endid, tõeline õnn, rõõm ja rahuldus tulevad aga üksnes koos sisemise rahuga.
 
Pöördudes enda sisemusse, ei hakka me pillama jõudu väljapoole ning võime sel kombel hankida lisaenergiat. Seksuaalenergia sissepoole suunamine ning sellest tulenev sisemine orgasm kujutavad endast esimest sammu teel energia omandamise kaudu saadava rahulduse poole. Kui teil on juba rohkem seksuaalenergiat, muutuvad teie elundid märksa tugevamaks ning on võimelised ise meeleelundeid rahuldama, ilma et selleks oleks vaja väliseid stiimuleid.
 
KÕRGEM ORGASM
 
Tavalise orgasmiga kaasneb energiakaotus. Me tunneme rahuldust, ent pillame seejuures elujõudu. Tao aga õpetab elundite ja näärmete energiat ning seksuaalenergiat ühte sulatama, mis annab lõpptulemuseks orgastilise energia. Seda õpitakse sissepoole suunama ja korduvalt kasutama, suurendades nii selle hulka ning puhastades seda. Õpingute algul harjutatakse munasarjade energia korduvat tsirkuleerimist. Esialgu on raske säilitada energiat enese sees, aga olles omandanud võime seda kontrollida, hakkate kogema uut, kirjeldamatut rahuldust, mida nimetatakse kõrgemaks ehk pikaajaliseks orgasmiks.
 
Kõrgema orgasmi kultiveerimist võib võrrelda kümne tuhande jala kõrguse mäe otsa ronimisega. Tavalise orgasmi korral jookseme tuhat jalga üles, seejärel aga tuleme alla, et üritada homme joosta jälle tuhat jalga. Paljud inimesed nõndaviisi teevadki, jõudes parimatel päevadel kahe tuhande jala kõrgusele. Tundmused piirduvadki sel juhul suguelundite rütmilise pulseerimisega, lõdvestatust võib tunda kogu kehaga, energia läheb kosmosesse kaotsi ning keha ei saa seda enam iialgi tagasi. Kõrgem orgasm läheb iga korraga aina edasi ja edasi. Kümne tuhande jala kõrguse mäe otsa ronides läbite esmalt tuhat jalga, seejärel puhkate, panete laagri üles ja veedate seal öö. Järgmisel päeval ronite kõrgemala ja panete taas laagri püsti. Nõnda talitate seni, kuni olete jõudnud tippu, kus kohtate hoopis uutmoodi rahulduse kuningriiki.
 
 
TAVALINE ORGASM (seemnepurskega)
   
Väljapoole purskuv energia.

Järgmine suguühe pole enam nii elamuslik.

Kestab väga lühikest aega, jätab mehele energiakaotusest tekkinud norutunde, naisele aga ebameeldiva rahuldamatustunde (naine oleks soovinud pikemat ühet).

Leiab aset üksnes füüsilises kehas.

Tekitab klammerdumist.

Naine passiivne, mees aktiivne.

Hingeldamine.

Kaootiline liikumine.

Isekas iha, armukadedus.

Sagedaste energiakadude tõttu alaneb partneri kütkestavus.

Suhe muutub rutiinseks ja isegi tüütuks.
  
KÕIKEHAARAV ORGASM (seemnepursketa)

Sissepoole purskuv energia.

Erootiline energia ülendab ja omandab järjest peenekoelisemaid vorme. Iga järgmine suguühe on elamuslikum.

Mees võib nautida naise orgasme, ilma et ta ise seemnepurskeni jõuaks.

Leiab aset nii füüsilises ja aurakehas kui ka väljaspool neid; tundub, et üheaegselt armastavad kõik olendid.

Annab vabaduse.

Naine aktiivne, mees passiivne.

Tasane hingamine.

Väline liikumatus, seesmised energiavood.

Kosmiline ühtsustunne kõigi ja kõigega.

Seksuaalenergia ülenemisest tugevneb psühhofüüsiline potentsiaal ja arenevad paravõimed (telepaatia, selgeltnägemine).

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.