neljapäev, 5. juuli 2012

teine tšakra: suhete jõud

        Teine tšakra on partnerluse tšakra. Selle tšakra energia hakkab pulseerima ja selgelt eristuma umbes seitsme aasta vanuses. Selles eas hakkavad lapsed rohkem suhtlema teiste laste ja täiskasvanutega väljaspool kodu ning oma vanematest sõltumatult. Nad hakkavad omandama isikupära, looma suhteid ja avastama valikuvabadust. Teine tšakra suunab energia hõimu autoriteedile kuuletumiselt teiste, isiklikke ja füüsilisi vajadusi rahuldavate suhete avastamisele. Ehkki endiselt on tegemist alumise tšakra energiaga, tõukab teine tšakra meid suhtlema väliste jõududega ja kujutab endast võimast jõudu.

See tšakra vastutab meie vajadusele suhelda teiste inimestega, samuti vajadusele kontrollida teatud määral oma füüsilise keskkonna arengut. Kõik, mille abil me säilitame kontrolli välise elu üle, näiteks võim, teised inimesed või raha, on selle tšakra kaudu seotud meie energiavälja ja füüsilise kehaga. Haigused, mis on pärit sellest energiakeskusest, aktiviseeruvad hirmust kontrolli kaotada. 

Eesnäärme- või munasarjavähk, kroonilised valud selja alaosas ja puusapiirkonnas ning artriit on mõned levinumad terviseprobleemid. Menopausiga seotud hädad nagu kuumahood ja depressioon on teise tšakraga seotud energeetilised häired. Fibroidid tekivad häiretest seoses teise tšakra väljenduseta jäänud loovenergiaga, samuti eluenergiaga, mis on suunatud surnult sündinud ettevõttesse või suhetesse.

 Selle tšakra energia võimaldab tajuda oma identiteeti ja kaitsvaid psüühilisi piire. Kuna me hindame pidevalt oma isiklikku jõudu välismaailma ja selle peibutavate jõudude - näiteks seks, raha, sõltuvust tekitavad ained ja teised inimesed - suhtes, siis hoiab teise tšakra terve  füüsilise ego energia meid võimelisena selle maailmaga suhtlema, ilma et peaksime ennast maha salgama või "maha müüma"; see on enesega rahulolu energia, ellujäämisinstinkt, mis laseb meil olla maailmas.

Teise tšakra nõrgad küljed on hirm kaotada kontroll või hirm, et teised kontrollivad sind sündmustes või oludes domineeriva jõu kaudu - näiteks sõltuvused, reetmine, majanduslik krahh,  hülgamine lähedase inimese või töökaaslaste poolt -, samuti hirm kaotada füüsiline jõud. Tugevad küljed on võime ja visadus majanduslikult ja füüsiliselt iseseisvalt toime tulla, ennast kaitsta; "võitle ja põgene" instinkt; võime riskida; taastumisvõime, kui oled kaotanud lähedase inimese, partneri, varanduse, töökoha või raha; jõud mässu tõsta ja elu ümber kujundada; võime ja anne võtta vastu nii isiklikke kui ka tööalaseid otsuseid.

Selle tšakra energiale on omane kahesus. Esimese tšakra ühendatud energia, mis väljendub hõimuteadvusena, polariseerub teises tšakras. Jõudude jagunemisele on antud palju nimesid:  yin/yang, anima/animus, mehelik/naiselik, kuu/päike. Nende vastandite mõistmine on võit tööks teise tšakra probleemidega. Selle tšakraga seotud vaimne väljakutse on õppida teadlikult  teistega suhtlema: looma liite inimestega, kes toetavad meie arengut ja vabanema sidemetest, mis on arengule koormaks. 

Loodusteadused tunnistavad teise tšakra energiat põhjuse ja tagajärje seadusena ja külgetõmbe seadusena. Suhete puhul tähendavad need seadused, et me loome energiamustreid, mis tõmbavad ligi meile mingil moel vastandlikke inimesi, kellel on meile midagi õpetada. Miski pole juhuslik, enne suhete sõlmimist on meist kiirgav energia ukse avanud. 

See teebki teise tšakra kahesuse tundmaõppimise hõrguks; mida teadlikumaks me saame, seda teadlikumalt oskame kasutada teise tšakra energiat.

Oma suhete kahesuse energiate ühendamise juures on peamine ära õppida püha tõde "Austage üksteist."
     

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.