pühapäev, 20. mai 2012

eesnääre

        Eesnäärmevaevused (üldiselt) kuuluvad sagedasemate meestehaiguste hulka. Sageli on selle põhjuseks prostata ehk eesnäärme põletik, prostatiit. Selle reeglina bakterite või viiruste põhjustatud haiguse esmased sümptomid on palavik, alakõhuvaevused, probleemid urineerimisel, öine suurenenud urineerimisvajadus ja vahel ka mädane voolus. Eesnääre on suurenenud ja valulik, seda eelkõige puudutamisel.

Umbes sama sageli esineb sarnaste sümptomitega prostatopaatia. Selle põhjused on alati hingelist laadi, tihtipeale on see seotud lahendamata töö- või pereelustressiga. Seda esineb sagedamini noorematel meestel, kelle seksuaalkäitumine on alles arengustaadiumis. Vanematel meestel on prostatopaatia seotud suhte lõppemise või partneri kaotusega. See on lahendamata hingelise konflikti tagajärg.

Kolmanda rühma moodustavad verevarustushäired. Nende põhjuseks on auto- või mootorrattasõit, ratsutamine või pidev alajahtumine. See avaldub soole-, ristluu-, ja põlvevaevustena ning enneaegse seemnepurske ja potentsiprobleemidena.

Sõltumata akuutsetest haigustest tekib paljudel meestel pärast 40. eluaastat eesnäärme suurenemine, healoomuline kasvaja, mis ahendab kuseteid ja häirib põie tühjendamist. Esimesed märgid sellest on raskused urineerimisel, uriinijoa nõrgenemine ja järeltilkumine, aga ka vajadus öösel umbes iga tunni järel väljas käia. Kui probleemi õigeaegselt ei kõrvaldata, siis võib põide kogunev jääkuriin tungida neerudesse ja kutsuda esile eluohtliku mürgituse.

Eesnäärmevaevused on märk sisemisest survest, mis on seotud neerudega (partnerlus) või lähtuvad neist. Need tekivad enamasti vanuses, kus arvatakse, et "minust pole enam meest". Mees ei suuda enam olla selline, nagu tahaks, ja seda mitte üksnes seksuaalses valdkonnas.

Probleemist vabanemiseks tuleks muuta oma ettekujutlusi ja viia soovid võimalustega kooskõlla. Iga ettekujutlus viib teid oma minast kaugemale. Tuleb lõpetada supermehe mängimine ja vabaneda hirmust, et ei olda enam nii ihaldusväärne kui varem. Selle asemel tuleks rohkem esile tuua oma tegelikku mina. 

Asi pole mitte võõraste või omade ootuste täitmises, vaid selles, et tuleb tahta olla selline, nagu te olete. Inimesel on võimalus ise otsustada, et ta ei pea enam ootustele vastama (olgu siis partneri, laste või ühiskonna omadele), olla iseenda mõõdupuu ja käia oma teed. Kui see õnnestub, siis kaob ka vaevav sisemine surve ja ühes sellega sümptom - eesnäärmevaevused.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.