pühapäev, 6. november 2011

etappidest

        Egoismi nimetatakse kehaks ja seisundit, mil inimene seda ei kasuta, nimetatakse keha surmaks. Selle seisundini võib jõuda egoismist järk-järgult loobudes.
 
        Inimese vaimse arengu etapid:
 
       1. Ajujaht selle maailma egoistlikele naudingutele. Kes ennast vaimselt harima ei hakka, ei pruugi sellelt tasemelt elu jooksul edasi jõuda.
 
       2. Inimese egoistlike soovide keskpunktis asub vaimse soovi alge. Ühel hetkel hakkab inimene seda tajuma kui püüdu teadmisi omandada ja vaimseid asju õppida. Kui inimene tegutseb vastavalt sellele soovile, seda arendab, mitte ei suru maha, hakkab see soov kasvama. Õigete kavatsuste korral ja õige õpetaja juhendamisel hakkab varem tajumatu vaimne vaimsetes soovides tajuvateks muutuma ning aitab oma juuresolekuga leida kindlust ja jõudu egoismi edasiseks kaotamiseks. 
 
       3. Absoluutselt omakasupüüdmatu soovi tekkimine, seisund, kus tahetakse vaid oma tegudega Loojat rõõmustada. (Looja oled Sina, Mina, Meie kõik).
 
       4. Eelnevalt tekkinud andmissoovi muutumine sooviks Looja rõõmuks nautida. Sellise töö algust nimetatakse surnute elluäratamiseks, juba eemale lükatud egoistlikud soovid kasutatakse uuesti ära, kuid juba uuel eesmärgil.
 
        Iga kord, kui inimene mingit osa oma soovidest muudab, saab ta uue hingeosa ning see valgus aitab tal soovide muutmist jätkata. Muutes kogu oma egoismi altruismiks, hävitab inimene täielikult need tõkked, mis ei lase tal Looja valgusega täituda. Ta tunneb enda ümber valguse ookeani ja naudib seda.
 
         Looja oled Sina.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.