neljapäev, 16. august 2012

seksuaalne orientatsioon

        Miks on osa inimesi heteroseksuaalsed ja teised homoseksuaalsed? Kas põhjus on geneetiline? On see õpitud? Kas põhjus on milleski muus? Kas inimestel on võimalik oma seksuaalset orientatsiooni valida?
 
Põhjus, miks osa inimesi on heteroseksuaalsed ja osa homoseksuaalsed, on väga sarnane põhjusele, miks osal inimestel on tumedad ja osal blondid juuksed. Teie seksuaalset orientatsiooni aitab paika panna teie geneetiline kood. Seega samamoodi, kui teie geneetilisse koodi on sisestatud juuste värvuse skaala blondist tumedani, on teie geneetilises koodis ka seksuaalse väljenduse skaala. Teie seksuaalne identiteet on teie enda valik. Enamikul inimestel on geneetiline kood, mis võimaldab neil tunda seksuaalset külgetõmmet eri liiki inimeste poole. Te kõik, võtate te ennast homo, õige või kellegi muuna, olete sotsiaalsed. Teil kõigil on peal mingi sotsiaalne surve, sotsiaalsed ususüsteemid, sotsiaalsed väärtused ja sotsiaalsed kogemused, mis suunavad teid ennast seksuaalse eneseväljenduse skaalal kuskil teadvustama.
 
Mõni sünnib väga tugeva geneetilise koodiga, mis on kaldu heteroseksuaalsuse suunas; mõni sünnib väga tugeva geneetilise koodiga, mis on kaldu homoseksuaalsuse suunas. Palju enamad sünnivad potentsiaaliga mõlemaks. Vaadates hetero- ja homoseksuaalsuse identiteedile Universumi energia- ja teadvusvälja vaatenurgast, siis paistavad nad olevat mitte skaala, mitte duaalsus, kus ollakse kas üks või teine, vaid nad paistavad välja kui ühe ringi osad. Inimesed langevad ringi mingitele kindlatele punktidele sõltuvalt nende geneetilisest koodist ja sotsiaalsest olukorrast või sotsiaalsest programmist, mis mõlemad aitavad identiteeti paika panna. Lühike vastus on, et teie seksuaalsel orientatsioonil on geneetilised juured ja kõigil on valik, kuidas oma geneetilist koodi väljendada.
 
Teil kõigil on valida, kas peita osa endast ja elada mitteterviklikult või valida iseenda embamine nii terviklikult kui võimalik. Kergelt võib jääda mulje, et selle küsimusega peaksid maadlema vaid geid, lesbid, bi’d, sugu vahetanud ja trans’id, sest nemad kogevad kõige rohkem survet, et end varjata. Aga küsimusele peaksid vastama ka need, kes peavad ennast heteroseksuaaliks. Tegelikult seisavad nad silmitsi väga konkreetse väljakutsega, kuna nende seksuaalne eneseväljendus on vähem politiseeritud ja vähem silmatorkav. Endale ainuomase seksuaalse identiteedi loomise vajadust on väga lihtne ignoreerida ning nii kaob võimalus saada iseenda sees sügavalt terviklikuks. Kõik peavad leppima oma tõelise olemusega, oma kõikide seksuaalsete väljenduste, pettumuste, igatsuste, segaduste ja mõjuvõimuga. Kõik inimesed peavad otsustama, kas end peita või ennast jagada.
 
Selle vajaduse väljamängimist on võimalik tihti näha siis, kui inimesed tunnevad häbi, varjavad oma seksuaalseid igatsusi või fantaasiaid. Kui loomulikku seksuaalset eneseväljendust varjatakse ja kui inimesed tunnevad häbi, siis leiate, et te hakkate suruma oma väljendust rohkem väändunud vormi, mis toob kaasa haiget tegemise või üksteise ärakasutamise. See juhtub sõltumata seksuaalsest orientatsioonist ning see on üleüldine terves maailmas. See on inimkonna tervendamise järgmine maa-ala. Te kõik hoolimata oma seksuaalsest orientatsioonist ja identiteedist peate leppima iseenda seksuaalsusega ning leidma võimaluse olla iseendaga kooskõlas. Seetõttu on parim, mida te üksteisele teha saate, olla lahke ja austada fakti, et te kõik olete erinevad ja samal ajal siiski sarnased. Kõik te tegutsete samal seksuaalse identiteedi ringil. Igal hetkel keegi teist liigub ringil, sõltuvalt sellest, mis vajadus tal oma elus on. Igaüks sünnib oma saatusega ja igaühel on oma geneetiline kood, mis seksuaalsust suunab. Väär on ette kujutada, et teised väljendavad ennast samamoodi kui Sina või tunnevad samamoodi kui Sina. Selles suhtes on ainuõige tegutseda nii, et kõik on erinevad ja kõik on head. Senikaua kui igaüks teist on oma kõrgema minaga kooskõlas, siis olete te kõik täiesti suurepärased seal, kus te olete.
 
Kuidas on homoks olemine seotud paljunemisega?
 
Vaatame seda sissejuhatuseks teaduse vaatenurgast – nii seksuaalne paljunemine kui mitteseksuaalne paljunemine on vahekord, mis põhineb valikul. Mõlemal juhul, homoseksuaalse vahekorra puhul ja viljatu vahekorra puhul on vastus sama. Terve inimeste paljunemise protsess ja seksuaalne paljunemine on tekkinud duaalsuse, polaarsuse väljendusena.
 
Teatavasti maailm põhineb või on põhinenud duaalsusel. Duaalsuse teeb võimalikuks selles maailmas kõige loomine koos vastandiga. Olete andnud endale lõputult võimalusi, et avastada eksisteerimist läbi piiranguid seadva duaalsuse. Kujutades ette, et kõigel on vastand, siis peab aktsepteerima ideed, et ilma vastandita pole miski täiuslik – iga pool igatseb oma teist poolt. Universumi vaatenurgast on duaalsuse kontseptsioon kütkestav.
 
Arvesse võttes, et igaüks teist on hingena täielik tervik, täielikult meessoost ja naissoost, siis on idee suruda ennast inimese vormi, unustades, kes te tegelikult olete ja hakata ette kujutama, et teil on midagi puudu ja teine pool on vaja üles leida, tõesti väga põnev! Seksuaalse paljunemise evolutsioon andis veelgi väljendusvõimalusi duaalsuse katsetamiseks. Mitte ainult inimestele, vaid kõigile olenditele, kes seda kasutavad.
 
Inimkonna evolutsioon toob teid elama duaalsuse illusioonist väljapoole. Te hakkate nägema maailma tervikuna ja potentsiaali kõigele kõiges muus – hakkate nägema kogu universumi potentsiaali ühes liivateras, nii nagu kirjeldavad teie religioonid. Jõudes tajumiseni, et kõik on omavahel seotud, et kõik on kõiges ja kõigis, ent ometi sobib harmooniliselt kokku, teie kiindumus seksuaalsesse paljunemisse kahaneb. Kunagi oli salapärane ime, kui kaks poolt ühinesid ja moodustasid uue terviku, nüüd on ime mõõtmatu armastus, mis paneb tegema valikut tuua maailma uus olend, mis radu pidi see ka kohale ei jõuaks.
 
Selline evolutsiooniprotsess toimub sõltumata hetero- või homoseksuaalsusest. See hakkas ilmnema siis, kui hakkasite „kontrollima“ paljunemise kogemust. Viljatuse määra, adopteerimise ja rasedusest hoidumise võimaluste kasv – kõik need viivad teid paljunemiseni, mis põhineb valikul. Nimetatud muutused toovad esile fakti, et kuigi füüsiline paljunemine munaraku ja seemneraku ühinedes ikka toimib, siis paljunemise toiming on tegelikult valik, et tuua uusi inimesi inimkonna perekonda. Te võtate paljunemist mitte lihtsalt kui seksuaalset ühinemist, vaid kui oma valiku tagajärge. Kui valite ilmale tuua lapse, teate töövahendeid, mida seksuaalne paljunemine pakub, siis nende vahendite abil te lapse ka loote.
 
Nii võttes on homoseksuaalsuse ja paljunemise vaheline seos sarnane viljatuse ja paljunemise vahelise seosega. See on osa inimeste evolutsioonist astuda duaalsusest välja ja sisse loovusesse ning tegelikult valida. Senikaua kuni te olete füüsilistes inimkehades, jätkub töö seksuaalse paljunemise fundamentaalse faktiga. Inimkogemus on teid viinud uude evolutsiooni, kus te elate vabal valikul.
 
Mõtleme sõnale valik, sest see on sõna, mis on politiseeritud seoses abordi küsimusega. Abort ja sündimuskontroll langevad evolutsiooni samasse kategooriasse. See on alati valiku küsimus. Inimesed jõuavad punkti, kus kogemata rasestutakse vähem. Nii oli see alguses. Lõpuks jõuate inimkonna arenedes punkti, kus teadlik mõtlemine on kõrgema minaga samal joonel nii, et iga tehtud valik põhineb täies ulatuses teadvusel, mis on teadlik kõrgemast perspektiivist. Seepärast olete teadlikumad sellest, kuidas kõik, mis elus juhtub, juhtub valikupõhiselt. Kõik toimub läbi iseenda positsioneerimise läbi oma kõrgema mina. Kui te hakkate mõistma paljunemist valikulise tegevusena, siis annab see teile kõigile võimaluse kogeda paljunemist aruandekohustuse teemana. Käes on aeg, et oleksite rohkem teadlikud oma paljunemise või mittepaljunemise valikust ning oma valiku põhjustest sõltumata teie seksuaalsest orientatsioonist ja identiteedist.
 
Mis on gei olemise tähendus maailmas? Kas LGBTQ (lesbi, gei, bi, trans ja imelik i.k. queer) inimestel on ainulaadne koht ja mis see on? Mis on meie elu missioon?
 
Homoseksuaalsus on maailmas alati eksisteerinud. See on alati olnud osa inimkonna geneetilisest koodist. Homoseksuaalsuse kogemine ja väljendamine, identifitseerides ennast gei, lesbi või biseksuaalina, või kogedes aeg-ajalt seksuaalset külgetõmmet samasoolise vastu, on võimalik jälgida läbi ajaloo. Iidsetel aegadel, enne patriarhaadi ning hea ja halva kontseptsiooni sisse juhatamist, vahetati homoseksuaalset ja heteroseksuaalset väljendust sujuvamalt. Inimesed kaldusid armuma ja teineteisele meeldima, tuginedes rohkem isiklikele kogemustele kui sugude algtähendusele.
 
Kultuurides muutus inimkonna loomulik eneseväljendus tabuteemaks ja see mõisteti ülemaailmselt hukka. Ühiskonnas tõrjuti seksuaalsus kõrvale ja seksuaalsele väljendusele määrati ühiskondlikke piiranguid. Teie asustuse kasvades muutuvad soorollid, mis piiratud soorolle tugevamalt kinnistavad, aina olulisemaks ja et seksuaalne eneseväljendus nende piiranguteni ei küündi, siis annab see tugeva võimaluse rõhumise ja piinamise pinnaletõusuks.
 
Paljut sellest on võimalik jälgida läbi patriarhaadi ajaloo. Sõna patriarhaat ei demoniseeri mehi ega maskuliinsust. Selle asemel määratleb ta ühiskondlikud institutsioonid, mis piiravad inimese eneseväljendust lähtuvalt tema soost. Patriarhaat on piiranud ja rõhunud mehi sama palju kui naisi. Patriarhaadi sissejuhatamise algusaegadest alates on homoseksuaalsust ja muid inimväljenduse vorme võetud nii halbadena, et inimesed on ennast häbenenud ja peitnud. Häbi on inimeste armastuse väljendustesse sisse kootud paljudel viisidel. Inimesed on õppinud häbenema seda, et nad armastavad kedagi, kes on samast soost või kuuluvad mingisse ühiskondlikku klassi või kuuluvad teatud rassi. Häbi on esinenud läbi kogu protsessi, mil inimkond on liikunud tiheduse aega. Ajalugu on teid juhatanud valguse ajast tiheduse aega ja nüüd tulete te valgusesse tagasi. Inimrassina avanete te uuesti. Seetõttu näeb üle maailma inimõiguste rikkumiste talumise lõppu, teie planeedil sajandeid eksisteerinud vägivalla talumise lõppu. Vägivald, vihkamine, arvustamine ja eristamine olemuslikult küll jätkub, aga rassina talute te seda aina vähem ja vähem. Seetõttu liigute te neist eemale.
 
Te tõusete uuesti pinnale inimrassina, kes on jumalikult ühendatud ja jumalikult iseendasse armunud. Teil on meeles, et inimesena olete te osa armastavast perekonnast, millesse kuulub iga inimene planeedil Maa. Nii loote te indiviididele üha rohkem ruumi enda väljendamiseks, seda nii seksuaalse identiteedi terminites kui kõigis teistes identiteedi vormides. Te kõik leiate üha rohkem avarust, et avastada iseenda ainulaadset väljendust. Samamoodi, nagu inimestel on rohkem ruumi muuta oma usku, on inimestel rohkem ruumi oma seksuaalset meeldimist ja seksuaalset väljendust tõeliselt tunnistada ning leida tervislikud, armastavad võimalused nendega elamiseks. Indiviidid, kes te identifitseerite ennast geina, teie valik seda identiteeti omada lisab ruumi kõigi teiste jaoks, et nad saaksid olla tõeliselt nemad ise, olgu siis seoses seksuaalse identiteedi või mõne teise inimidentiteedi osaga.
 
Teie, kes te identifitseerite ennast gei, lesbi, bi, suguvahetanu või transina, teie jagatud missioon on, kui see on nii, aidata luua maailma rohkem avarust kõigile teistele, et nad oleksid nemad ise, läbi oma sagedase julge valmisoleku ennast väljendada ja jõuda oma tõega ühele joonele. Missioon kehtib ka nendele, kes peavad ennast heteroseksuaalideks ja siiski tajuvad sarnast ruumitunnet.
 
Inimene, kes tunneb ennast peamiselt heteroseksuaalina ja valib end sellena identifitseerida, peab sellegipoolest oma isikliku seksuaalse väljendusega kokkuleppele jõudma. Kui inimene jõuab oma tõeliste seksuaalsete vajaduste, seksuaalse külgetõmbe ja oma tõelise minaga samale joonele ja isegi kui see juhtub kokku langema sõnastatud normiga ning tundub olevat palju vähem ilmne, siis on tegemist samasuguse julge sammuga valguse poole. Ka teie aitate täita maailmas kõigi jaoks rohkema ruumi loomise visiooni. Kui inimesed lasevad vabaks arvustamise ja häbistamise, siis te armastate üksteist loomulikult ja loote maailmas loomuliku rahu
 
_______________________________________
 
Sõnumi kanaldas Akaši Kroonikast Jen Eramith,
MA, Akashic Transformationsi kaudu.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.