pühapäev, 25. detsember 2011

tahte ja soovi seadus

Edu viies vaimne seadus on tahte ja soovi seadus. See seadus põhineb faktil, et energia ja informatsioon eksisteerivad kõikjal looduses. Tegelikult pole kvantvälja tasemel üldse olemaski midagi muud, kui vaid energia ja informatsioon. Kvantväli on just nimelt ainult teine nimesilt puhta teadvuse ja puhta potentsiaalsuse väljale. Ja seda kvantvälja mõjutavad tahe ja soov. Uurigem seda protsessi üksikasjalikumalt.
 
Õis, vikerkaar, puu, rohukõrs, inimkeha jaotatuna oma põhikomponentideks, on energia ja informatsioon. Kogu universum on oma põhiloomuselt energia ja informatsiooni liikumine. Ainus erinevus sinu ja puu vahel seisneb informatsiooni ja energia sisalduse erinevuses teie kehades. Materiaalsel tasemel olete te mõlemad, sina ja puu, moodustatud ühtedest ja samadest ringkäigus liikuvatest elementidest: peamiselt süsinikust, vesinikust, hapnikust, lämmastikust ja teistest elementidest pisitillukestes kogustes. Võiksid osta neid elemente paari dollari eest mõnest vastavast kauplusest. Seepärast ei erinegi sina ja puu mitte süsiniku või vesiniku või hapniku poolest. Tegelikult vahetate sina ja puu ju teineteisega lakkamatult oma süsinikku ja hapnikku. Tegelikult erinete teie kaks energia ja informatsiooni poolest.
 
Looduse skeemis oleme sina ja mina priviligeeritud liik. Meil on närvisüsteem, mis suudab saada teadlikuks lokaliseeritud välja informatsiooni sisust, milles tärkab meie füüsiline keha. Kogeme subjektiivselt seda välja oma mõtete, tunnete, emotsioonide, soovide, mälestuste, instinktide, impulsside ja uskumustena. Objektiivselt kogeme sedasama välja füüsilise kehana - ja füüsilise keha kaudu kogeme seda välja maailmana. Aga kõik see on üks ja seesama. Seepärast kuulutasidki muistsed nägijad: "Mina olen too, sina oled too, kõik on too ja too on kõik, mis on."
 
Sinu keha ei ole lahus universumi kehast, sest kvantmehaanika tasemetel pole kindlaid piirjooni. Sa sarnaned väänlemisega, lainetega, võnkumisega, rullumisega, keerisega, lokaalse rahutusega suuremal kvantväljal. Suurem kvantväli - universum - on sinu avardunud keha.
 
Inimese närvisüsteem pole mitte ainult suuteline saama teadlikuks omaenese kvantvälja informatsioonist ja energiast, vaid kuna inimese teadvus on oma suurepärase närvisüsteemi tõttu lõpmatult elastne, siis suudad sa ka teadlikult muuta informatsioonisisu, mida tekitab su füüsiline keha. Sa võid teadlikult muuta omaenda kvantmehaanilise keha energia- ja informatsioonisisu, ja seega mõjutada oma avardunud keha - oma keskkonna, oma maailma - energia- ja informatsioonisisu ja panna selles asju avalduma.
 
Selle teadliku muutuse põhjustavad kaks omadust, mis on teadvusele igiomased: tähelepanu ja tahe. Tähelepanu annab energiat ja tahe muundab. Kõik see, millele pöörad oma tähelepanu, muutub su elus tugevamaks. Kõik see, millelt võtad ära oma tähelepanu, närtsib, laguneb ja kaob. Teiselt poolt vallandab aga tahe energia ja informatsiooni muundamise. Tahe organiseerib omaenda täitumise.
 
Tahtekvaliteedi suunamine tähelepanu objektile orkestreerib lõpmatu hulga aegruumi sündmusi tekitama tahetud tulemust, tingimusel, et tahtja peab kinni teistest edu vaimsetest seadustest. See on seetõttu nii, kuna tahtel on tähelepanu viljakas pinnases lõpmatu organiseeriv jõud. Lõpmatu organiseeriv jõud kujutab endast jõudu organiseerida lõpmatut hulka aegruumi sündmusi, kõiki ühel ja samal ajal. Näeme selle lõpmatu organiseeriva jõu väljendumist igas rohukõrres, igas õunapuuõies, oma keha igas rakus. Näeme seda kõiges elavas.
Looduse skeemis on iga asi vastastiksuhtes ja ühenduses kõige muuga. Metsümiseja tuleb maa seest välja ja sa tead, et tuleb kevad. Linnud hakkavad rändama teatavas suunas teatud ajal aastas. Loodus on sümfoonia. Ja seda sümfooniat orkestreeritakse vaikselt loomise ülimas pinnases.
 
Inimkeha on selle sümfoonia teine hea näide. Üksainus rakk teeb umbes kuus miljardit asja sekundis, ja ta peab teadma, mida teevad samal ajal kõik teised rakud. Inimkeha võib mängida muusikat, tappa pisikud, sigitada last, lugeda luuletusi ja jälgida tähtede liikumist, kõike ühel ja samal ajal, sest lõpmatu vastastiksuhete väli on tema informatsioonivälja osa.
Inimliigi närvisüsteemi juures on tähelepanuväärne see, et ta võib teadliku tahte kaudu käsutada seda lõpmatut organiseerivat jõudu. Tahe inimliigis pole kinnistatud ega lukustatud energia ja informatsiooni jäika võrgustikku. Ta on lõpmatult elastne. Või teiste sõnadega, niikaua kuni sa ei astu üle teistest loodusseadustest, võid sa oma tahte abil sõna tõsises mõttes käsutada loodusseadusi oma unistuste ja soovide täitmisele.
 
Sa võid panna kosmilise arvuti lõpmatu organiseeriva jõu töötama enda heaks. Sa võid minna loomise ülimasse pinnasesse ja tuua sisse tahte, ja tahte sissetoomisega aktiviseerid lõpmatut vastastiksuhete välja.
 
Tahtmine paigaldab aluspõhja pingutuseta, spontaansele, hõõrdumiseta puhta potentsiaalsuse voolule, mis otsib väljendumist avaldumatust avaldunusse. Ainus asi tähele panna on see, et kasutaksid oma tahet inimkonna heaoluks. See toimub spontaanselt, kui oled ühenduses edu seitsme vaimse seadusega.
 
Tahe on tegelik jõud soovi taga. Tahe üksi on väga võimas, sest tahe on soov ilma kiindumuseta tulemusse. Soov üksi on nõrk, sest enamiku inimeste soov on tähelepanu koos kiindumusega. Tahe on soov koos range liitumisega kõikide teiste seadustega, aga eriti kiindumatuse seadusega, mis on edu kuues vaimne seadus.
 
Tahtmine koos kiindumatusega viib elukesksesse, olevikuhetke teadlikkusse. Ja kui tegevus tehakse olevikuhetke teadlikkuses, siis on see kõige tõhusam. Su tahe on tuleviku jaoks, aga su tähelepanu on olevikus. Nii kaua, kui su tähelepanu on olevikus, avaldub su tahe tuleviku jaoks, sest tulevikku luuakse olevikus. Pead oleviku vastu võtma nii, nagu see on. Võta vastu olevik ja taha tulevikku. Tulevik on midagi niisugust, mida võid alati luua kiindumatu tahte kaudu, aga sa ei peaks iial võitlema oleviku vastu.
 
Minevik, olevik ja tulevik on kõik teadvuse omadused. Minevik on mäletamine, tulevik on etteaimamine; olevik on teadlik olemine. Seepärast kujutab aeg endast mõtte liikumist. Nii minevik kui ka tulevik sünnivad kujutluses; ainult olevik, s.o. teadlik olemine, on tegelik ja igavene. Ta on. Ta on potentsiaalsus aegruumi, mateeria ja energia jaoks. Ta on igavene võimalusteväli, mis kogeb ennast abstraktsete jõududena, olgu need siis valgus, soojus, elekter, magnetism või gravitatsioon. Need jõud pole ei minevikus ega tulevikus. Nad lihtsalt on.
 
Nende abstraktsete jõudude tõlgendamine meie poolt annab meile konkreetsete nähtuste ja vormi kogemuse. abstraktsete jõudude mäletatavad tõlgendamised loovad minevikukogemuse, nendesamade abstraktsete jõudude etteaimatavad tõlgendamised loovad tuleviku. On olemas teadvuse omadused. Kui need omadused vabastatakse minevikukoormast, siis muutub tegevus olevikus viljakaks pinnaseks tuleviku loomisele.
 
Tahe, mis põhineb sellise oleviku kiindumatul vabadusel, teenib katalüsaatorina mateeria, energia ja aegruumi sündmuste õigeks ühenduseks, et luua ükskõik mida, mida aga soovid.
Kui sul on elukeskne, olevikuhetke teadlikkus, siis kujuteldavad takistused - mis on rohkem kui üheksakümmend protsenti tajutavatest takistustest - lagunevad ja kaovad. Allesjäävad viis kuni kümme protsenti tajutavatest takistustest võib ümber muuta võimalusteks ühe-eesmärgilise tahte kaudu.
 
Ühe-eesmärgiline tahe on tähelepanu see omadus, mis on paindumatult kinnistatud oma eesmärgile. Ühe-eesmärgiline tahe kujutab endast oma tähelepanu hoidmist tahetaval tulemusel niisuguse paindumatusega, et sa absoluutselt väldid seda, et takistused tuleksid kulutama ja hajutama su koondatud tähelepanu. On võimalik välistada kõiki takistusi täielikult ja terviklikult oma teadvusest. On võimalik säilitada vankumatut selgust, olles pühendunud oma eesmärgile tugeva sooviga. See on ühteaegu kiindumatu teadlikkuse jõuda ja ühe-eesmärgiline koondatud, tahe.
 
Õpi rakendama tahtejõudu ja sa saad luua kõike, mida soovid. Sa võid saavutada tulemusi ka pingutuse ja püüdmise kaudu, aga selle eest pead maksma. Hinnaks on stress, südameatakid ja sinu immuunsüsteemi halvenenud talitlus. Palju parem on astuda järgmised viis sammu tahte ja soovi seaduses. Kui järgid neid viit sammu oma soovide täitmiseks, siis tekitab tahe omaenda jõu:
 
1. Libise tühimikku. See tähendab, koonda end sellesse vaiksesse ruumi mõtete vahel, mine vaikusese - Olemisetasemele, s.o. oma olemuslikku seisundisse.
 
2. Seadnud end sisse selles Olemise seisundis, vabasta oma tahtmised ja soovid. Kui oled tegelikult tühimikus, siis pole ühtegi mõtet, ühtegi tahtmist, aga olles välja tulemas tühimikust - olles sellel ühenduskohal tühimiku ja mõtte vahel - tood sisse tahte. Kui sul on rida eesmärke, võid need üles kirjutada, ja koondada oma tahte nendele enne, kui lähed tühimikku. Kui tahad, näiteks, edukat karjääri, siis lähed tühimikku selle tahtega, ja tahe on juba seal nõrga vilkumisena su teadvuses. Vabasta oma tahtmised ja soovid tühimikus tähendab istutada need puhta potentsiaalsuse viljakasse pinda ja oodata nende õidepuhkemist, siis kui aeg on selleks õige. Sa ei taha kaevata üles oma soovide seemneid, et näha, kas need kasvavad, ega siduda end jäigalt selle viisi külge, kuidas nad avanevad. Sa tahad nad lihtsalt vabastada.
 
3. Jää Minale-toetumise seisundisse. See tähendab, jää oma tõelise Mina teadlikkusse - oma vaimu, oma ühendusse puhta potentsiaalsuse väljaga. See tähendab ka - ära vaata ennast maailma silmade kaudu ega luba teiste arvamustel ega kriitikal ennast mõjutada. Abistav viis säilitada seda Minale-toetumise seisundit on jätta oma soovid enda teada; ära jaga neid kellegi teisega, kui vaid siis, kui neil teistel on täpselt samad soovid, mis sinulgi ja nad on sinuga lähedaselt seotud.
 
4. Loobu oma kiindumusest tulemusse. See tähendab loobumist oma jäigast kiindumusest teatud tulemusse ja elamist määramatuse tarkuses. See tähendab oma elurännaku iga hetke nautimist, isegi kui sa ei tea tulemust.
 
5. Lase universumil tegelda üksikasjadega. Sinu tahtmistel ja soovidel, kui need on vabastatud tühimikus, on tohutu organiseeriv jõud. Usalda ja lase sel tahtmise lõpmatul organiseerival jõul orkestreerida sinu eest kõiki detaile. Pea meeles, et sinu tõeline loomus on puhta vaimu loomus. Kanna oma vaimuteadvust kõikjal, kuhu ka lähed, vabasta õrnalt oma soovid ja universum tegeleb sinu eest üksikasjadega.
 
 Niikaua kuni sa ei astu üle teistest loodusseadustest, võid sa oma tahte abil käsutada loodusseadusi oma unistuste ja soovide täitmisel.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.