teisipäev, 6. detsember 2011

teadvuse erinevad tasandid aegruumis

       Ilmaruum, mida sina ja mina praegu kogeme, koos oma puude, taimede, inimeste, majade, autode, tähtede ja galaktikatega, on vaid teadvus, mis väljendab ennast ühel teatud sagedusel. Mujal aegruumis on korraga olemas erinevad tasandid. Võrdluseks võib tuua orkestri, kus mängitakse sadat muusikariista, mille helid täidavad sama koha ajas ja ruumis. Kuulates sümfooniat tervikuna, võid soovi korral pöörata tähelepanu ühele kindlale pillile. Sa võid isegi eristada sellel mängitavaid noote. Üks sagedus ei välista teisi sagedusi.

Kõik sagedused eksisteerivad looduses korraga, kuid siiski kogeme vaid seda, mida näeme. Loomulik on karta seda, mida me ei suuda näha, ja kuna surm napsab inimese meie pilkude alt ära, siis reageerime sellele hirmuga.

Erinevad eksistentsi tasandid kujutavad endast teadvuse erinevaid sagedusi. Füüsiline maailm on vaid ühe teatud sageduse väljendus. Universumil on spetsiaalne taustmüra, mis kõlab nagu si-bemoll, ehkki võngub miljoneid kordi madalamal sagedusel, kui seda kuuleb inimene. 20. sajandil jõudsid teadlased arusaamisele, et kõik tahked esemed koosnevad tegelikult nähtamatutest võngetest. Ehk teisisõnu, tahkel esemel on jämedakoelised võnked ehk madalam sagedus. Aurul on peenem vibratsioon, mis eksisteerib kõrgemal tasandil.

Nii nagu materiaalsetel asjadel on erinevad tasandid, eksisteerivad ka erinevad vaimsed tasandid. Maal on jämedakoeline vaimne maailm, siis sellest kõrgemaid vaimseid tasandeid nimetatakse astraaltasanditeks. On olemas lõpmatu arv astraaltasandeid, mida jagatakse kõrgemaks ja madalamaks astraalmaailmaks, ning isegi kõige madalamad neist võnguvad kõrgemal sagedusel kui aineline maailm.

Tundlikuks häälestatud teadvusega inimene suudab minna sissepoole ja tegelikult kuulda mitmete kõrgemate tasandite võnkumist. Astraaltasandil saad näiteks näha oma keha, ehkki selle vanus võib iga hetk muutuda.

Madalamalt astraaltasandilt leiame selgeltnägemise, telepaatia ja teised viie meele selginemised, samuti viirastused, kehatud hinged ja vaimud, kes ühel või teisel põhjusel on "kinni jäänud". Igal füüsilisel kehal on oma astraalkeha, mis on selle keha täielik peegelpilt: sel on süda, maks, käed, jalad, nägu jne. Kuid see tegutseb kõrgematel sagedustel, mistõttu suurem osa inimesi pole sellest teadlik. Eluajal on füüsiline keha hingele rõivaks, luues mulje, nagu oleks inimene suletud ainelisse maailma. Pärast surma, kui füüsiline keha hakkab lagunema, läheb lahkuv hing astraaltasandile, mis vastab tema eksistentsile ainelisel tasandil - sagedusse, mis vastab kõige täpsemalt tema varasemale elule.

Hing liigub vastavalt oma soovile ühelt tasandilt teisele, projitseerides, nagu unenäos, neid kohti ja inimesi, juhte ja astraalolendeid, mida ja keda ta vajab, et edasi liikuda. Kõik need tasandid on kokkuvõttes Vaimu kujutlused, nagu on tema kujutlus ka aineline maailm. Lõpuks oleme me kõik üks ühine teadvus, mis täidab kõiki eksistentsi tasandeid. Me nimetame seda Jumalaks, Šivaks, Allahiks, Loojaks jne. Nimi pole tähtis, vaid mõistmine, et kõik on üksainus teadvus, mis loob kõik ja jätkab loomist lõpututel tasanditel lõputu kiirusega.

Astraaltasandil jätkab Vaim rollide mängimist. Seal võid tõepoolest näha jumalate ja jumalannade, inglite ja deemonite kujutisi. Need on tegelikult siiski illusioonid, igal astraaltasandil toimub Vaimu kogemine. Siin, meie tasandil, kogeme me Vaimu mateeriana, tahke olekuna. Astraaltasandil kogeme hapraid olendeid ja maastikke, millel nad elavad - mida võime nimetada unenäoks.

Ilmaruum on asukohatu, seda ei saa kohana kaardile kanda. Pärast surma minetame ka meie järk-järgult oma paiksuse. Me näeme ennast sellisena, nagu hinge vaatepunktist tegelikult oleme: korraga kõikjal. Praegusel hetkel oled sa universumi keskmes, sest lõpmatus laiub kõikides suundades, aga teisel pool maailma on keegi teinegi universumi keskmes, sest temagi laiub lõpmatus igas küljes. Kui, et te näite olevat erinevates kohtades, on see sensoorne tehistõelisus, see põhineb vaatepiltidel ja helidel - paiksetel sündmustel. Sina aga pole paikne. 

Füüsiline maailm on vaid teadvuse ühe teatud sageduse väljendus.

                              

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.