kolmapäev, 28. detsember 2011

arukuse väljendusest


Tahan teada Jumala mõtteid....ülejäänud on detailid.
                                                                                                           
Albert Einstein


Universaalne meel korraldab elegantse täpsuse ja vankumatu intelligentsusega kõik, mis toimub miljardites galaktikates. Tema arukus on viimne ja ülim, ja ta läbib olemise iga kiudu: vähimast suurimani, aatomist kosmoseni. Kõik elav on selle arukuse väljendus. Ja see arukus toimib seitsme vaimse seaduse kaudu.

Kui vaatad ükskõik millist rakku inimese kehas, siis näed selle talituse kaudu nende seaduste väljendumist. Iga rakk, olgu see siis maorakk või südamerakk või peaajurakk, on sündinud puhta potentsiaalsuse seaduses. DNA on täiuslik näide puhtast potentsiaalsusest; tegelikult on see puhta potentsiaalsuse materiaalne väljendumine. Seesama DNA, olles igas rakus, väljendab ennast erineval viisil, selleks, et täita just selle raku ainulaadseid nõudmisi.

Iga rakk töötab ka andmise seaduse kaudu. Rakk on elus ja terve, kui ta on tasakaaluseisundis. See tasakaaluseisund on täitumise ja harmoonia seisund, ja seda säilitatakse pideva andmise ja võtmise teel. Iga rakk annab igale teisele rakule ja toetab teda, ja saab omakorda toidetud iga teise raku poolt. Rakk on alati dünaamilises voolamisseisundis ja voolamine ei katke kunagi. Tegelikult on voolamine rakuelu põhiolemus ise. Ja ainult seda andmisvoolu säilitades suudab rakk saada ja sel viisil jätkata oma vibreerivat elu.

Iga rakk teostab oivaliselt põhjuse ja tagajärje seadust, sest tema arukusse on sisse kirjutatud kõige kohasem ja täpselt õige reageering igale olukorrale, nii nagu see aset leiab. 

Ka vähema pingutuse seadust teostab iga keharakk suurepäraselt: ta teeb oma tööd vaikse tõhususega rahuliku virguse seisundis.

Tahte ja soovi seaduse kaudu rakendab iga raku iga tahtmine looduse arukuse lõpmatut organiseerivat jõudu. Isegi üks lihtne tahtmine, nagu on seda suhkrumolekuli metaboliseerimine ainevahetuses, vallandab sündmuste sümfoonia kehas, kus on vaja kindlatel hetkedel eritada täpseid koguseid hormoone, et muundada suhkrumolekul puhtaks loomisenergiaks.

Muidugi väljendab iga rakk kiindumatuse seadust. Ta pole kiindunud oma tahtmise tulemusse. Ta ei väärata ega komista, sest ta käitumine on elukeskese, olevikuhetke teadlikkuse funktsioon.

Iga rakk väljendab ka elu eesmärgi seadust. Iga rakk peab avastama omaenda allika, kõrgema Mina; ta peab teenima oma kaaslasi, ja väljendama oma ainulaadseid andeid. Südamerakkudel, maorakkudel ja immuunrakkudel on kõigil allikas kõrgemas Minas, puhta potentsiaalsuse väljas. Et nad on ühendatud otse selle kosmilise arvutiga, saavad nad väljendada oma ainulaadseid andeid pingutusetu kerguse ja ajatu teadlikkusega. Ainult oma ainulaadseid andeid väljendades saavad nad säilitada oma terviklikkust ja kogu keha terviklikkust. Iga inimese kehas oleva raku sisemine dialoog on: "Kuidas saan aidata?" Südamerakud tahavad aidata immuunrakke, immuunrakud tahavad aidata mao- ja kopsurakke, peaajurakud kuulavad ja aitavad kõiki teisi rakke. Igal inimese kehas oleval rakul on ainult üks funktsioon: aidata kõiki teisi rakke.

Vaadates omaenda keha rakkude käitumist, võime näha seitsme vaimse seaduse kõige erakordsemat ja tõhusamat väljendamist. See on looduse arukuse geniaalsus. 


Need on Jumala mõtted - ülejäänu on detailid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.