pühapäev, 6. oktoober 2013

Mida kujutab endast munasarja kung-fu?

        Esialgu nimetati naistele mõeldud tao seksuaalseid harjutusi munasarja kung-fu'ks. Mõningatele osalejatele tundus, et see meenutab liiga palju võitluskunste. Kung-fu tähendab intensiivset tööd. Munasarja kung-fu eeldab jõudu ning võimeid, mis on antud oma keha ja seksuaalelu käsutusse.

Tao ravisüsteemi munasarja kung-fu treeningutes õpitakse omandama, suurendama, koguma ja muundama seksuaalenergiat. Koguda kehasse energiat, teadmata, mida sellega teha, on ohtlik. Mõned süsteemid soovitavad sellest aeg-ajalt ühtede või teiste meetodite abil vabaneda. Selleks otstarbeks sobib ka energiat väljalaskev orgasm. Tao ravisüsteem aga tugineb mikrokosmilisele orbiidile, mille abil võib lasta energiat kehas tsirkuleerida. Lõpuks koguneb see naba juures olevasse ohtusse tsooni, kust seda saab korduvalt kasutada ja kõrgemateks vormideks transformeerida.
 
 NAISE SEKSUAALENERGIA
 
MUNASARJAD KÄTKEVAD ELUENERGIAT
 
Nagu juba varem öeldud, annab jing ehk põhienergia naisele elujõu, mis paikneb suuremalt jaolt munasarjades. Just siin luuakse hormoonid, mis annavad vormi naise rindadele, häälele ja muule säärasele. Munasarjad toodavad pidevalt seksuaalenergiat. Nn munasarjahingamine vabastab selle ning annab võimaluse koguda niisugust energiat, millel on (aktiivsed) yang-omadused. Pärast ovulatsiooni ning enne menstruatsiooni on see märksa mõõdukam, sest selle toime muutub yangist yiniks (passiivsus). Omandamise ja transformeerimise vaatenurgast on energia selles menstruaaltsükli staadiumis kõrgeimal arenguastmel.
 
Praktiseerides munasarjahingamist iga päev, võite neelata ja säilitada eluenergiat, mis vastasel korral oleks menstruatsiooni ajal kaotsi läinud. Selle protsessi tulemusena muundatakse seksuaalenergia qi'ks. Seda meetodit kasutavad naised märkavad sageli menstruatsiooni lühenemist ja spasmide nõrgenemist. Pikaajalise harjutamise korral võivad menstruatsioonid sootuks lõppeda, sest kogu seksuaalenergia transformeeritakse kõrgemaks eluenergiaks.
 
Menstruatsioon võib ära jääda ka muudel põhjustel, nagu dieedi, depressiooni, emotsionaalse stressi, raseduse, sünnitamise või menopausi puhul. Et funktsioneeriv keha võtab energiat kõigist käepärastest allikatest, on sellistel juhtudel vaja lisaenergiat, mida peab alati varuks olema. Rinnaga toitval emal näiteks pole menstruatsiooni, sest veri, mis tavaliselt osaleb menstruatsioonis, suundub rindadesse ning saab seal piimaks. Menstruatsioon algab taas, kui rinnaga toitmine lõpetatakse. Menstruatsioonid katkevad ka tugevasti treenivatel sportlastel, sest kogu nende energia kulub füüsilisele tegevusele. Tasub mainida sedagi, et pärast menopausi harrastavad paljud naised väga aktiivset ja tervislikku eluviisi ning teevad ka edukat karjääri, sest nüüd kasutab nende keha seda energiat, mis enne kulus menstruaaltsüklite "subsideerimiseks".
 
Tuleb mõista, et menstruatsioon on laste sünnitamise teenistuses. Energia, mis jääb selleks otstarbeks kasutamata, ent säilitatakse tänu munasarjahingamisele, muutub keha elujõu osaks ja pikendab niiviisi noorust. Kõrgemateks vormideks transformeeritud energia võib suurendada naise elulist potentsiaali ning vaimset energiat. Pealegi võib menstruatsiooni vajaduse korral alati tavalisel kujul taastada.
 
MUNASARJADE ENERGIA ARENDAB KÕRGEMAT TEADVUST
 
Harjutustele, mis kujundavad seksuaalenergia ümber qi'ks, tuginevad vaimsed harjutused, mille abil qi muundatakse sheniks - puhtaks vaimseks energiaks. Eespool kirjeldatud siseelundite negatiivsetest emotsioonidest puhastamise protsessi nimetavad taoistid sisemiseks alkeemiaks. Kui teie elundid on puhtad ja terved ning te olete omandanud oskuse transformeerida seksuaalenergiat elujõuks, võib alata vaimne areng. Sel tasandil kasutatakse munasarjade toodetud energiat taoistide arusaama kohaselt "iseenda sünnitamiseks". Selle abil arendatakse vaimset keha, mille kaudu jõutakse kirgastumiseni.
 
MUNASARJADE ENERGIA ON PARIM KOSMEETIKA
 
Munasarjad annavad seksuaalse erutuse ajal ära suure hulga energiat. Sedasama teevad ka paljud teised elundid, nagu maks, põrn, süda, kopsud ja aju, samuti näärmed - käbikeha, hüpofüüs, harknääre, kilpnääre, neerupealised. Kõik need energiad segunevad ja moodustavad seksuaalenergia - kõrglaetud jõu, mis viib meid orgasmipunktini. Just nimelt selles punktis peame ületama oma harjumuse saada energiakaotusega naudingut. Munasarja kung-fu harjutuste abil võime kujundada nimetatud jõu ümber kõrgema tasandi energiaks, suunates selle mööda selgroogu ajju. Et seksuaalenergia on erutuse ajal olemuselt yang (aktiivne), siis võite niiviisi elavdada oma närvisüsteemi, suurendada mälu mahtu ning jääda terveks ja nooreks. Seda meetodit õpetasid tao targad keisrinnadele ja imperaatorite armukestele, andes neile naistele võimaluse säilitada kaua oma seksuaalset aktiivsust, ilu ja tervist. Paljud tao naised peavad neid harjutusi parimaks kosmeetikaks.
 
NAISE SEKSUAALELU KESTUS
 
Hiina ajaloos on naiste seksuaalsetest elamustest väga vähe kirjutatud, ehkki on säilinud meediku ja vaimse õpetaja Su-Nu märkmed. Nendes on üksikasjalikult kirjeldatud naiste reaktsioone oskuslike armukeste tehtule. On teada seegi, et budistlike kloostrite nunnad sooritasid harjutusi, mille tulemusena lõppesid nende menstruatsioonid. (Neid võtteid nimetati "Punase draakoni tapmiseks"). Mõned tao õpetajad soovitavad naistel lõpetada seksuaalelu pärast neljakümnendat eluaastat, sest keha on siis laste sünnitamisest väsinud. Tänapäeva tao ravisüsteemi järgi võib munasarja kung-fu'd harrastav naine jätkata seksuaalset aktiivsust nii kaua, kui ta seda soovib, sest energia ei lähe selle tõttu kaotsi, vaid tänu seksuaalenergia transformeerimisele tuleb seda koguni juurde.
 
TÕELINE NAUDING SEISNEB ELUNDITE ORGASMIS
 
VÄLINE ORGASM. Tavaliselt seisneb orgasmitaju tupe, munasarjade ja emakakaela pulseerimises. Tao ravisüsteemi kohaselt saab genitaalne orgasm teoks üksnes alumises keskuses, suguelundite piirkonnas ning voolab välja, mistõttu seda nimetatakse väliseks orgasmiks. See ei kesta kaua, ent selleni jõudmiseks vajab naine palju aega.
 
SISEMINE ORGASM. Sisemine ehk elundite ja näärmete orgasm on pikaajaline. Partner peab stimuleerima naist nii, et orgasm suunduks sisse ja ülespoole, staadium staadiumi, elund elundi järel. Sel kombel võivad orgastilised tundmused olla tunduvalt tugevamad, ent nende tegelik intensiivsus sõltub vilumusest. Suunates pulseeringud elunditesse, avatakse orgasmile uus piirkond, millest naine varem midagi ei teadnud.
 
Tavalise seksuaalse tegevuse juures on lihased pingutatud ning näärmete eritised voolavad välja, ühes sellega aga heidetakse ära ka nende seksuaalenergia. Seda tüüpi orgasm on lühiajaline: kui energia on välja voolanud, on reis lõppenud.
 
Sisemise ehk elundite orgasmi korral pääseb nauding mõjule kõigi elundite ja näärmete, kogu närvisüsteemi kaudu, kutsudes neis esile värina ning täites need seksuaalsest, loovast ja taastootvast energiast pärineva elujõuga.
 
KES VASTUTAB MEIE ORGASMI EEST?
 
Paljud naised, kellel on seksuaalseid kogemusi, pole võimelised saama orgasmi. Sageli süüdistab naine partnerit, et too ei suuda teda orgasmini viia, sest tema seemnepurse jõuab kätte liialt kiiresti. Seks on siiski kahe inimese asi ning hormoonide harmoonia tuleb saavutada nende mõlema energia abil.
 
HEAD SEKSUAALSUHTED NING KOLM SEKSUAALENERGIA TASANDIT
 
Selleks, et saavutada häid seksuaalsuhteid, peavad mõlema partneri energiad olema ühel ja samal tasandil: mõlemad peavad füüsiliselt ja vaimselt terved, nende vaimne tasand aga peab olema ühesugune. Kui need kaks inimest ühtivad, sulavad nende füüsiline, emotsionaalne ja lõpuks ka vaimne energia üheks tervikuks.
 
FÜÜSILINE TASAND

Väga oluline on end seksuaalühte eel õigesti häälestada. Naised erinevad energiataseme poolest üksteisest väga tugevasti. Munasarjahingamise ja orgastilise ülespürgimise harjutamine tugevdavad naise tuppe ning saadavad tema suguelunditesse qi-voolu. Paljud naised, kes ei treeni oma alakeha - munasarju, emakakaela ja tuppe, kaotavad qi'd ja nende lihaste toonus alaneb. Selle tagajärjel voolab energia välja ning jätab suguelundite piirkonna külmaks. Nende menstruatsioonid võivad ilmuda ootamatul ajal. Neid võivad vaevata menstruatsioonieelne sündroom, pea- ja alakõhuvalud ning meeleolulangused, mis kõik kokku vähendavad nii seksuaal- kui ka üldist energiat. Orgasmini jõudmiseks läheb neil märksa rohkem aega kui mehel. Et jäävesi keema hakkaks, kulub rohkem soojust, samamoodi läheb partneril palju aega, et erutada naist, kelle suguelundite piirkond on külm. Kui mehel on madal tulise yang-energia tase, siis ei suuda ta "jääd sulatada" ega naist keemispunktini viia.
 
Meestele on seksuaalenergia korduv tsirkuleerimine ääretult oluline. Tao õpetuses leidub harjutusi, mille abil saavutatakse mehe seksuaalenergia korduvkasutamine ning tema seksuaalse potentsiaali suurendamine.
 
EMOTSIONAALNE TASAND
 
Kui mees ja naine esimest korda kohtuvad, tekib nende vahel tihti mingi seletamatu tõmme. Põhjuseks võib olla see, et neil mõlemal on sel hetkel kõrge energianivoo ning emotsionaalne ja vaimne tase. Neid tõmbab teineteise poole otsekui magnetiga. Mõnikord kulutatakse pärast abiellumist perekondlike lahkhelide ja stresside toimel energiad ära ja magnetilised jõud vähenevad, nii et abikaasade vahel pole enam mingit tõmmet - mees ja naine muutuvad teineteisele võõraks. Paljud inimesed on hakanud tegelema nn mikrokosmilise orbiidiga ja tao armastuse saladustega, parandanud oma toidusedelit ning võtnud kavva regulaarseid harjutusi suurendamaks oma romantilisi jõude ning saamaks tagasi lähedasi suhteid ja intiimseid tundeid. Selle tulemusena on neil märksa kergem orgasmi saada.
 
VAIMNE TASAND
 
Kui partnerid leiavad aega koos mediteerida, kui nad istuvad teineteise kõrval või puudutavad teineteist, pannes peopesad vastamisi, võivad nad tunda partneri energiat. Armsamaga võib energiat vahetada isegi sel juhul, kui tema energia on nõrk ja ta ei oska seda juhtida. Te võite ta haarata oma mikrokosmilisse orbiiti, tema aga võib teha sama teiega, nii et teie energiad segunevad.

Kui partner on halvas tujus, võite teda aidata, saates talle oma "naeratuseenergiat". Olles õppinud viie elemendi ühinemist, saate tema negatiivsed emotsioonid endasse võtta, üles sulatada, seejärel aga talle head elujõudu tagasi anda. Sedasama saab tema teha teile.
 
Head seksuaalsed suhted kätkevad palju muidki faktoreid, ent neil peab olema hea algus - midagi hea veini taolist.
 
TAO MEDITATSIOONI EESMÄRK

QI AVASTAMINE
 
Juba väga ammu on kindlaks tehtud, et tao peensuste ning mehe ja naise olemuse jälgimiseks on kõige parem rahustada mõistust isteasendis mediteerides. Just nimelt isteasendis meditatsiooni abil avastatigi qi-peenenergia, mis voolab meie sisemuses. Teed, mida mööda qi kehas liigub, vastavad inimkeha meridiaanide süsteemile.
 
KEHA KOOSNEB KOLMEST OSAST
 
Isteasendis meditatsiooni abil jõudsid esimesed taoistid pikkamööda arusaamisele, et keha koosneb kolmest osast: füüsilisest, hinge- ja vaimukehast.
 
Erinevalt teistest Aasia meditatsiooni traditsioonidest, mis püüavad kultiveerida füüsilise keha arendamise abil hinge ja vaimu, pidasid vanad taoistid kõiki kolme keha võrdselt tähtsaks. Nad leidsid võimaluse pääseda teadlikult ligi vaimsetele valdustele ja pöörduda sealt tagasi füüsilisse maailma, et olla selles loovalt aktiivne.
 
FÜÜSILISE KEHA ARENDAMINE
 
Inimesed, kes on tao ravisüsteemis uustulnukad, võtavad kõigepealt käsile laia diapasooniga harjutused. Nende abil arendavad nad oma füüsilise keha efektiivseks ja terveks organismiks, mis võimaldab neil rahulikult, pinge- ja stressivabalt elada. esimese tasandi eesmärk on teadvustada oma füüsilist keha ning selle energeetilisi suhteid ümbruse ja teiste inimestega. Sellel tasandil õpitakse ennast ravima, tundma qi-energia voolu ja suunama seda mööda keha meridiaanide süsteemi (meditatsioon "Mikrokosmiline orbiit"). Mida tervem on keha, seda enam qi'd suudab ta toota ning vaimseks energiaks ümber kujundada. Harjutades qi vaimseks energiaks muundamist, õpime "sünnitama iseennast" ning ülendama oma hinge ja vaimu.
 
Tao süsteemi esimesel tasandil praktiseeritakse meditatsioone "Mikrokosmiline orbiit", "Kuus ravivat heli", "Sisemine naeratus" ja "Viie elemendi ühtesulamine" ning taiji-qigongi meetodeid. Sedamööda, kuidas õpime oma füüsilist keha teadvustama, muutuvad meile kättesaadavaks märksa kõrgemad energiatasandid, mida on vaja, et juhtida ja muundada seksuaalenergiat seemne ja munasarja kung-fu abil.
 
"SÜNNITADA ISEENNAST", SEE TÄHENDAB ARENDADA OMA HINGEKEHA
 
Tao meditatsiooni eesmärk on "sünnitada iseennast", see tähendab äratada endas see osa, mis tajub ümbrust ning tegutseb vabana hariduse, ühiskonna ja karma piirangutest. "Enda sünnitamine pole sümboolne või poeetiline metafoor, vaid reaalne energia ümberkujundamise protsess, mis viib peenkeha formeerumiseni ning annab võimaluse arendada mõistust, tundeid ja tahet.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.