esmaspäev, 9. juuli 2012

kuues tšakra: meele jõud

        Kuues tšakra "kolmas silm" on vaimne keskus, mis võib inimese viia tema mõistuse ja psüühe koosmõjul intuitiivse nägemise ja tarkuseni. See on tarkusetšakra. Selle tšakra väljakutsed on meele avardamine, ebaisikulise meele väljendamine, oma jõu tagasitoomine, pettuse ja "väärtõdede" juurest; õppimine, kuidas tegutseda vastavalt sisemisele juhatusele; eristamine, milliseid mõtteid motiveerib jõud, milliseid hirm ja illusioonid.
 
Kuues tšakra juhatab meid erapooletu eristava tunnetusvõime omandamise tarkuseni. Sümboolne nägemine on osaliselt õpitud "erapooletus" - meeleseisund, milleni ei ulatu "isikliku mõtlemise" ja "algaja mõtlemise" mõjud ning mis võib viia "ebaisikulise" ehk avardunud meele jõu ja kaemuseni.
 
Erapooletus ei tähenda hoolimisest loobumist. See tähendab hirmust ajendatud hääle vaigistamist. Inimene, kes on saavutanud sisemise eraldatuse, tunnetab sisemist mina niivõrd täielikult, et tema teadvuses ei ole välismõjudel mingit võimu. Selle meele ja mina selgus on tarkuse olemus.
 
Siin on mõningad juhised, kuidas arendada ebaisikulist meelt ja sümboolset nägemist, võimet näha illusioonidest läbi ja haarata kinni kulissidetagusest energeetilisest jõust. Nende juhiste järgimine võib aidata sul saavutada sümboolset nägemist ja suurendada võimet jõuda jumaliku mõtlemise mõõtmetesse.
 
         Tegele sisevaatlusega ja püüa endale teadvustada, millesse sa usud ja miks.
 
        *   Hoia oma meel avatuna ja õpi olema teadlik ajal, mil meel "välja lülitub".
 
          Mõtle kaitseseisundile kui püüdele hoida uut kaemust tulemast sinu mentaalsesse energiavälja.
 
          Tõlgenda kõiki olukordi ja suhteid sümboolselt, isegi kui sa ei suuda kohe mõista, millega on tegemist.
 
         Ole avatud juhistele ja kaemustele, mis tulevad unenägude kaudu.
 
        *   Vabane mõtetest, mis soodustavad enesehaletsust ja viha ning süüdistavad teist inimest selles, mis sinuga on toimunud.
 
        *   Ole erapooletu. Võta vastu otsuseid, mis põhinevad kõige arukamal hetkehinnangul, selle asemel et näha vaeva mingi konkreetse tulemuse nimel.
 
         Hoidu igasugustest hinnangulisusest - mitte ainult seoses inimeste ja oludega, vaid ka seoses ülesande suuruse ja tähtsusega. Tuleta endale pidevalt meelde kõrgemat tõde, et sul ei ole võimalik näha olukorra kõiki fakte ja detaile, samuti ei suuda sa visualiseerida oma tegude kaugemaid tagajärgi.
 
         Õpi märkama, millal oled mõjutatud omaksvõetud hirmumudelist. Vabane kohe hirmust, vaadeldes selle mõju oma meelele ja emotsioonidele, seejärel tee valikud, mis nõrgendavad hirmu mõju. 
 
        *   Vabane väärtushinnangutest, mis toetavad seisukohta, et edukus elus tähendab teatud eesmärkide saavutamist. Selle asemel vaatle edukalt elu kui protsessi, mille käigus sa omandad enesekontrolli ja võime toime tulla väljakutsetega, mis elu sulle toob. Visualiseeri edukust energeetilise, mitte füüsilise jõuna.
 
         Tegutse vastavalt sisemisele juhatusele ja loobu vajadusest saada "kinnitust", et sinu sisemine juhatus on õige. Mida rohkem sa kinnitust palud, seda väiksem on tõenäosus, et sinu palvetele vastatakse. 
 
        *   Hoia tähelepanu käesolevas hetkes - hoidu elamast minevikus ja muretsemast tuleviku pärast. Õpi usaldama rohkem seda, mida sa ei näe, kui seda mida sa näed.
 
Kõrgema teadvuseni jõudmine tähendab oma elureeglite ja tõekspidamiste muutmist. Meie mälestused ja hoiakud on otseses mõttes reeglid, mis määravad elukvaliteeti ja sidemete tugevuse teiste inimestega. Nihe teadvuses toob iga kord kaasa eraldatuse ja üksilduse perioodi, mil inimene harjub tõe uue tasandiga. Seejärel leitakse alati uued kaaslased. Mitte keegi ei jää kauaks üksi.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.