neljapäev, 28. juuni 2012

duaalsuse maised mängud

        Elud, mida te Maal kogete, on osa teie hinge suuremast tsüklist. See tsükkel on loodud selleks, et võimaldada teil täielikult kogeda duaalsust. Elu Maal pakub sulle võimalust kogeda täielikult, mida tähendab olla inimene. Võiks ju küsida, mis on inimeseks olemises nii erilist. Miks peaksin ma soovima seda kogeda?

Inimkogemus on mitmekülgne ja pingeline. Elades inimese elu, oled sa ajutiselt uppunud füüsilistesse tajudesse, mõtetesse ja tunnetesse. Selle reaalsuse kaasasündinud duaalsuse tõttu on need kogemused äärmiselt kontrastsed ja intensiivsed.

Maal on loomisprotsess sageli seotud võitlusega. Tavaliselt kohtad sa oma unistuste realiseerimises palju vastuseisu. Luua idee ja muuta see materiaalses maailmas reaalsuseks, on suur ettevõtmine. See nõuab tugevat tahet, visadust, mõtteselgust ja usaldavat südant. Maal tuleb sul hakkama saada materiaalse maailma aegluse ja jonnakusega. Sa pead tulema toime vastakate impulssidega iseendas – kahtlustega, meeleheitega, teadmiste puudusega, lootuse kaotamisega jne. Nende tegurite tõttu võib loomisprotsess olla takistatud või isegi läbi kukkuda. Ometigi on just need võimalikud probleemid, isegi läbikukkumised, just need, mis muudavad maise elu kogemuse niivõrd väärtuslikuks. Just väljakutsed, mida oma maisel teel kohtad, on sinu suurimad õpetajad. Need raskused annavad maisele kogemusele sügavuse, mis on hoopis erinev pingutust mittenõudvast loomisprotsessist astraalsfäärides.

Maa mittealluv loomus muudab sind sageli ettevaatlikuks ja viib meeleheitele. Nii tihti ei vasta reaalsus sinu soovidele ja lootustele. Nii tihti näivad sinu loovad püüdlused lõppevat valus ja lootusetuses. Kõigele vaatamata leiad sa lõpuks rahu ja õnne võtme. Sa leiad selle võtme iseenda südamest. Ja kui see juhtub, koged sa rõõmu, mis ei ole võrreldav millegagi. See on sinu ülemvõimu ja jumalikkuse sünd.

Ekstaas, mida sa koged, kui sinu jumalikkus tärkab, avab sulle võimaluse iseennast tervendada. See jumalik armastus aitab sul taastuda kõigist üleelamistest, mida sul on maises elus tulnud kogeda. Pärast seda oled sa võimeline aitama ravida teisi, kes on läbinud samad katsumused ja raskused. Sa tunned nende valu ära. Sa näed seda nende silmades. Ja sa oled võimeline juhtima neid nende teel jumalikkuse juurde.

Kuidas ületada duaalsus 

Sinu maiste elude tsükkel lõppeb kui sa väljud duaalsuse mängust. Duaalsuse mäng näeb ette, et sa positsioneerid ennast polaarsuse mänguväljal. Sa identifitseerid ennast rikka või vaesena, kuulsa või alandlikuna, mehe või naisena, kangelase või kelmina. Tegelikult pole suurt vahet, millist rolli sa mängid. Kuniks sa tunned end kokkukuuluvana näitlejaga laval, oled sa endiselt duaalsusesse kaasatud.

Loomulikult pole see mitte mingil moel vale. Teatud mõttes oli see just nõnda ette nähtud. Oli ette nähtud, et sa unustad oma tõelise mina. Et kogeda kõiki duaalsuse aspekte, pidid sa oma teadvuse taandama kindlasse rolli maises draamaetenduses.

Ja sa mängisid oma osa hästi. Sa sattusid oma rollides niivõrd hoogu, et unustasid sootuks oma maiste elude tsükli tegeliku eesmärgi. Sa olid enda unustanud nii täielikult, et sa pidasid duaalsuse mänge ja draamasid ainsaks võimalikuks reaalsuseks. Lõpuks muutusid sa väga üksikuks ja hirmunuks, mis ei ole üllatav, kuna duaalsuse mäng põhineb teadmatusel ja hirmul.

Et mõista duaalsuse mõju sinu igapäevaelus, toome järgnevalt ära mõned duaalsuse mängu iseloomulikud tunnused.

Duaalsuse mängu tunnused

1) Sinu emotsionaalne elu on oma olemuselt ebastabiilne.

Emotsionaalselt oled sa ankurdamata, kuna oled alati mingi meeleolu positiivsel või negatiivsel poolel. Sa oled kas vihane või andestav, kitsarinnaline või helde, masendunud või entusiastlik, õnnelik või kurb. Sinu emotsioonid kõiguvad pidevalt äärmusest äärmusesse.

2) Sa oled intensiivselt seotud välise maailmaga.

Sinu jaoks on väga oluline, mida teised inimesed sinust arvavad. Sinu enesehinnang sõltub sellest, mida väline maailm (ühiskond, lähedased) sulle sinu kohta tagasi peegeldavad. Sa püüad vastata nende ootustele. Sa annad oma parima.

3) Sul on tugevad arusaamad sellest, mis on hea ja mis halb.

Hinnangute andmine loob sulle kindlustunde. Elu on hästi organiseeritud kui teod, mõtted ja inimesed on jagatud õigeteks ja valedeks. Kõiki neid tunnuseid ühendab see, et ükskõik mida sa ka ei teeks või tunneks, pole sa tegelikult kunagi päriselt kohal. Sinu teadvus asub sinu olemuse välistel kihtidel ja on juhitud hirmupõhistest mõtte- ja käitumismustritest. 

Toome näite. Kui sa oled harjunud igal pool ja iga kell olema kena ja allaheitlik, ei kehasta sa käitumismustrit, mis tuleneb sinu sisemisest olemusest. Tegelikkuses surud sa alla oma sisemusest tulevaid signaale. Sa püüad vastata kellegi teise ootustele, et mitte kaotada nende armastust, imetlust ja hoolitsust. Sa reageerid kõigele hirmust lähtuvalt. Sa piirad iseennast. Ometigi elab mitteväljendunud osa sinust salajast elu, luues rahulolematust ja väsimust. Sinus võib olla viha ja ärritatust, millest mitte keegi, isegi sina, teadlik ei ole!

Sellest enese-eitamise seisundist väljumiseks on vaja astuda kontakti oma allasurutud olemusega.

Oma varjatud ja allasurutud olemusega kontakti saamiseks vajad sa teatud oskusi ja teadmisi. Enda sisse minemine ei ole keerukas protsess, mida sul tuleb teistelt õppida või teiste abiga saavutada. Motivatsioon ja kavatsus on märksa olulisemad kui oskused ja meetod. Kui sa tõesti soovid ise teada, soovid vaadata sügavale enda sisse ja muuta hirmutavaid mõtteid ja emotsioone, mis takistavad sul elamast õnnelikku ja rahuldustpakkuvat elu, suudad sa seda teha mistahes meetodiga, mis parasjagu pähe tuleb. Siinkohal soovimegi pakkuda üht lihtsat meditatsiooni, mis võib aidata sul saada kontakti oma emotsioonidega.

Võta hetk ja lõdvesta oma õlalihased ja kael, istu sirgelt ja aseta jalad otse põrandale. Hinga sügavalt sisse. Kujutle end kõndimas külateel laia sinise taeva all. Sa imed endasse looduse hääli ja tunned tuult oma juustes. Sa oled vaba ja õnnelik. Eemal märkad sinu suunas jooksvaid lapsi. Nad jõuavad üha lähemale. Kuidas sinu süda sellele reageerib? Nüüd on lapsed sinu ees. Kui palju neid on? Millised nad välja näevad? Kas nad on poisid, tüdrukud või on mõlemaid?  Ütle neile kõigile tere. Ütle neile, kui hea meel sul on neid näha. Seejärel tekib sul kontakt ühe lapsega, kes vaatab sulle otse silma. Tal on sulle sõnum. Kas see on kirjutatud lapse silmadesse? Kas sa saad seda lugeda? Mida ta soovib sulle öelda? Ta pakub sulle energiat, mida sa just praegu vajad. Nimeta see energia, mida sinu sisemine laps on sulle tooma tulnud ja ära anna sellele hinnangut. Lihtsalt täna teda ja vabasta oma kujutlus. Tunneta kindlalt maapinda oma jalge all ja hinga sügavalt. Sa olid just ühenduses oma varjatud osaga. Iga kell, kui sa soovid, võid sa minna tagasi sellesse hetke ja võib-olla rääkida ka teiste lastega.

Süüvides endasse ja ühendudes oma varjatud olemusega, muutud sa rohkem kohalolevaks. Sinu teadvus tõuseb kõrgemale hirmust juhitud mõtte- ja käitumismustritest, mida sa oled seni iseenesestmõistetavaks pidanud. Sa võtad enda eest vastutuse. Sa hoolitsed oma kurbuse, viha ja valu eest, nagu vanemad hoolitsevad oma laste tunnete eest.

Duaalsuse ületamise tunnused

1) Sa kuulad oma hinge häält, mis räägib sinuga läbi tunnete.

2) Sa tegutsed oma hinge hääle järgi ja viid ellu muudatused, mida sinu hing ihkab.

3) Sa väärtustad vaikset üksiolemist, kuna üksnes vaikuses võid sa kuulda oma hinge sosinaid.

4) Sa sead kahtluse alla mõttemustrite ja käitumispõhimõtete tõsikindluse, mis takistavad sul oma tõelisi soove ja püüdlusi saavutamast.

Pöördepunkt duaalsusest väljumisel 

Sinu maiste elude tsükkel hakkab lõpule jõudma kui su teadvus suudab jääda keskendunuks ja täielikult kohalolevaks kõigis duaalsuse väljendustes. Kuni sa identifitseerid end pigem ühe kui teise duaalsuse aspektiga (Valgusega Pimeduse asemel, rikkusega vaesuse asemel jne), istub sinu teadvus kiigul. Karma ei ole midagi muud kui kiikude harmoniseerija, millel sinu teadvus paikneb. Sa vabastad end karmilisest tsüklist kui sinu teadvus leiab liikumatu ankurdumiskoha kiigu keskel.

See koht on karma tsüklist väljumiseks. Peamised tundetoonid selles keskmes on vaikus, kaastunne ja vaikne rõõm. Kreeka filosoofid nimetasid seda seisundit ataraxia’ks – kõigutamatuse seisundiks.

Hinnangulisus ja hirm on energiad, mis sind kõige enam tsentrist välja liigutada suudavad. Mida enam sa neid energiaid vabastad, seda vaiksemaks ja avatumaks sa seesmiselt muutud. Sa sisened teise maailma, teise teadvuse dimensiooni.

See avaldub ka välises maailmas. Sageli on see muutuste aeg – aeg öelda hüvasti aspektidele sinu elus, mis SIND enam ei peegelda. Suhete ja töö valdkonnas võivad ees oodata suured murrangud. Suure tõenäosusega pöördub kogu su elu peapeale. Meie vaatenurgast on see täiesti loomulik, kuna sisemised muudatused eelnevalt alati välistele. Sinu teadvus loob materiaalse reaalsuse, milles sa elad. See on alati nõnda.

Duaalsuse haardest vabanemine võtab aega. Kõigi pimeduse (alateadvuse) kihtide laialiharutamine on järk-järguline protsess. Kuid kui sa oled sellele teele astunud, teele oma sisemise mina poole, hakkad sa ennast vaikselt duaalsuse mängust distantseerima. Kui sa oled saanud tunda ataraxia tõelist olemust, on pöördumine juba toimunud. Kui sa oled tundnud vaikset ja samas kõikeläbivat rõõmu lihtsalt iseendaga olemisest, siis sa tead, et just seda sa oled alati otsinud. Aeg-ajalt pöördud sa tagasi sissepoole, et seda endas kogeda.

Sa ei lõika ennast ära maistest rõõmudest. Sa oled lihtsalt leidnud jumaliku varjupaiga iseendas ja just sellelt õndsuse positsioonilt koged sa kogu maist ilu. Õndsust ei ole võimalik leida materiaalsetest asjadest. See peitub selles, kuidas sa neid asju koged. Kui sinu südames on rahu ja rõõm, pakuvad ka inimesed ja asjad sinu elus just rahu ja rõõmu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.