teisipäev, 27. detsember 2011

elu eesmärgi (dharma) seadus

Edu seitsmes vaimne seadus on dharma seadus. Dharma on sanskritikeelne (vanaindia) sõna, mis tähendab "elu eesmärki". Dharma seadus ütleb, et oleme avaldunud füüsilises kujus ülima eesmärgi saavutamiseks. Puhta potentsiaalsuse väli on jumalikkus põhiolemuses, ja jumalikkus võtab inimese kuju ülima eesmärgi saavutamiseks.

Vastavalt sellele seadusele on sinul ainulaadne anne ja selle ande ainulaadne väljendamisviis. On midagi niisugust, mida sina saad teha paremini kui ükski teine kogu maailmas - ja iga ainulaadse ande ja selle ande ainulaadse väljendamise järele on ka ainulaadsed vajadused. Kui need vajadused on kohandatud su ande loova väljendamisega, siis on see säde, mis loob küllust. Su annete väljendamine loob vajaduste rahuldamiseks piiramatut rikkust ja ohtrust.

Kui saaksid kasvatada lapsi selle mõttega päris sündimisest peale, siis näeksid mõju, mis sellel nende elule on. Tegelikult tegin mina oma lastega just niimoodi. Rääkisin neile ikka ja uuesti, et selleks, miks nad siin on, on oma põhjus, ja et nemad ise peavad leidma selle põhjuse. Nelja aasta vanuselt hakkasid nad seda minult kuulma. Õpetasin neid ka umbes samavanuselt mediteerima, ja ütlesin: "Ma ei taha, et te iial muretseksite elatise teenimise pärast. Kui te ei suuda elatist teenida siis, kui olete suureks kasvanud, pean mina teid ülal, nii et ärge siis sellepärast muretsege. Ma ei taha, et te keskenduksite sellele, et koolis hästi õppida. Ma ei taha ka seda, et keskenduksite parimate hinnete saamisele või parimates kolledžites käimisele. Tegelikult tahaksin, et koondaksite ennast küsimusele, kuidas saate inimkonda teenida ja mis on teie ainulaadsed andes. Sest mõlemal teil on ainulaadne anne, mida kellelgi teisel pole, ja te väljendate seda annet oma erilisel viisil, mida kellelgi teisel ei ole." Nad jõudsid selleni, et käisid siiski parimates koolides, said siiski parimaid hindeid, ja isegi kolledžis olid nad selle poolest ainulaadsed, et olid rahaliselt iseseisvad, sest nad on ennast koondanud sellele, mida nad on siin andmas. Selline siis on dharma seadus.

Dharma seaduses on kolm komponenti. Esimene komponent ütleb, et igaüks meist on siin, et avastada oma tõeline Mina, et avastada iseseisvalt, et meie tõeline Mina on vaimne, et põhiolemuslikult oleme vaimolendid, kes on avaldunud füüsilisel kujul. Meie pole inimesed, kellel on vahete-vahel vaimseid kogemusi - otse vastupidi: oleme vaimolendid, kellel on vahete-vahel inimlikke kogemusi.

Igaüks meist on siin, et avastada oma kõrgemat Mina ehk oma vaimset Mina. See on dharma seaduse esimene teostamine. Peame avastama enda jaoks, et meis on embrüoseisundis jumal või jumalanna, kes tahab sündida, et saaksime väljendada oma jumalikkust.

Dharma seaduse teiseks komponendiks on meie ainulaadsete annete väljendamine. Dharma seadus ütleb, et igal inimesel on ainulaadne anne. Sul on anne, mis oma väljendumiselt on ainulaadne, nii ainulaadne, et sellel meie planeedil ei ole praegu mitte kedagi, kellel oleks see anne, või kes väljendaks seda annet niimoodi. See tähendab, et on üks asi, mida võid teha sina, ja on üks viis selle tegemiseks, mille poolest oled parem, kui keegi teine kogu meie planeedil. Seda ühte asja tehes, kaotad sa ajatunnetuse. Väljendades seda ainulaadset annet, mis sul on - või paljudel puhkudel rohkemat kui ühte ainulaadset annet - viib selle ande väljendamine su ajatusse teadvusse.

Dharma seaduse kolmandaks komponendiks on inimkonna teenimine - see tähendab, teenida oma kaasinimesi ja esitada endale küsimusi: "Kuidas saan aidata? Kuidas saan aidata kõiki neid, kellega puutun kokku?" kui ühendad oma ainulaadse ande väljendamisvõime inimkonna teenimisega, siis kasutad täielikult ära dharma seaduse. Ja ühendades oma vaimsuse puhta potentsiaalsuse välja kogemisega, pole mingilgi viisil võimalik, et sa ei pääseks piiritu külluse juurde, sest see ongi tegelik viis saavutada küllust.

See pole ajutine küllus: see on jääv, sinu ainulaadse ande, selle viisi, kuidas sa seda väljendad, ja kaasinimeste teenimise ja neile pühendumise pärast, mille sa avastad, kui esitad küsimuse: "Kuidas saan aidata?", selle asemel, et küsida: "Mida on selles minu jaoks?"

Küsimus: "Mida on selles minu jaoks?" kujutab endast ego dialoogi. Küsimus: "Kuidas saan aidata?" on vaimu sisemine dialoog. Vaim on sinu teadlikkuse see valdkond, kus koged oma ainulaadsust. Nihutades oma sisemise dialoogi küsimuselt "Mida on selles minu jaoks?" küsimusele "Kuidas saan aidata?" lähed automaatselt egost kõrgemale oma vaimu valdkonda. Samal ajal kui meditatsioon on kõige kasulikum viis siseneda vaimu valdkonda, viib su sisemise dialoogi lihtne nihutamine küsimuse peale "Kuidas saan aidata?" ka vaimu juurde, sellesse sinu teadlikkuse valdkonda, kus koged oma ainulaadsust.

Kui tahad kasutada dharma seadust maksimaalselt, siis tuleb sul teha mitu otsust.

Esimene otsus on: hakkan vaimse praktika teel otsima oma kõrgemat Mina, kes on mu egost kõrgemal.

Teine otsus on: hakkan otsima oma ainulaadseid andeid ja leidnud üles oma ainulaadseid anded, hakkan nautima, sest nautimine toimub siis, kui lähen ajatusse teadlikkusse. Siis olen õndsuseseisundis.

Kolmas otsus on: hakkan endalt küsima, mil viisil olen kõige paremini kohandatud teenima inimkonda. Vastan kindlasti sellele küsimusele ja seejärel rakendan ellu. Kasutan kindlasti oma ainulaadseid andeid, et teenida oma kaasinimeste vajadusi - ühendan need vajadused oma sooviga teisi aidata ja teenida.

Istu ja tee nimekiri vastustest järgmisele kahele küsimusele. Küsi endalt, et kui sul poleks vaja muretseda raha pärast, ning sul oleks tohutu palju aega ja raha, mida sa siis teeksid. Kui sa ikkagi teeksid seda, mida teed praegu, siis oled dharmas, sest sinus on vaimustus selle vastu, mida teed - sa oledki juba väljendamas oma ainulaadseid andeid. Siis küsi endalt: mil viisil saan kõige paremini teenida inimkonda? Vasta sellele küsimusele ja rakenda vastus ellu.

Avasta oma jumalikkus, leia üles oma ainulaadne anne, teeni sellega inimkonda, ja sa suudad genereerida kogu rikkust, mida tahad. Kui su loovad väljendumised ühinevad su kaasinimeste vajadustega, siis voolab rikkus spontaanselt avaldumatust avaldunusse, vaimuriigist vormimaailma. Hakkad oma elu kogema jumalikkuse imepärase väljendumisena - mitte ainult vahete-vahel, vaid kogu aeg. Ja hakkad tundma tõelist rõõmu, ja edu tõelist tähendust - sinu oma vaimu ekstaasi ja juubeldamist.

Meie pole inimesed, kellel on vahete-vahel vaimseid kogemusi - otse vastupidi: oleme vaimolendid, kellel on vahete-vahel inimlikke kogemusi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.