teisipäev, 10. juuli 2012

seitsmes tšakra: viimane ühenduslüli

        Seitsmes tšakra ühendab meie vaimse olemuse suutlikkusega lubada vaimsusel saada füüsilise elu osaks ning meid juhtida. Kuna meie energiakeha tervikuna hingestab vaim, siis seitsmes tšakra on otseselt häälestunud otsima lähedast suhet Jumalaga. Seitsmes tšakra on elujõu sisenemiskoht, mille kaudu tuleb suurest universumist meisse lõputult energiat. See toidab keha, meelt ja vaimu, jaotudes laiali kogu füüsilises kehas ja kuues alumises tšakras, et siduda füüsiline keha seitsmenda tšakraga. Seitsmenda tšakra energia mõjutab suuremate elundkondade energiat kehas: kesknärvisüsteemi, muskulatuuri ja nahka.
 
See tšakra sisaldab energiat, mis tekitab pühendumust, inspireerivaid ja prohvetlikke mõtteid, transtsendentaalseid ideid ja müstilisi seoseid. Selles tšakras on hoiul energia mis kaitseb meie  sümboolse nägemise võimet. See on vaimse kaemuse, visioonide ja intuitsiooni energeetiline keskus, mis ulatub inimteadvusest palju kaugemale. See on müstika vald, teadveloleku ja jumalike seoste mõõde.
 
Selle tšakra nõrgad küljed ja hirmud on seotud selliste vaimsete probleemidega nagu "pime hingeöö". Hirm kaotada identiteet ning sidemed elu ja meid ümbritsevate inimestega. Tugevateks külgedeks on aga usk Jumala kohalolekusse ja kõigesse, mida usk inimese elus sümboliseerib - sisemine juhatus, kaemus, mis aitab terveneda, usaldus sellisel tasandil, mis jätab varju kõik tavapärased inimlikud hirmud, pühendumus.
 
Seitsmenda tšakra püha tõde motiveerib meid otsima lähedast seost Jumalaga kõigis meie tegemistes. See vaimne soov ühenduse järele erineb oluliselt soovist liituda religiooniga. Religioon on ennekõike grupikogemus, mille peamine eesmärk on kaitsta gruppi eeskätt füüsiliste ohtude eest nagu haigus, vaesus, surm, ühiskondlikud kriisid ja isegi sõda. Religiooni juured on esimese tšakra energias. Vaimsus seevastu on individuaalne kogemus, mis on suunatud vabanemisele hirmust füüsilise maailma ees ja ühenduse taotlemisele Jumalaga. Selle tšakra püha tõde kõlab: "Ela käesolevas hetkes."
 
Müstilise vaimse sideme kogemine vapustab meid hingepõhjani. Me ei taha enam grupi kaitset ega soovi, et mulle määratud juhised jõuavad minuni vahendaja kaudu. Vaimse müstiku kõrgemaks sihiks saab püha tõde: "Jumal on armastus, ja see, kes armastab, on Jumalas ja Jumal on temas ehk hing on Jumalaga üks."
 
Liidus Jumalaga ärkab meis sisemine jõud, kus hakkab tööle kõrvaldamisprotsess, mis hakkab võistlema kõigi väliste jõududega meie elus. Meie elust hakkavad kaduma kõik füüsilised, psüühilised ja emotsionaalsed "illusioonid". See kõik aga võib tekitada sisemise kaose või isegi "vaimse skisofreenia."
 
Spirituaalne kriis algab tavaliselt arusaamaga, et puudub tähendus ja eesmärk, mida ei saa leevendada paljalt elu väliste komponentidega. Igatsus mida inimene tunneb, on palju sügavam, seda ei saa rahuldada hea väljavaatega palgatõusule või edutamisele, abielule või uuele suhtele. Tavapärased lahendused ei ahvatle. Spirituaalses kriisis olijatel on tunne, et miski nende sisemuses tahab ärgata. Nad lihtsalt ei tea,  kuidas sellesse suhtuda. Teine selle kriisi sümptom on kui inimene tunneb, et ta hakkab kaotama mina- või identiteeditaju. "Ma pole enam kindel, kes ma üldse olen ja mida ma elult tahan," on tüüpiline seitsmenda tšakra energiast küllastunud inimese kaebus. Kolmas sümptom on vajadus kogeda pühendumist millelegi suuremale kui inimene ise.
 
Tähenduse puudumine, identiteedi kaotus ja vajadus pühendumise järele on kolm kõige selgemat sümptomit, mis viitavad sellele, et inimene on astunud "pimedasse öösse". Muidugi on need iseloomulikud jooned sarnased tavalise psüühiliste dilemmadega, mida inimesed kogevad. Kui aga nende juured on spirituaalsuses, siis puudub inimesel motivatsioon süüdistada teisi inimesi kriisi tekkimises. Inimene taipab, et kriisi põhjus on temas endas. Inimese elu väliste komponentide ebaadekvaatsus on spirituaalse kriisi tagajärg, mitte põhjus. "Pimeda öö"  läbielamine nõuab usku ja palveid ja kui võimalik, siis ka vaimset suunajat. Kui vaimset suunajat pole võimalik leida, võib tuge saada vaimsest kirjandusest. 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.