neljapäev, 22. detsember 2011

andmise seadus


Edu teine vaimne seadus on andmise seadus. Seda seadust võiks nimetada ka andmise ja saamise seaduseks, sest universum tegutseb dünaamilise vahetuse teel. Miski pole staatiline. Su keha on dünaamilises ja pidevas vahetuses universumi kehaga; su meel ja kosmose meel mõjutavad teineteist dünaamiliselt; su energia on kosmilise energia väljendus.
 
Eluvool pole midagi muud kui kõikide olemisvälja struktureerivate elementide ja jõudude harmooniline vastastikune mõjutamine. See elementide ja jõudude harmooniline mõjutamine tegutseb sinu elus andmise seadusena. Et su keha ning su meel ja universum on pidevas ja dünaamilises vahetuses, siis on energia ringlemise peatamine nagu verevoolu peatamine. Alati kui verevool peatub, hakkab veri kämpuma, kalgenduma, tarduma. Seepärast peadki andma ja võtma vastu, et hoida oma elus ringlemas jõukust ja küllust (inglise keeles affluence).
 
Sõna affluence tuleb ladinakeelsest affluere, mis tähendab "kuhugi voolama". Sõna affluence tähendab "külluslikult voolama". Raha sümboliseerib tegelikult eluenergiat, mida vahetame, ja eluenergiat, mida kasutame universumi teenimiseks. Teine sõna raha tähistamiseks inglise keeles on currency (eesti keeles raha, valuuta; käive, ringlus), mis peegeldab ka energia voolavat loomust. Sõna currency tuleb ladinakeelsest sõnast currere, mis tähendab "jooksma" või "voolama".
 
Sellepärast ongi nii, et kui peatame raha ringlemise - kui me ainus tahtmine on hoida kinni oma rahast ja koguda seda - siis, et raha on eluenergia, peatame ka ta tagasituleku oma ellu. Et hoida seda energiat meie juurde tulemas, peame pidama teda ringluses. Nagu jõgi peab ka raha voolama lakkamatult, muidu hakkab ta tarduma, lämmatama ja summutama omaenda elujõudu. Ringlemine hoiab raha elus ja elujõulisena.
 
Iga suhe on andmise ja võtmise suhe. Andmine kutsub esile saamise ja saamine kutsub esile andmise. See, mis läheb üles, peab tulema ka alla; see, mis läheb välja, peab tulema ka tagasi. Tegelikult on saamine seesama, mis andmine, sest andmine ja saamine on universumis energiavoolu erinevad aspektid. Ja kui peatad nendest ühe voolamise, siis sekkud vahele looduse arukusse.
 
Igas seemnes on tõotus tuhandeteks metsadeks. Aga seemneid ei tule koguda; seeme peab edastama oma arukuse viljakale maapinnale. Tema andmise kaudu voolab ta nähtamatu energia materiaalsesse avaldumisse.
 
Mida rohkem annad, seda rohkem saad, sest sa hoiad universumi külluse ringlemas oma elus. Tegelikult kõik elus olev väärtuslik ainult mitmekordistub, kui seda antakse. See, mis andes ei mitmekordistu, pole andmist ega saamist väärt. Kui tunned, et oled andmisteo läbi midagi kaotanud, siis polnud su andmistegu tõeline ega põhjusta suurenemist. Kui annad vastumeelselt, siis pole selle andmise taga üldse energiat.
 
Tahe on see kõige tähtsam asi su andmise ja saamise taga. Alati tuleb tahta luua õnne andjale ja saajale, sest õnn on elutoetav ja elutoitev ning seetõttu tekitab suurenemist. Vastutasu on otseselt proportsionaalne andmisele, siis kui see on olnud tingimusteta ja südamest. Seepärast peab andmistegu olema rõõmurikas - meeleseisund peab olema niisugune, milles tunned rõõmu andmisteost enesest. Siis suureneb andmise taga olev energia palju kordi.
 
Andmise seaduse praktiseerimine on tegelikult väga lihtne: kui tahad rõõmu, anna teistele rõõmu; kui tahad armastust, õpi andma armastust; kui tahad tähelepanu ja hindamist, õpi andma tähelepanu ja hindamist; kui tahad materiaalset küllust, siis aita teistel saavutada materiaalne küllus. Tegelikult on kõige kergem viis saada seda, mida tahad, see, et aitad teistel saada, mida nemad tahavad. See printsiip toimib võrdselt hästi nii üksikisikute, ühingute kui ka rahvuste puhul. Kui tahad olla õnnistatud kõikide heade asjade poolest elus, siis õpi vaikselt õnnistama kõiki teisi heade asjade poolest elus.
 
Isegi andmismõttel, õnnistamismõttel või lihtsal palvel on teiste mõjutamise jõud. See on sellepärast nii, et taandatuna oma põhiolemuslikku seisundisse, on meie keha energia ja informatsiooni lokaliseeritud kimp energia ja informatsiooni universumis. Oleme lokaliseeritud teadvuskimbud teadlikus universumis. Sõna "teadvus" viitab rohkemale kui lihtsale energiale ja informatsioonile - see viitab energiale ja informatsioonile, mis on elav nagu mõte. Seepärast oleme mõttekimbud mõtlevas universumis. Ja mõttel on muundamisjõud.
 
Elu on teadvuse igavene tants, mis väljendab arukuse impulsside dünaamilise vahetusena mikrokosmose ja makrokosmose vahel, inimese keha ja universaalse keha vahel, inimese meele ja kosmilise meele vahel.
 
Kui õpid andma seda, mida otsid, siis aktiviseerid ja kujundad seda tantsu ilusa, energilise ja elujõulise liikumisega - igavese elutuksumisega.
 
Parim viis rakendada andmise seadust - alustada kogu ringlemisprotsessi - on otsustada, et iga kord, kui puutud kellegagi kokku, annad talle midagi. See ei pea olema materiaalne asi; see võiks olla lill, kompliment või palve. Tegelikult on andmise kõige võimsamad vormid mittemateriaalsed. Hoolivuse, tähelepanelikkuse, lembuse, hindamise ja armastuse annid on mõned nendest kõige hinnalisematest andidest, mida võid anda, ja need ei maks sulle midagi. Kohtudes kellegagi, võid vaikselt teda õnnistada, soovides talle õnne, rõõmu ja naeru. Niisugune vaikne andmine on väga võimas.
 
Üks asi, mida mulle õpetati lapsepõlves, ja mida minagi õpetan oma lastele, on mitte iialgi minna kellegi juurde midagi kaasa toomata - mitte iialgi kedagi külastada, ilma talle kingitust kaasa toomata. Võid öelda: "Kuidas saan anda teistele, kui mul hetkel pole eneselgi küllalt?" Aga sa võid tuua lille. Ühe lille. Võid tuua väikese kirjakese või kaardi, mis räägib midagi su tunnetest inimese vastu, keda sa külastad. Võid tuua komplimendi. Võid tuua palve.
 
Tee otsus anda kõikjal, kuhu lähed, kõigile, keda näed. Niikaua kui annad, saad ka ise. Mida enam annad, seda suurema usalduse saavutad selle seaduse imepärasesse toimesse. Ja kui saad rohkem, siis suureneb su andmisvõimegi.
 
Meie tõeline loomus on külluslik ja ohter; oleme loomu poolest külluslikud, sest loodus toetab iga vajadust ja soovi. Meil ei puudu midagi, sest me põhiolemuslik loomus on puhta potentsiaalsuse ja lõpmatute võimalustega. Seepärast pead teadma, et sulle on igiomane küllus, sõltumata sellest, kui palju või kui vähe raha sul on, sest kogu rikkuse allikas on puhta potentsiaalsuse väli - see on teadvus, mis teab, kuidas rahuldada kõik vajadusi, kaasa arvatud ka rõõm, armastus, naer, rahu, harmoonia ja teadmine. Kui taotled esmalt neid - ja mitte ainult endale, vaid ka teistele, siis kõik muu tuleb sülle spontaanselt.
 
Oleme mõttekimbud mõtlevas universumis. Ja mõtetel on muundamisjõud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.