kolmapäev, 11. juuli 2012

sümboolse nägemise õpetus

JUHISED
 
Me elame oma elu kahe jõu paradigma või kahe reaalsuse vahel - sisemise ja välise, energeetilise ja füüsilise. Me kujundame iseennast ja oma suhteid ümber isiklikuks, vaimseks jõuks. Ja mitte ainult? Tänapäeval kasutame energeetilist informatsiooni kõikjal: holistlikes tervisemudelites - tervislikes "tervise- ja arenguprogrammides", positiivse eluhoiaku koolitustel; sporditreeningutel, kus mentaalseid hoiakuid ja visualiseerimisoskust peetakse sama tähtsaks kui sportlase füüsilisi võimeid. Erinevate eluvaldkondade arendajad püüavad leida energeetilisi lahendusi, et füüsilist tulemust maksimiseerida, ajendagu neid selleks raha, soov võita spordivõistlus, vajadus haigusest terveneda jne.
 
Kui on soov ja vajadus hakata ennast energeetiliselt abistama tuleb sul kõigepealt arendada sümboolset nägemist. Pea meeles, et kõik füüsilised ja emotsionaalsed takistused on illusioonid. Otsi alati olukorra energeetilist tähendust ja järgi seda. Anna hinnang päeva jooksul tehtud valikutele ja nende energeetilistele tagajärgedele. See aitab paremini tunnetada hirmust või negatiivsest mõtlemisest põhjustatud energiakaotust.
 
Selleks pead meeles pidama keha ja vaimu seitset püha tõde:
 
        1. Kõik on üks
        2. Austage üksteist
        3. Austa iseennast
        4. Armastus on jumalik jõud
        5. Alluta isiklik tahe jumalikule
        6. Otsi vaid tõde
        7. Ela käesolevas hetkes
 
Need lihtsad ja võimsad tõed aitavad meelel, kehal ja vaimul taas leida ühenduspunkt jumaliku teadvusega. Niikaua kui sa kasutad neid tõdesid toetuspunktina, saad hinnata alati energiakaotust ja tuua oma vaim teadlikult tagasi, tundes ära, millist tõde sa ei austa. Sa hakkad igapäevaselt tegelema meditatsiooniga, mille käigus koondad tähelepanu teadlikult igale tšakrale, alustades esimesest tšakrast ja liikudes ülespoole ja esitad endale järgmised küsimused:
 
        1. Kas ma kaotan energiat? Kui jah, siis milline on see hirm, mis minu sellest kehaosast energiat ammutab? 
            Hinga sügavalt ja eralda teadlikult oma energia sellest hirmust.
        2. Kutsu selle tšakra kaitseks toetavat jumalikku energiat enda juurde.
        3. Sisene teadlikult tšakra energiasse, tunnetades, kuidas selles kehaosas energia aktiviseerub.

Liigu läbi kõikide tšakrate, keskendudes järgmiselt:
 
Keskendu esimese tšakra energiale ja tunneta, et oled seotud kõige elavaga. Seejärel anna sümboolselt õnnistus elule, mida olid nõus elama, oma perekonnale nii otseses kui ka laiemas mõttes.
 
Keskendu teise tšakra energiale ja tunneta seda energiat, mille oled sellest kehaosast vabastanud loometegevusse. Kui su energia on saastunud - täis negatiivsust ja hirmu -, vaata uuesti üle oma kavatsused. Suhtu igasse inimesse, kes sinu ellu kuulub, kui jumaliku eesmärgiga olendisse. Kui ei suuda jumalikkust selgelt näha, palu seda energiat, et võiksid näha läbi illusioonide, mis sind kontrollivad.
 
Keskendu kolmanda tšakra energiale, terviklikkusele ja kannatlikkusele. Anna hinnang oma käitumisnormidele, mõtle, kas oled mingil moel oma autundega kompromissile läinud. Kui jah, siis mediteeri autunde tähtsusest ja palu toetust, et suudaksid kinni pidada oma isiklikest standarditest. Sõlmi iseendaga leping austada oma eneseväärikust.
 
Keskendu neljanda tšakra armastuse ja kaastunde energiale. Anna hinnang, kui edukalt jagad oma armastust teistele ja iseendale, sealhulgas armastuseenergiat, mis sisaldub andestamises. Seejärel keskendu hoolitsusele, mida pakud iseendale, ja mõtle sellele, kuidas pead lugu iseendale antud sümboolsest armastuse, kaastunde ja andestamise tõotusest.
 
Keskendu viienda tšakra energiale, halastusele ja kohtumõistmisele, ning anna hinnang oma mõtetele seoses teiste inimeste ja iseendaga. Hinda sõnu mida oled teistele öelnud, ja saada positiivset energiat inimestele, kellele oled öelnud haiget tegevaid sõnu. Kui oled öelnud valelikke sõnu, teadvusta endale, et oled tahtnud teisi petta, ja uuri seda hirmu endas, millest sinu valed on põhjustatud. Palu, et energia siseneks sellesse hirmu ja annaks sulle julgust mitte enam järgida negatiivseid mõttemalle.
 
Keskendu kuuenda tšakra energiale, jumalikule tarkusele ja mõistmisele, ning anna hinnang oma igapäevaelule. Taotle tarkust ja kaemust seoses segadust ja hirmu tekitanud olukordadega. Tuleta meelde, et igaühel meist on eriline anne, mida selles elus teostada, ja me kõik jõuame vältimatult sellele teele. Oma elueesmärgist ei ole võimalik mööda minna.
 
Keskendu seitsmenda tšakra energiale, oma sidemele Jumalaga, viies teadvustatult lõpule ja lasteks vabaks kõik oma poolelijäänud tegemised. Luba Jumala energial siseneda oma meelde, kehasse ja vaimu, hinga seda energiat oma olemusse.
 
Seda igapäevast meditatsiooni sooritades hindad sa oma keha, meele ja vaimu tervist. See tegevus võimaldab tunnetada oma vaimu ja keha seisundit ning aitab paremini teadvustada energeetilist tasakaalu oma energiaringes. Pea alati meeles, et see arhetüüp pole selleks, et innustada meid otsima "ühekordset" lahendust kõigile probleemidele. Selle mõte on suunata meid iseendasse, avastama jõudu, mis on meie silmade taga. Nii ennast hinnates arendad oskust energiatest aru saada ja intuitiivset juhatust tunnetada. Selle oskuse arendamine nõuab igapäevast harjutamist - kriisiaegadel tunduvalt tihemini. Lihtne teadvelolek koos teadvustatud valmisolekuga oma kogemustest õppida muudab sinu hirmud nõrgemaks ja annab vaimule jõudu juurde.
 
Mis kõige tähtsam, kui õpid keelt, mida räägib sinu vaim, lood enesele aukoodeksi, mis kajastab sinu bioloogilise keha vaimset sisu. Sa liigud edasi eneseavastamise ja vaimse küpsuse suunas, et olla valmis ja võimeline elama elu, millel on tähtsus nii sulle endale kui ka teistele meie ümber. Meil pole vaja midagi muud kui sulgeda silmad ja tunnetada sakramentide, sefirotide ja tšakrate energiat kui omaenda algselt jõudu - kui energiat, mis toidab keha. Kui oleme kord hakanud mõistma, millest oleme tehtud, ei ole meil teist valikut kui elada vaimset elu.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.